Search

Úklid posilovny – postarejme se o gumovou podlahu

Jak vyčistit gumovou podlahu v posilovně? Jaké kroky je třeba podniknout a jaké přípravky použít, aby se časem podlaha nepoškodila a neztvrdla.

Doma podlahy čistíme, myjeme a vysáváme, abychom odstranili nečistoty, a dokonce i v posilovně se musíme o gumovou podlahu postarat. Naštěstí je údržba pryžové gumy velmi snadná a budete si to moci uvědomit i v tomto článku.

Pozor: Po přečtení tohoto článku už nebudete mít žádnou výmluvu, proč zanedbávat podlahu ve svém tréninkovém prostoru.

Jak gumovou podlahu uklízet

Guma je velmi odolná – snižuje hluk a tlumí pády, je odolná proti nárazu, neklouže… výhod je mnoho. Navzdory své odolnosti potřebuje pozornost. Pokud se o podlahu nebudete pravidelně starat, ztratí kvůli všem nečistotám svůj lesk a bude velmi obtížné uvést ji do původního stavu.

Čištění pryže lze rozdělit na denní nebo týdenní čištění a pravidelné čištění.

Krok 1

Nejprve ji doporučujeme alespoň jednou týdně vysávat, abyste odstranili prach a nečistoty. Pokud je posilovna je hojně navštěvovaná, budete muset tento úkon opakovat denně. Snažíme se dostat do všech koutů posilovny, i do těch nejskrytějších. Hloubkové vysávání zabrání transportu odpadu při další fázi mytí.

Krok 2

Pořiďte si mop a jednoduchý čistič na podlahy, který je málo agresivní, a pokud možno přidejte několik kapek borovicové esence. Dávejte pozor, abyste podlahu příliš nenamočili a nepoužívali příliš agresivní přípravky, které by ji mohly poškodit. Doporučujeme vám použít běžný prostředek na nádobí a v následujících krocích používat pouze vodu. Jak vidíte, voda v kbelíku se rychle zašpiní a budete ji muset často měnit, nezapomeňte, že čistá podlaha vydrží mnohem déle.

Cenné rady

I když pracujete každý den a staráte se o svou gumu, jednou za měsíc ji musíte důkladně vyčistit. Vzhledem k tomu, že je vaše guma připevněna k podlaze lepidlem nebo lepicí páskou, doporučujeme ji nejprve vyčistit neagresivním přípravkem a nechat deset minut působit. Po deseti minutách vysajte vodou, abyste odstranili i ty nejmenší částečky prachu.

U gumových dlaždic je čištění ještě snazší, protože je můžete vyjmout, důkladně umýt jednu po druhé a vyčistit i podlahu pod nimi. Dlaždice, po kterých chodíte častěji, můžete také přesunout k těm, které používáte méně. Tímto způsobem zůstanou po dlouhou dobu jako nové.

Každý den si musíte dávat pozor na nehody, které by mohly poškodit vaše dlaždice. V domácí posilovně nebo fitness centru je normální, že se vám vylije láhev vody nebo energetický nápoj. V takovém případě je třeba gumu okamžitě vysušit, aby nebyla příliš dlouho v kontaktu s velkým množstvím vody a nezbarvila se nadobro.

Pokud budete dodržovat tyto jednoduché rady, vaše gumová podlaha vydrží mnoho let, aniž by se zničila. Stejné ošetření doporučujeme i pro vaši domácí posilovnu.

Přečtěte si také, jak udržovat a čistit činky.

Zveme vás k návštěvě našeho internetového obchodu, kde najdete širokou nabídku podlahových krytin pro vaši posilovnu.

Sommario
Nome articolo
Úklid posilovny – postarejme se o gumovou podlahu
Descrizione
Jak vyčistit gumovou podlahu v posilovně? Jaké kroky je třeba podniknout a jaké přípravky použít, aby se časem podlaha nepoškodila a neztvrdla.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!