Search

Mighty CPS | Pulley systeem om kracht te vergroten en training te optimaliseren

Als u in de sportschool traint, is de kans groot dat u bekend bent met de trainingstoestellen met katrolsysteem. Deze functionele trainingstoestellen, ook wel katrollen genoemd, zijn een vast onderdeel van de training in veel sportscholen en atletische voorbereidingscentra.

Door de weerstand van de kabels kunt u talrijke oefeningen in verschillende richtingen uitvoeren.

In dit artikel zullen we de voordelen zien van het trainen met onze Mighty CPS, het katrolsysteem van het merk Kingsbox, dat veiligheid, bruikbaarheid en hoogwaardige materialen combineert.

Welkom bij onze Mighty CX-35 CPS

De Mighty SPS is het kleinste, maar niet minst presterende broertje van onze roemruchte bestseller Mighty SPS, die door ’s werelds beste atleten wordt gebruikt voor hun work-outs. Omdat we ons ervan bewust waren dat de Mighty SPS wat aan de dure kant kon zijn en niet geschikt voor alle portemonnees, hebben we een goedkopere en ruimtebesparende versie van dit katrolsysteem ontworpen: de Mighty CPS.

Onze Mighty CPS is slim, hij kan worden bevestigd tussen de kolommen van de Mighty CX-35, Mighty CX-37 of op elk van onze opstellingen met een afstand tussen de kolommen van 1100 mm, en voegt zo functionaliteit toe aan uw trainingsstructuur.

Wat zijn de voordelen van oefeningen met de Mighty CPS?

Het kunnen uitvoeren van oefeningen met verschillende bewegingsbereiken is een van de belangrijkste voordelen van het opnemen van oefeningen met het Mighty CPS nullen-systeem in je trainingsprotocol.

Weg met barbells en dumbbells en gebruik pullen systeem voor een aantal weken kan u helpen om kracht aanzienlijk te verhogen.

Maar wat maakt de oefeningen met het katrolsysteem nu precies tot een geweldige work-out?

Nou, om te beginnen is het anders dan een typische gewichtsmachine die een vaste bewegingsbaan heeft.

Een katrolsysteem zoals onze Mighty CPS geeft u de vrijheid om te bewegen zoals u dat wilt en het pad en de beweging van de oefening te kiezen volgens uw specificaties.

Bovendien zorgen katrolsystemen voor een regelmatige concentrische en excentrische contractie en niet voor schokkerige bewegingen tijdens de oefening.

Het stelt u ook in staat meerdere variaties van oefeningen uit te voeren voor meerdere spiergroepen en ook het uithoudingsvermogen te modefirma op basis van het gewicht. Bovendien is het over het algemeen zeer veilig en lopen zelfs beginners minder kans op blessures door het gebruik van vrije gewichten.

Om dit soort toestellen onder de knie te krijgen is natuurlijk wel wat oefening nodig. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, zul je de efficiëntie en intensiteit van dit soort training op prijs stellen.

Tips voor veilig gebruik

Over het algemeen worden katrolsystemen veilig geacht voor alle vaardigheidsniveaus. Er zijn echter stappen die kunnen worden ondernomen om de trainingservaring te verbeteren.

Geef uzelf voldoende ruimte. Katrolsystemen zoals onze Mighty CPS nemen ruimte in beslag en berekenen het vitale gebied dat u in staat stelt vrij te bewegen tijdens elk type oefening.

Span u niet meer in dan nodig is. Kies, net als bij vrije gewichten en andere uitvoeringsapparaten, een gewicht dat comfortabel is en u in staat stelt de juiste vorm van het trainingsgebaar te gebruiken.

Verander niet van uitrusting. Gebruik alleen handvatten en hulpstukken ontworpen door Kingsbox. Verander de uitrusting ook niet door bijvoorbeeld gewichten met andere gaten toe te voegen.

Reeks uitvoerbare oefeningen

De waaier van oefeningen mogelijk met ons systeem van katrollen en praktisch oneindig met de enige grens in uw verbeelding, hier is een klein deel van mogelijke oefeningen:

 1. Voorste squat
 2. Voorwaartse Lung
 3. Reverse Lunge
 4. Zijwaartse sprong
 5. Step-Up
 6. Split-staart enkel arm kabel borst drukken
 7. Split-staart Singlevorm Schouder Press
 8. Enkele arm rij
 9. Halve knielende eenarmige puilden
 10. Krul
 11. Ashdown
 12. Antirotatie Pers
 13. Sierplank Row

Conclusies

De Mighty CPS concentreert zich op zeer weinig ruimte, de mogelijkheid om een vrijwel eindeloze reeks oefeningen te creëren, perfect om uw thuisgym naar een hoger niveau te tillen. Een verstandig gebruik van de constructieve oplossingen om onze technici in staat te stellen een echt mini-trainingsjuweel te realiseren, veelzijdig, professioneel en tegen lage kosten.

Kies tussen verschillende modellen

Machtige CPS

Mighty CPS | Sistema di pulegge

Mighty CX-35 CPS

Mighty CPS | Sistema di pulegge

Mighty CX-35 CPS

Mighty CPS | Sistema di pulegge

Mighty CX-37 CPS

Sommario
Nome articolo
Mighty CPS | Pulley systeem om kracht te vergroten en training te optimaliseren
Descrizione
Als u in de sportschool traint, is de kans groot dat u bekend bent met de trainingstoestellen met katrolsysteem. Deze functionele trainingstoestellen, ook wel katrollen genoemd, zijn een vast onderdeel van de training in veel sportscholen en atletische voorbereidingscentra.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!