Search

Funkcionalni fitness kutak – više mogućnosti vježbanja

Filozofija sporta se razvija: spajaju se različita područja i sportaši preuzimaju dobre prakse svake discipline. To se može primijetiti na Cross treninzima, gdje je naglasak na istovremenom jačanju cijelog tijela, ali se sportaši sve više usredotočuju na pojedine mišićne skupine gdje primjećuju deficit – korištenjem fitness uređaja koji ciljaju određeni dio tijela. S druge strane, imamo strastvene posjetitelje teretane koji imaju snagu, ali nemaju koordinaciju i/ili izdržljivost, pa svojim rutinama dodaju penjanje, triatlon ili borilačke vještine. No, ono što je zajedničko svim sportašima je da su sve svjesniji važnosti funkcionalnog vježbanja, koje proširuje raspon pokreta, smanjuje bol, poboljšava motoričke sposobnosti hodanja i sjedenja, poboljšava držanje tijela i omogućuje nam stjecanje mobilnosti, što je potrebno kako u sportu tako i u svakodnevnom životu.

Naš cilj

I zato je naš cilj– funkcionalni kutak u svakom domu! Ako možda malo pretjerujemo, recimo samo da ga želimo u svakoj teretani. To, naravno, uključuje i fitness centre! Obično se prostiru na 500 i više četvornih metara i ispunjeni su uređajima za jačanje mišića leđa, ramenog pojasa, ruku ili nogu. U rijetkim fitness centrima (iako se njihov broj povećava, što pozdravljamo!) postoji kutak za funkcionalni pokret, što je izvrsna akvizicija, kako za vlasnike fitnessa, tako i za vježbače.

Ako već imate dio prostora u teretani koji se ne koristi i gdje ima sve više smeća, predlažemo da ga opremite funkcionalnom opremom. No, prije nego što počnete razbijati svoje spremište i napravite duge popise potrebne opreme, zaustavit ćemo vas: udahnite, izdahnite, počnite polako.

Korak po korak

Za početak odaberite samo jedan proizvod koji je pogodan za širok raspon vježbi, kao što je Mighty Rack CX-35. Promatrajte kako vaši kupci reagiraju na to. Počinju li ga odmah koristiti? Možda im treba radionica s nekim kineziologom koji će predstaviti neke osnove pravilnog pokreta i korištenja vašeg novog sjajnog komada opreme? Možda će netko tko nije član vaše teretane doći na radionicu i zaljubiti se u zajednicu? To je dvostruki dobitak za vas!

Zatim postupno dodajte nove komade opreme. Odaberite između onih koji su višenamjenski i mogu ih koristiti i najnoviji članovi vašeg tima, kao i treneri s kojima radite dugi niz godina. Ipak, nemojte previše opteretiti kutak opremom. Prigrlite način razmišljanja da je funkcionalna oprema slična Lego kockicama, mogu se međusobno povezati i omogućiti vam izvođenje potpuno novih vježbi!

Također ćete sa zadovoljstvom primijetiti da funkcionalna oprema za vježbanje ne prazni vaš novčanik – pogotovo ako ste navikli kupovati samo fitness uređaje koji koštaju 3.000 eura ili čak 20.000 eura! U usporedbi s tim cijenama, kupnja funkcionalne opreme je melem za oči (i naravno za vaš budžet).

Sada je vrijeme da pokrenete maštu i pokažete karakter svoje teretane u funkcionalnom kutu. Ne bojte se boja, natpisa, grafita i svega ostalog što može privući vaše članove da isprobaju nešto novo!

Teretana Picassent u Valenciji

Amanda, koja vodi teretanu Picassent u Valenciji u Španjolskoj, poslušala je naš savjet. Počela je polako: prvo si je kupila Royal Closet Gym s TNT rack strukturom i standardnim dodacima. Uz pomoć ormara prostor za funkcionalnu vježbu ostao je uredan i odvojen, a element iznenađenja se pokazao tek kada su se otvorila vrata ormara. Kad je Amanda vidjela da polaznici koriste ormar i sve njegove dodatke, s vremenom je dodala neke funkcionalne dodatke, proširujući tako horizonte članova svoje teretane.

Dragi vlasnici fitness centara, ako je i vama područje funkcionalnog vježbanja novo, ne brinite semožemo vam pomoći pronaći najbolja rješenja za vaš novčanik, izgled vaše teretane i zadovoljstvo polaznika.

Kontaktirajte nas

Ako ne znate kako opremiti svoju teretanu, a potreban vam je tim profesionalaca, ne ustručavajte se kontaktirati nas. Jedan od naših predstavnika podržat će vas u svim fazama, od dizajna do implementacije. Kontaktirajte nas besplatno je 🙂.

Our Website: https://kingsbox.com/hr/

Kliknite na sliku

Sommario
Nome articolo
Funkcionalni fitness kutak – više mogućnosti vježbanja
Descrizione
Filozofija sporta se razvija: spajaju se različita područja i sportaši preuzimaju dobre prakse svake discipline.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!