Gymrengöring – låt oss ta hand om gummigolvet

Hur rengör man ett gummigolv i gymmet? Vilka är stegen att vidta och vilka produkter ska användas för att förhindra att det skadas och blir hårt med tiden.

Hemma rengör och tvättar vi golven och vi dammsuger för att ta bort smuts, även i gymmet måste vi ta hand om gummigolvet. Lyckligtvis är underhållet av gummit mycket enkelt och du kommer att inse detta också i den här artikeln.

Varning: Efter att ha läst den här artikeln kommer du inte längre att ha någon ursäkt för att försumma golvet i ditt träningsområde.

Hur man rengör gummigolvet

Gummit är mycket hållbart – minskar buller och fallkuddar, är antimateria, halkfritt … fördelarna är många. Trots sitt motstånd behöver golvet uppmärksamhet. Om du inte regelbundet tar hand om ditt golv kommer det att förlora sin glans på grund av all smuts och det blir mycket svårt att få det tillbaka till sitt ursprungliga tillstånd.

Rengöringen av gummit kan delas in i daglig eller veckovis rengöring samt periodisk rengöring.

Steg 1

Först rekommenderar vi att du dammsuger minst en gång i veckan för att ta bort damm och smuts. Eftersom gymmet är välbesökt måste du upprepa denna uppgift dagligen. Vi försöker nå varje hörn av vårt gym, även de mest dolda. Ett kraftfullt sug kommer att undvika att transportera smuts när det är dags för tvätt.

Steg 2

Ta fram en mopp och enkel golvrengöring och om möjligt tillsätt några droppar tallessens. Var försiktig så att du inte blöter golvet för mycket och inte använder för aggressiva produkter, vilket kan skada det. Vi rekommenderar att du använder ett vanligt diskmedel och endast använder vatten i följande steg. Som du kan se kommer vattnet i hinken snabbt att bli smutsigt och du måste ofta byta det. Kom bara ihåg att ett rent golv kommer att vara mycket längre.

Värdefulla råd

Även om du arbetar varje dag och tar hand om ditt gummi, måste du rengöra det noggrant en gång i månaden. Eftersom ditt gummi är fastsatt på golvet med lim eller tejp rekommenderar vi att du rengör det först med en icke-aggressiv produkt och låter den fungera i tio minuter. Efter tio minuter, dammsug med vatten för att ta bort de minsta dammpartiklarna.

Med gummiplattor är rengöring ännu enklare, eftersom du kan ta bort dem, tvätta noggrant en efter en och rengör också golvet nedan. Du kan också flytta paneler där du går oftare med dem du använder mindre. På så sätt kommer de att förbli som nya under en lång tid.

Varje dag måste du vara försiktig med olyckor som kan skada ditt gummi. I ett hemmagym eller gym är det normalt att du spiller en flaska vatten eller en energidryck. I detta fall måste gummit torkas omedelbart, så att det inte är i kontakt med för stora mängder av vatten för länge, vilket i sin tur kan leda till att gummit färgas.

Om du följer dessa enkla råd kommer ditt gummigolv att hålla i många år utan att bli förstört. Vi rekommenderar också samma behandling för ditt hemmagym.

Läs också hur du underhåller och rengör dina skivstänger.

Vi inbjuder dig att besöka vår webbutik, där du hittar ett brett utbud av golv för ditt gym.

Sommario
Nome articolo
Gymrengöring - låt oss ta hand om gummigolvet
Descrizione
Hur rengör man ett gummigolv i gymmet? Vilka är stegen att vidta och vilka produkter ska användas för att förhindra att det skadas och blir hårt med tiden.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!