Sök

Hur man integrerar ett 10 x 2 m stort hål i mitten av utrymmet till ett funktionellt gym

Klient: T-Box

Utrymme: 230 kvadratmeter utrymme för Crosstraining, tyngdlyftning och Öppet Gym

Plats: Izola, Slovenien

Behov: Anpassad rigg, golv, grästorv

Kontakt: Teo Masten (huvudtränare)

Indice dei contenuti

Utmaning:

Teo kom till oss och sa att han hade hittat ett ställe som var perfekt för en Cross Box. Platsen hade mycket höga tak och mycket öppet utrymme. Det fanns plats för omklädningsrum och en träningshall för 15 personer.

Det verkade perfekt, men som alltid fanns det en ”men” – T-boxen hade ett problem. Teo hittade en gammal mekanisk verkstad för lastbilar. Det hade ett stort hål i mitten av rummet. Hålet var 10m långt och 2m brett. Teo hade också en begränsad budget, så vi var tvungna att vara kreativa med de lösningar vi skulle erbjuda.

T Box Before

Lösningar:

Platsen som Teo hittade ligger nära KingsBox huvudkontor och vi hade möjlighet att se platsen personligen flera gånger innan vi erbjöd våra lösningar.

Vi tyckte att hålet i mitten av rummet var mycket problematiskt, eftersom vikterna inte kunde släppas på den platsen. Om det inte vore för hålet, skulle en väggrigg fungera perfekt. Men det skulle innebära att boxen skulle behöva förbjuda att vikter kastas till marken och det var inte en lämplig lösning för oss eller för Teo.

Tillsammans hittade vi det perfekta svaret. Hålet stängdes med robusta träbrädor. Träet täcktes sedan med konstgräs.

T Box Work in progress

Vi valde rödfärgat konstgräs för att komplettera T-Box-logotypen. Med tanke på budgeten valde vi Royal riggen, även den i rött. Resten av golvet var täckt av svart 2cm tjocka, 1 kvadratmeters stora gummiplattor. T-box har också 4 tyngdlyftningsplattformar i trä som lämpar sig för tunga lyftsessioner.

Utrustning:

Vi har lagt till standardutrustningen som varje cross-box behöver. Skivstänger, viktskivor, mikroplattor, plyolådor, ringar, rep, hantlar, kettlebells, konditionsmaskiner, förvaringssystem etc. Tillräckligt för Teo att starta sin dröm. Nu lägger han ständigt till ny utrustning i boxen, som Mighty GHD, Dip Bars, Starter bars, etc.

T-Box gym passar alla. Det är ett perfekt exempel på hur du kan förvandla ett område långt ifrån lämpligt till en fullt fungerande box.

Den främsta charmen med T-Box är det öppna utrymmet och enkelheten. Det finns inga onödiga produkter som bara tar upp utrymme, som aldrig behövs och sällan används. All utrustning förvaras på ett ställe, redo för varje träningsklass.

Vi måste säga att vi blev lite chockade när vi först såg stället. Men med god planering och en bra idé är platsen som brukade vara en mekanisk verkstad nu ett av de ledande gymmen på Sloveniens kust.

Sommario
Nome articolo
T Box fallstudie
Descrizione
Teo kom till oss och sa att han hade hittat ett ställe som var perfekt för en Cross Box. Platsen hade mycket höga tak och mycket öppet utrymme. Det fanns plats för omklädningsrum och en träningshall för 15 personer. Det verkade perfekt, men som alltid fanns det en "men" - T-boxen hade ett problem.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!