Sök

En hall uppdelad i två delar för att möjliggöra samtidig träning

Vi träffade Andreas och Peter för första gången på FIBO i mars 2022. Det var där de presenterade visionen för sitt gym för oss. Sedan gick det fort. Efter att ha besökt vårt showroom och gjort några justeringar i erbjudandet gick vi in i produktion och de öppnade Crossfit Lift Like a Viking i slutet av sommaren samma år.

Ett gym som är tillgängligt för alla – från nybörjare till crosstraining-atleter

Ägarna har båda lång erfarenhet av funktionell träning. Att bygga en stark gemenskap och främja en passion för träning för alla som kommer till deras gym var deras främsta mål när de började planera sitt gym. De kom till oss med idén om ett gym som skulle passa alla typer av människor – från nybörjare som bara vill röra på sig, till människor som vill trötta ut sig själva i en timme, till de som har mycket specifika träningsmål och tränar professionellt.

En gigantisk lokal, två separata delar

Platsen för gymmet är en enda stor lokal. För att kunna hålla gruppträningar och ändå ha lite plats kvar för de som vill träna individuellt i det ”öppna gymmet” föreslog vi att dela upp hallen i två delar.

Den större delen har en stor anpassad FR16 Mighty rigg i mitten som har tillräckligt med höga pelare för att fästa gymnastikringar och klätterrep så att en hel grupp kan träna samtidigt. Det finns en lång konstgräsbana med en anpassad ”Building Better Humans”-skylt, en imponerande samling konditionsmaskiner och all träningsutrustning med fria vikter som man kan behöva i crosstraining-klassen.

För den mindre delen som är avsedd för den öppna gymträningen föreslog vi en mindre Mighty FR6 rigg. Att ha en Mighty-version av våra riggar i båda delarna innebär att alla riggtillbehör de köpt skulle passa båda. I det öppna gymmet ville de ha mer variation och träningsverktyg som skulle användas för mer fokuserad styrketräning. Som till exempel: dip-stänger, vår Hybrid Hex skivstång, en Peg board, Jerk Blocks, en tyngdlyftningsplattform, paralleller, sandsäckar och så vidare.

Ett fantastiskt resultat

Ägarna hade en tydlig idé om vad de ville ha i sitt gym och det har varit ett nöje att arbeta med dem och stödja dem med våra förslag. Resultatet är en fantastisk träningslokal som får dig att vilja börja röra på dig. Och om det inte händer ser Andreas och Peter till att motiverar dig.

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!