Sök

Angolo funzionale nel fitness – più opzioni di allenamento

Idrottsfilosofin utvecklas: olika fält smälter samman och idrottare tar till sig de goda metoderna i varje disciplin. Detta kan observeras i Cross-träningar, där betoningen ligger på samtidig förstärkning av hela kroppen. Men idrottare fokuserar alltmer på enskilda muskelgrupper där de märker brister – genom att använda fitnessanordningar som riktar sig till en viss del av kroppen. Å andra sidan har vi entusiastiska gymbesökare som har styrka, men saknar koordination och/eller uthållighet, så de lägger till klättring, triathlon eller kampsporter till sina rutiner. Men vad alla idrottare har gemensamt är att de blir alltmer medvetna om vikten av funktionell träning, vilket utökar rörelseomfånget, minskar smärta, förbättrar de motoriska färdigheterna (att gå och att sitta), förbättrar hållningen och gör det möjligt för oss att få bättre rörlighet, vilket behövs både i sport och i vardagen.

Vårt mål

Vårt mål är därför – ett funktionellt hörn i varje hem! Om vi får överreagerar lite, låt oss bara säga att vi vill lägga till det i varje gym! Detta inkluderar naturligtvis också fitnesscenter! Dessa är vanligtvis spridda över 500+ kvadratmeter och är fyllda med anordningar för att stärka musklerna i ryggen, axelbandet, armarna eller benen. I sällsynta fitnesscenter (även om deras antal ökar, vilket vi applåderar!) finns det ett hörn för funktionell rörelse, vilket är ett utmärkt förvärv, både för gymägare och för gymbesökare/idrottare.

Om en del av ditt gym inte används och mer och mer skräp samlas, föreslår vi att du utrustar hörnet med funktionell utrustning. Men innan du börjar dela upp ditt lager och göra långa listor över den utrustning du behöver, låt oss stoppa dig: andas in, andas ut, börja långsamt.

Steg för steg

Till att börja med väljer du bara en produkt som är lämplig för ett brett utbud av övningar, till exempel Mighty Rack CX-35. Observera hur dina kunder reagerar. Börjar de använda den direkt? Kanske behöver de en workshop med någon kinesiolog som kommer och presentera några grunder för korrekt rörelse och användning av din nya glänsande utrustning?  Kanske någon som inte är medlem i ditt gym kommer till workshopen och blir kär i gemenskapen? Dubbel vinst för dig!

Lägg sedan gradvis till nya utrustningsdelar. Välj bland de som är multifunktionella och som kan användas av både de nyaste medlemmarna i ditt team och de tränare du har arbetat med i många år. Överbelasta dock inte ditt hörn med utrustning. Omfamna tankesättet att funktionell utrustning liknar Legobitar som kan monteras och anslutas och låter dig då utföra helt nya övningar!

Du kommer också att uppskatta att funktionell träningsutrustning inte tömmer din plånbok – särskilt om du är van vid att bara köpa träningsenheter som kostar € 3,000 eller till och med € 20,000! Jämfört med dessa priser är köpet av funktionell utrustning ljuv musik för dina öronen (och naturligtvis även för din budget).

Nu är det dags, låt fantasin flöda och visa ditt gyms karaktär i ett funktionellt hörn. Var inte rädd för färger, skrift, graffiti och allt annat som kan locka dina besökare att prova något nytt!

Picassent Gym i Valencia

Amanda, som driver Picassent Gym i Valencia, Spanien, följde vårt råd. Hon började långsamt: först skaffade hon sig ett Royal Closet Gym med TNT-rackstrukturen och standardtillbehör. Med hjälp av garderoben förblev utrymmet för funktionell träning snyggt och separat och överraskningsmomentet väcktes först när skåpets dörr öppnades. När Amanda såg att idrottarna använde garderoben och alla dess tillbehör, lade hon med tiden till några ytterligare funktionella tillbehör, vilket vidgade gymmedlemmarnas vyer.

Kära ägare av fitnesscenter, om området funktionell träning också är nytt för dig, oroa dig intevi kan hjälpa dig att hitta de bästa lösningarna för din plånbok, gymmets utseende och tillfredsställelsen hos dina gymbesökare.

Kontakta oss

Om du inte vet hur du ska möblera ditt gym och behöver ett team av proffs, tveka inte att kontakta oss. En av våra representanter kommer att stödja dig i alla faser, från design till implementering. Kontakta oss det är gratis 🙂
Vår websida: https://kingsbox.com/

Klicka på bilden

Sommario
Nome articolo
Funktionell fitnesshörna - fler träningsalternativ
Descrizione
Idrottsfilosofin utvecklas: olika fält smälter samman och idrottare tar till sig de goda metoderna i varje disciplin. Detta kan observeras i Cross-träningar, där betoningen ligger på samtidig förstärkning av hela kroppen.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!