Sök

Hur väljer man rätt skivstång

Att välja rätt skivstång är viktigt, eftersom det mesta av styrketräningen beror på det.

Du kan välja mellan olika stänger beroende på vilken typ av träning och (hemma)gym du vill skapa. Skivstänger är inte alla samma för män, kvinnor och juniorlyftare. De varierar i vikt, diameter och total stånglängd:

Olika typer av skivstänger

Det finns tre grundläggande varianter av skivstänger tillgängliga; Olympiska WL-stänger, styrkelyftstänger och dubbelmärkta, mångsidiga stänger. Vi kan dela upp skivstänger efter träningstyper.

  • Crosstraining och funktionell träning
  • Tyngdlyftning
  • Styrkelyft

Det finns dock hybrid skivstänger som kan användas för alla dessa typer av sporter. Dessa skivstänger är lämpliga för olympiska lyft, crosstraining samt styrkelyft och tyngdlyftning.

Viktiga parametrar när du väljer rätt skivstång:

  • Lättring – De flesta av de 20 kg skivstängerna har en central lättring, vilket inte är vanligt hos 15 kg skivstänger.
  • Elasticitet – Till exempel är power stänger mycket styva och med liten elasticitet. Tvärtom är de olympiska stängerna mer elastiska.
  • Rotation; Detta beskriver vilken eller vilka komponenter som används för att tillåta hylsorna att fritt snurra runt axeln. Var uppmärksam på beskrivningen av varje stång – vissa använder nållager, andra bussningar.

Skivstångsbeläggning

  • Den klassiska hållbara kromen

Vi erbjuder olika skivstänger med klassisk krombeläggning.

KINGS BAR II. OLYMPIC BARBELL

  • Cerakote-beläggning gör att du kan anpassa din stång med hjälp av olika färger.

Detta är en polymer-keramisk kompositbeläggning. Den unika formuleringen som används för Cerakote keramisk beläggning förbättrar flera fysikaliska prestandaegenskaper, inklusive nötnings- / slitstyrka, korrosionsbeständighet, kemisk resistans, slaghållfasthet och hårdhet.

Välj mellan olika färger på Cerakote skivstänger. Du kan också välja mellan krom och svarta hylsor.

CERAKOTE BARBELLS:

  • Katafores – stången är täckt med en teknik som ofta används inom bilindustrin för att skydda de mest känsliga delarna av bilen. Det betyder att skivstången tål år av träning.

Ta en titt på skivstången Made in Europe täckt med katafores. Den är tillverkad av kvalitetsstål med en draghållfasthet på 180 000 PSI och en lastkapacitet på 450 kg.

EUROPE BAR:

Vilken skivstång ska man välja?

I vår samling av skivstänger är vi säkra på att du kommer att hitta den som passar din träningstyp allra bäst. Om du behöver fler råd, skriv gärna till oss på info@kingsbox.com så hjälper vi dig!

Sommario
Nome articolo
Hur väljer man rätt skivstång
Descrizione
Vi erbjuder olika skivstänger, som passar alla typer av träningar. Den här guiden hjälper dig att välja rätt.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!