Search

Kako izbrati olimpijsko palico, ki ti najbolj ustreza

Izbira olimpijske palice je zelo pomembna, saj jo uporabljamo za večino funkcionalnega treninga z utežmi.

Glede na tip treninga in tip (domače) telovadnice želite ustvariti, lahko izbirate med različnimi olimpijskimi palicami. Najbolj pogoste so ženske, moške in junior palice, ki se razlikujejo po teži, dolžini in premeru.

Tipi olimpijskih palic

Poznamo več različnih tipov olimpijskih palic, med katerimi so tri osnovne: powerlifting palice, olimpijske palice za dvigovanje uteži in hibridne palice. Izberemo jih glede na tip treninga in dvigov, ki jih izvajate. Najbolj univerzalne so hibridne palice, ki jih lahko uporabljamo za olimpijsko dvigovanje uteži, powerlifting ali cross trening.

Pomembni parametri pri izbiri olimpijske palice:

  • Knurling: večina 20 kilogramskih palic ima centralni knurl, kar ni običajno pri palicah, ki tehtajo 15 kg
  • Elastičnost – palice, primerne za powerlifting so zelo rigidne in skoraj niso elastične. Ravno nasprotne pa so palice za olimpijsko dvigovanje uteži, ki so zelo elastične
  • Vrtljivost – to opisuje material, ki se uporablja za rotacijo olimpijske palice. Poznamo dve vrsti ležajev – iglične ali bushing ležaje.

Indice dei contenuti

Premaz na olimpijski palici

  • Klasični krom premaz

Velika večina olimpijskih palic ima premaz iz kroma

KINGS BAR II. OLYMPIC BARBELL

  • Cerakote premaz v različnih barvah

Edinstvena formula, ki se uporablja za keramični premaz Cerakote palico bolj zaščiti pred obrabo in korozijo. Poleg tega lahko izbirate med različnimi barvami palic.

Poleg barve palice lahko izbirate tudi med kromiranimi ali črnimi rokavi.

CERAKOTE BARBELLS:

  • Kataforeza

Palico lahko prekrijemo tudi s premazom kataforeze, ki se običajno uporablja v avtomobilski industriji za zaščito najbolj delikatnih delov avto. To pomeni, da bo palica vzdržala veliko let uporabe.

Poglej si olimpijski palico Europe bar, ki je popolnoma narejena v Evropi in prekrita s plastjo kataforeze. Narejena je iz kakovnostnega jekla, natezno trdnostjo 180 000 PSI. Nosilnost palice je 450 kg.

EUROPE BAR:

Katero olimpijsko palico izbrati?

V naši ponudbi boste zagotovo našli palico, ki najbolj ustreza vašemu stilu treninga. Če potrebujete nasvet, nas kontaktirajte na info@kingsbox.com in z veseljem vam bomo pomagali.

Sommario
Nome articolo
Kako izbrati olimpijsko palico, ki ti najbolj ustreza
Descrizione
Izbira olimpijske palice je zelo pomembna, saj jo uporabljamo za večino funkcionalnega treninga z utežmi.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!