Search
prendiamoci cura del pavimento in gomma

Održavanje teretane čistom – Kako očistiti gumene podnice u teretani.

Kao što svaki tjedan trebate vremena za čišćenje kupaonskih pločica i usisavanje poda svoje dnevne sobe, tako se morate pobrinuti da i gumene podnice u vašoj teretani budu čiste. Održavanje gumenih podnica je, na sreću, vrlo jednostavno. Nastavite čitati kako biste naučili što je ključno kada je riječ o čišćenju gumenih podnica. Ali budite upozoreni da kada završite s ovim članakom, više nećete imati opravdanje da ne očistite iste.

Indice dei contenuti

Kako oprati gumene podnice?

Ako tražite otporan i izdržljiv materijal za teretanu, gumeni pod je sjajna opcija – upija zvuk i udarce, otporan je na plijesan … postoje brojne prednosti u korištenju gumenih podnica u teretani. Međutim,  iako su otporne, ne biste ih trebali zanemariti. I njima treba pažnje i njege. U protivnom će se prljavština uvući u pukotine i izgubit će sjaj. A tada će ih biti teže vratiti u prvobitno stanje. Stoga se potrudite da održavate gumene podnice i na taj im način produžite životni vijek.

Održavanje gumenih podnica možemo organizirati u dnevne / tjedne zadatke i mjesečne zadatke.

Dnevni / tjedni zadaci:

Ovisno o gužvi u teretani, gumene podnice treba usisavati barem jednom tjedno. Ako imate više posjetitelja na dnevnoj bazi, trebali biste razmisliti o svakodnevnom usisavanju.

Osim usisavanja, gumu također treba prati. Jednom tjedno trebalo bi biti dovoljno. Nemojte koristiti agresivne proizvode za čišćenje, blagi sapun i voda sasvim su dovoljni. Pazite da ne močite pod previše, a za čišćenje koristite meke četke i ručnike.

Pazite na nezgode koje bi mogle oštetiti vaš pod. S obzirom na to da se radi o teretani, uobičajeno je da vam može pasti boca ili limenka. Obavezno obrišite pod što prije kako ne guma ne bi predugo ostala mokra. Ukoliko se radi o tekućini sa puno šećere, mrlju također operite blagim sapunom.

Mjesečni zadaci

Iako čistite na tjednoj bazi, preporučamo temeljito čišćenje jednom mjesečno.

Ako su vam gumene podnice trajno pričvršćene za pod, prvo ih trebate oprati blagim sapunom (ili blagim sredstvom za čišćenje) i ostaviti ga nekoliko minuta da djeluje. Zatim uzmi čistu vodu i opet ih operi. Posljednji korak trebao bi biti usisavač vode, tako da sav višak vode usisate iz poda.

Čišćenje gumenih pločica još je jednostavnije. Svaku pločicu možete izvaditi, očistiti, osušiti i vratiti na svoje mjesto. Također možete očistiti pod ispod pločica i zamijeniti sve oštećene pločice. Još jedna stvar koju možete učiniti, a to će produžiti životni vijek gumenih podova jest zamjena pločica koje dobivaju veći promet s onima u uglovima.

 

Ako slijedite sve savjete koje smo vam dali, postoji velika vjerojatnost da će vam gumeni pod služiti godinama i biti jednako sjajan i bez pukotina kao kad ste ga prvi put kupili.

Ako još uvijek tražite gumene podove za svoju teretanu, pogledajte našu internetsku trgovinu i pronađite onu koja najbolje odgovara vama i vašoj teretani.

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!