Sök

Installation av ett 10 m långt stålnät i taket utan stödpelare

Inom medicin- och läkemedelsindustrin är standarderna extremt höga. Detta gäller naturligtvis även Roche Diagnostics, ett annat framgångsrikt företag som vi har haft äran att arbeta med. Företagets värderingar och vision vittnar om att kvaliteten på deras produkter (förresten, de utvecklar för närvarande ett vaccin mot det nya coronaviruset) och de anställdas arbete måste vara hundra procent. Naturligtvis gäller höga standarder även för alla leverantörer som företaget arbetar med.

Beundransvärda företag som Roche Diagnostics tar hand om alla sina anställda och deras behov i utbyte mot det arbete de lägger ner – så Roche Diagnostics gav sina anställda ett gym i administrationsbyggnaden och kallade det ”Arbete och balans”.

Kunden hade tre krav:

  • Stålkonstruktionen måste fästas i taket, utan stödpelare, så att så mycket utrymme som möjligt finns tillgängligt för fri träning och TRX-övningar.
  • ändå måste racket (om vi ens kan kalla det rack! 😊 ) se fantastiskt ut,
  • Priset måste vara så lågt som möjligt. Naturligtvis ansökte några andra företag också om projektet, så vi var tvungna att erbjuda ett bra pris utan att offra kvaliteten.

Utmaning:

För första gången stod våra ingenjörer inför en kund som begärde att hela racket endast skulle fästas i taket. Detta var inte bara en galen kunds begäran eftersom det fanns goda skäl bakom det: utrymmet som är avsett för gymmet har golvvärme. Dessutom skulle pelarna störa fri träning och motion med TRX-remmar. Det som orsakade vissa olägenheter var längden: strukturen sträcker sig över 10 meter!

Lösning:

Vi var tvungna att få en byggnadsingenjörs åsikt. Utrustade med sina rekommendationer och sin egen kunskap började våra ingenjörer att arbeta. På tre ställen fästes konstruktionen i taket med specialtillverkade pelare och på båda sidor tillkom ytterligare två wall bars som inte har någon stödjande funktion eller som är förankrade i marken, men är mycket användbara för funktionell träning och stretching.

När vi planerade strukturen var vi också tvungna att ta hänsyn till möjligheten till ytterligare expansion av racket.

Slutsats:

Trots alla beräkningar och 3D-ritningar var vi på helspänn hela vägen till monteringen. Men så snart vi kontaktades av företaget svepte en våg av lättnad över oss: kunden blev imponerad av den unika, extremt stabila och underbara strukturen!

Kunden Roche Diagnostics berömde också vår avdelning för kundsupport, eftersom kommunikationen var smidig, snabb och kunden alltid informerades om alla steg.

Entusiasmen var ömsesidig, vi blev också imponerade av kundens professionalism, eftersom vi för första gången hade möjlighet att arbeta med ett så stort multinationellt företag. Vi rekommenderar denna upplevelse till alla! Dessutom har vi aldrig gjort en sådan struktur tidigare och utmaningar som dessa är som som grädde på moset och körsbäret på toppen när det kommer till de dagliga uppgifterna för våra ingenjörer.

Sommario
Nome articolo
Work and Balance: en fallstudie av ett kontorsgym
Descrizione
Inom medicin- och läkemedelsindustrin är standarderna extremt höga. Detta gäller naturligtvis även Roche Diagnostics, ett annat framgångsrikt företag som vi har haft äran att arbeta med.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!