Search

Funkcionalni kotiček v fitnesu – več možnosti za trening

Filozofija športa se razvija: panoge se združujejo in športniki prevzemajo dobre prakse drugih disciplin. To opažamo pri Cross treningih, kjer je sicer poudarek na simultani krepitvi celega telesa, a se atleti vedno bolj osredotočajo na posamezne mišične skupine, pri katerih zaznavajo deficit – pri tem jim koristijo fitnes naprave, ki targetirajo specifičen del telesa. Na drugi strani imamo strastne obiskovalce fitnesa, ki imajo moč, a jim manjka koordinacije in/ali kondicije, zato v svoj režim dodajajo plezanje, triatlon ali borilne veščine. Vsem atletom pa je skupno, da se vedno bolj zavedajo pomena funkcionalne vadbe, s katero širimo obseg gibanja, zmanjšamo bolečine, izboljšamo motoriko hoje in sedenja, izboljšamo držo in pridobimo na gibljivosti, ki jo potrebujemo tako v športu kot tudi v vsakdanjem življenju.

Naš cilj

Naš cilj je torej – funkcionalni kotiček v vsak dom! Če morda nekoliko pretiravamo, pa recimo, da ga želimo namestiti v vsako telovadnico. Sem seveda sodijo tudi fitnesi! Ti se navadno razprostirajo na 500 in več kvadratnih metrih in so napolnjeni z napravami za krepitev mišic hrbta, ramenskega obroča, rok ali nog. V redkih fitnesih (čeprav se število povečuje, čemur ploskamo!) najdemo kotiček za funkcionalno gibanje, ki pa je odlična pridobitev, tako za lastnike fitnesa kot tudi za vadeče.

Če že imate na voljo del prostora, ki ni izkoriščen in v katerem se le nabira šara, vam predlagamo, da ga opremite s funkcionalno opremo. Preden začnete razbijati svoje hranilnike in delati dolge sezname opreme, ki jo potrebujete, naj vas ustavimo: vdih, izdih, začnimo počasi.

Korak za korakom

Za začetek izberite le en produkt, primeren za široko paleto vaj, na primer Mighty rack CX-35. Opazujte, kako se nanj odzovejo vaše stranke. Ga začnejo takoj uporabljati? Morda potrebujejo delavnico s kakšnim kineziologom, ki bo predstavil nekaj osnov pravilnega gibanja in pri tem uporabil vaš novi, svetleči pripomoček? Morda bo na delavnico prišel tudi kdo, ki ni član vašega fitnesa in se zaljubil v skupnost? Dvojna zmaga za vas!

Nato postopoma dodajajte nove kose opreme. Izbirajte med takimi, ki so multi-funkcijski in jih lahko s pridom izkoristita tako najnovejši član vaše ekipe kot tudi trenerka, s katero sodelujete že več let. Nikar pa vašega kotička ne prenatrpajte z opremo. Sprejmite miselnost, da je funkcionalna oprema podobna lego kockam, lahko se povezujejo med seboj in vam v kombinaciji omogočajo izvajanje čisto nove vaje!

Z zadovoljstvom boste opazili tudi, da vam pripomočki za funkcionalno vadbo ne posušijo denarnice – še posebej, če ste bili doslej vajeni, da kupujete le fitnes naprave, ki vas lahko prikrajšajo za 3.000 ali celo 20.000 €! V primerjavi s temi cenami, je nakup funkcionalne opreme pravi balzam za dušo (in seveda vaš hranilnik).

Sedaj je čas, da vašo domišljijo spustite na pašo in v funkcionalnem kotičku pokažete karakter svoje telovadnice. Ne bojte se barv, napisov, grafitov in vsega, kar še lahko privabi vaše člane, da se preizkusijo v nečem novem!

Telovadnica Picassent v španski Valenciji

Tako je storila tudi Amanda, ki vodi telovadnico Picassent v španski Valencii. Začela je počasi: najprej si je omislila Royal closet gym s TNT rack strukturo in standardnimi dodatki. S pomočjo omare je tako prostor za funkcionalno vadbo ostal urejen, ločen in je element presenečenja vzbudil šele, ko so se vrata omare odprla. Ko je Amanda videla, da vadeči s pridom uporabljajo omaro in vse dodatke v njej, je s časoma in po potrebi dodala še nekaj dodatnih funkcionalnih pripomočkov ter tako razširila obzorja članov njenega fitnesa.

Če je področje funkcionalne vadbe novo tudi za vas, dragi lastniki fitnes centrov, nikar ne skrbitemi vam lahko pomagamo pri iskanju najboljših rešitev za vašo denarnico, izgled vaše telovadnice in za zadovoljstvo vaših vadečih.

Kontaktirajte nas

Če ne veste, kako opremiti svojo telovadnico in potrebujete ekipo strokovnjakov, nam pišite. Pomagali in svetovali vam bomo od načrtovanja do izvedbe. Kontaktirajte nas brezplačno🙂

Naša spletna stran: https://kingsbox.com/sl/

Klikni na sliko

Sommario
Nome articolo
Funkcionalni kotiček v fitnesu – več možnosti za trening
Descrizione
Filozofija športa se razvija: panoge se združujejo in športniki prevzemajo dobre prakse drugih disciplin. To opažamo pri Cross treningih, kjer je sicer poudarek na simultani krepitvi celega telesa, a se atleti vedno bolj osredotočajo na posamezne mišične skupine, pri katerih zaznavajo deficit – pri tem jim koristijo fitnes naprave, ki targetirajo specifičen del telesa.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!