Search

Jak si vybrat tu správnou činku

Výběr správné činky je důležitý, protože na ní závisí většina silového tréninku.

V závislosti na typu tréninku a (domácí) posilovně, kterou chcete vytvořit, si můžete vybrat mezi různými osami. Všechny činky pro muže, ženy a juniorské vzpěrače nejsou stejné. Liší se hmotností, průměrem a celkovou délkou osy:

Typy činek

K dispozici jsou tři základní typy činek: olympijské osy WL, vzpěračské osy a víceúčelové osy s dvojitým označením. Činky můžeme rozdělit podle typů tréninku.

  • Crossový trénink a funkční trénink
  • Vzpírání (Weightlifting)
  • Silový trénink (Powerlifting)

Existují však i hybridní činky, které lze použít pro všechny tyto druhy sportů. Tyto činky jsou vhodné pro olympijské zdvihy, crossový trénink i silový trénink a vzpírání.

Důležité parametry při výběru té správné činky:

  • Rýhování – Většina 20kg činek má středové rýhování, které není běžné u 15kg činek.
  • Pružnost – Například osy pro silový tréning jsou velmi tuhé a málo pružné. Naproti tomu olympijské osy jsou pružnější.
  • Rotace – To popisuje, které komponenty jsou použity k tomu, aby se objímky mohly volně otáčet kolem hřídele. Věnujte tedy pozornost popisu jednotlivých os – některé používají jehlová ložiska, jiné pouzdra.

Povrchová úprava činek

  • Klasický odolný chrom

Nabízíme různé činky s klasickým chromovým povrchem.

KINGS BAR II. OLYMPIC BARBELL

  • Povrchová úprava Cerakote umožňuje přizpůsobit osu v provedení různých barev.

Jedná se o polymerokeramický kompozitní povrch. Jedinečné složení keramického povrchu Cerakote zvyšuje několik fyzikálních vlastností, včetně odolnosti proti otěru/opotřebení, odolnosti proti korozi, chemické odolnosti, rázové houževnatosti a tvrdosti.

Vyberte si z různých barev cerakotových činek. Můžete si také vybrat mezi chromovanými a černými objímkami.

CERAKOTE BARBELLS:

  • Kataforéza – osa je potažena technikou, která se běžně používá v automobilovém průmyslu k ochraně nejchoulostivějších částí vozu. To znamená, že činka vydrží roky tréninku

Podívejte se na činku vyrobenou v Evropě pokrytou pomocí kataforézy. Je vyrobena z kvalitní oceli s pevností v tahu 180 000 PSI a nosností 450 kg.

EUROPE BAR:

Jakou činku zvolit?

Jsme si jisti, že v naší kolekci činek najdete tu, která se dokonale hodí k vašemu typu tréninku. Pokud potřebujete poradit, napište nám na info@kingsbox.com a my vám rádi pomůžeme!

Sommario
Nome articolo
Jak si vybrat tu správnou činku
Descrizione
abízíme různé druhy činek, které jsou vhodné pro všechny typy tréninku. Tento průvodce vám pomůže vybrat tu správnou.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!