Zoek

Hoe kies je de juiste halterstang

De keuze van de juiste halterstang is belangrijk, omdat het grootste deel van de krachttraining ervan afhangt.

Afhankelijk van het soort training, en de (thuis)sportschool die je wilt creëren, kun je kiezen tussen verschillende stangen. Barbells zijn niet allemaal hetzelfde voor mannen, vrouwen en juniorlifters. Ze variëren in gewicht, diameter, en totale lengte van de stang:

Soorten barbells

Er zijn drie hoofdtypen barbells beschikbaar; Olympische WL bars, powerlifting bars, en dual-marked, multi-purpose bars. We kunnen de barbells indelen naar het soort training.

  • Cross training en functionele training
  • Gewichtheffen
  • Powerlifting

Er zijn echter hybride barbells die voor al deze sporten kunnen worden gebruikt. Deze barbells zijn geschikt voor de olympische lifts, cross-training, powerlifting en gewichtheffen.

Belangrijke parameters bij het kiezen van de juiste halterstang:

  • Knurling – De meeste 20 kg barbells hebben een centrale knurl, wat niet gebruikelijk is bij 15 kg barbells.
  • Elasticiteit – Bijvoorbeeld, krachtstangen zijn zeer stijf en hebben weinig elasticiteit. De olympische stangen daarentegen zijn elastischer.
  • Rotatie; Dit beschrijft welke onderdelen worden gebruikt om de hulzen vrij rond de as te laten draaien. Let op de beschrijving van elke staaf – sommige gebruiken naaldlagers, andere bussen.

Barbell coating

  • Het klassieke duurzame chroom

Wij bieden diverse barbells met klassieke chroomcoating.

KINGS BAR II. OLYMPIC BARBELL

  • Met de Cerakote-coating kunt u uw bar aanpassen met verschillende kleuren.

Dit is een polymeer-keramiek composietcoating. De unieke formulering die voor Cerakote ceramische coating wordt gebruikt, verbetert verscheidene fysische prestatie-eigenschappen, waaronder slijtagebestendigheid, corrosiebestendigheid, chemische weerstand, slagvastheid en hardheid.

U kunt kiezen tussen verschillende kleuren cerakote barbells. U kunt ook kiezen tussen chromen en zwarte hulzen.

CERAKOTE BARBELLS:

  • Kataforese – de stang is bekleed met een techniek die in de auto-industrie veel wordt gebruikt om de meest kwetsbare onderdelen van de auto te beschermen. Dit betekent dat de halterstang bestand is tegen jaren van training

Kijk eens naar de Made in Europe halterstang bedekt met kataforese. Hij is gemaakt van kwaliteitsstaal met een treksterkte van 180 000 PSI en een draagvermogen van 450 kg.

EUROPE BAR:

Welke halter te kiezen?

In onze collectie barbells, zijn we er zeker van dat u de barbell vindt die perfect past bij uw trainingstype. Als u meer advies nodig heeft, schrijf ons dan op info@kingsbox.com en wij helpen u graag verder!

Sommario
Nome articolo
Hoe kies je de juiste halterstang
Descrizione
Wij bieden verschillende barbells aan, die geschikt zijn voor alle soorten training. Deze gids zal u helpen de juiste te kiezen.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!