Zoek

Functionele fitness corner – meer trainingsmogelijkheden

De filosofie van de sport evolueert: verschillende domeinen smelten samen en atleten nemen de goede praktijken van elke discipline over. Dit kan worden waargenomen in Cross trainingen, waar de nadruk ligt op het gelijktijdig versterken van het hele lichaam. Toch richten atleten zich steeds meer op afzonderlijke spiergroepen waar ze een tekort opmerkendoor fitnessapparaten te gebruiken die zich op een specifiek deel van het lichaam richten. Aan de andere kant hebben we gepassioneerde sportschoolbezoekers die geen kracht maar wel coördinatie en/of uithoudingsvermogen hebben en daarom klimmen, triatlon of vechtsporten aan hun routines toevoegen. Maar wat alle sporters gemeen hebben, is dat ze zich steeds meer bewust worden van het belang van functionele oefeningen, die het bewegingsbereik vergroten, pijn verminderen, de motoriek van het lopen en zitten verbeteren, de houding verbeteren en ons in staat stellen de mobiliteit te vergroten, die zowel in de sport als in het dagelijks leven nodig is.  

Ons doel

Ons doel is dan ook – een functionele hoek in elk huis! Als we misschien een beetje overdrijven, laten we het er dan op houden dat we het in elke sportschool willen plaatsen. Dit geldt natuurlijk ook voor fitnesscentra! Deze zijn meestal verspreid over 500 en meer vierkante meter en staan vol met toestellen om de spieren van de rug, schoudergordel, armen of benen te versterken. In zeldzame fitnesscentra (hoewel hun aantal toeneemt, wat wij toejuichen!), is er een hoek voor functionele beweging, een uitstekende aanwinst, zowel voor fitnessbezitters als voor trainees. 

Als u al een deel van uw fitnessruimte hebt dat niet wordt gebruikt en waar steeds meer rommel ligt, stellen wij voor dat u het uitrust met functionele toestellen. Maar voordat u begint met het afbreken van uw opslagruimte en het maken van lange lijsten van de apparatuur die u nodig hebt, laten we u stoppen: inademen, uitademen, langzaam beginnen.  

Stap voor stap

Kies om te beginnen slechts één geschikt product voor een breed scala aan oefeningen, zoals het Mighty Rack CX-35. Observeer vervolgens hoe uw klanten erop reageren. Beginnen ze het meteen te gebruiken? Misschien hebben ze een workshop nodig met een kinesioloog die de basisprincipes van goed bewegen en het gebruik van uw nieuwe glimmende toestel uitlegt? Misschien komt iemand die geen lid is van de sportschool wel naar de workshop en wordt verliefd op de community? Dat is een dubbele winst voor jou! 

Voeg dan geleidelijk nieuwe toestellen toe. Kies uit toestellen die multifunctioneel zijn en gebruikt kunnen worden door zowel de nieuwste leden van je team als de coaches met wie je al jaren samenwerkt. Overlaad uw hoek echter niet met apparatuur. Omarm in plaats daarvan de mentaliteit dat functionele apparatuur vergelijkbaar is met legoblokjes; ze kunnen met elkaar in verbinding staan en u in staat stellen gloednieuwe oefeningen uit te voeren! 

U zult ook blij zijn te merken dat functionele fitnessapparatuur uw portemonnee niet leegmaakt – vooral niet als u gewend bent alleen fitnesstoestellen te kopen die € 3.000 of zelfs € 20.000 kosten! In vergelijking met deze prijzen klinkt de aankoop van functionele toestellen u als muziek in de oren (en natuurlijk ook voor uw budget).  

Nu is het moment om uw verbeelding aan het werk te zetten en het karakter van uw fitnessruimte te laten zien in een functionele hoek. Wees niet bang voor kleuren, opschriften, graffiti en alles wat je leden maar kan verleiden om iets nieuws uit te proberen! 

De Picassent Gym in Valencia

Amanda, die de Picassent Gym in Valencia, Spanje, runt, volgde ons advies op. Ze begon langzaam: eerst kocht ze een Royal Closet Gym met de TNT rack-structuur en standaard accessoires. Met behulp van de kast bleef de ruimte voor functionele oefeningen netjes en gescheiden, en het element van verrassing werd pas gewekt toen de deur van de kast openging. Toen Amanda zag dat de cursisten de kast en al zijn accessoires gebruikten, voegde ze na verloop van tijd enkele extra functionele accessoires toe, waardoor de horizon van haar sportschoolleden werd verruimd. 

Se il settore dell’allenamento funzionale è nuovo per te, non ti preoccupare: se possiedi un centro fitness possiamo aiutarti noi a trovare le migliori soluzioni per soddisfare i tuoi clienti e valorizzare l’aspetto della tua palestra, restando gentili con il tuo portafoglio.

Beste eigenaars van fitnesscentra, als het gebied van functionele oefeningen ook nieuw voor u is, maak u dan geen zorgenwij kunnen u helpen de beste oplossingen te vinden voor uw portemonnee, het uiterlijk van uw sportschool en de tevredenheid van uw cursisten. 

Contact

Als je niet weet hoe je je sportschool moet inrichten en je hebt een team van professionals nodig, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Een van onze vertegenwoordigers ondersteunt u in alle fasen, van ontwerp tot uitvoering. Neem contact met ons op het is gratis 🙂

Our Website: https://kingsbox.com/

Klik op de afbeelding

Sommario
Nome articolo
Functionele fitness corner - meer trainingsmogelijkheden
Descrizione
De filosofie van de sport evolueert: verschillende domeinen smelten samen en atleten nemen de goede praktijken van elke discipline over.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!