Zoek

Hoe het vloerverwarmingssysteem in een fitnessruimte met crosstraining te beschermen: CF Live and Train

We hebben de eigenaar van CF LAT voor het eerst ontmoet op een van de wedstrijden die wij sponsoren. Hij was een van de deelnemers en hij trok meteen onze aandacht. Het was zijn toewijding en liefde voor de sport die ons deed besluiten hem uit te nodigen om een van onze Royal Atletes te worden. Toen Dag ons een half jaar geleden belde met het nieuws dat hij klaar was voor de grote stap, het openen van zijn eigen sportschool, konden we niet trotser zijn.

  • Klant: CrossFit Live And Train
  • Beschikbare ruimte: 230 m² ruimte voor Crosstraining, buitenterras
  • Locatie: Albert Schweitzer Gasse (Gratz, Oostenrijk)
  • Behoeften: aangepaste vrijstaande Rig, aangepaste Gerakte Olympische barbells, rubberen vloeren, aangepaste synthetische gras (grasmat)
  • Contact: Dag Magnus Bloch (eigenaar)

De Uitdaging:

Het was een hele uitdaging voor Dag om een plek te vinden voor zijn sportschool. Toen hij voor het eerst contact met ons opnam, had hij nog geen locatie zeker gesteld. We wilden geen tijd verliezen, dus begonnen we meteen met het plannen van de basis. Samen hebben we een lijst gemaakt van de apparatuur die hij nodig zou hebben, ongeacht de locatie van zijn sportschool.

Uiteindelijk vond hij een plek die hem echt beviel. Het was een 230 m² groot huis, met genoeg ruimte om kleedkamers te bouwen en een terras om na de training te zitten. Klinkt perfect, maar er was een potentieel probleem: het huis had een centraal vloerverwarmingssysteem geïnstalleerd.

Dag wilde dat zijn sportschool de kleuren en stijl van zijn logo zou uitstralen: strakke lijnen in wit, blauw en oranjerood, dus de meeste apparatuur werd op maat gemaakt: gepersonaliseerde Cerakote-barbells in blauw en rood, gepersonaliseerde zwarte Sprinttrack-grasmatten en een gepersonaliseerde vrijstaande stellage.

De oplossingen:

Anti-virale pad

De eerste uitdaging die moest worden opgelost was de vloerverwarming. Dag wilde niet het risico lopen de gehuurde ruimte te beschadigen en hij wilde het verbod op “gewicht laten vallen” niet toepassen in zijn sportschool. Hij installeerde eerst de 10 cm dikke antivibratiemat in de hele trainingsruimte. Daarna legde hij er een laag triplex overheen en als laatste legde hij de rubberen vloerbedekking. Om extra veilig te zijn, bestelde hij genoeg paar KingsBox Shields voor een hele klas die gewichthef.

Zorgvuldig geplande Rig

Klimtouwen en turnringen in zijn fitnessruimte waren belangrijk voor Dag, hij wilde zijn klanten de hele ervaring van crosstraining bieden. Maar de lage plafonds, met ventilatieschachten die de hoogte extra verlagen, betekende dat we om de schachten heen moesten ontwerpen. The Rig eindigde met 9 hoge pilaren met ring/touw bevestigingen en 8 lage pilaren met daaraan dubbele Wall Ball doelen bevestigd. Het resultaat is een zeer functionele en dynamische FR-16 Rig.

Uitrusting voor het oefenterrein

Haaks op de Rig installeerde hij aangepaste grasmatten voor Sled en Yoke training. Hij voegde twee Royal Sleden 2.0 en twee MX-45 Yokes toe aan zijn materiaalassortiment. Hij voegde ook Mighty GHD, 4 flatjes Benches en een stel Royal Plyo Boxen toe. Voor cardiotraining koos hij een combinatie van Concept Rowers, Ski Ergs, Bike Ergs, en Air bikes.

Voor de klant was het ook belangrijk om zijn trainingsruimte opgeruimd en schoon te houden. We combineerden verschillende KingsBox opbergoplossingen zodat elk onderdeel een eigen plek zou hebben:

– Twee KingsBox Multisectorale systemen voor het opbergen van muurballen, Slamm ballen, Hex Dumbbells.

– Twee verschillende bumpers schijven opslag oplossingen, KingsBox Tower en KingsBox Castle.

– Een springtouw hanger.

– Een veelzijdige hanger voor het opbergen van Bands.

– En KignsBox Bridge, vloer opslag oplossing voor Olympische barbells.

Conclusie

Dag heeft ervoor gezorgd dat zijn mensen de sportschool als hun tweede thuis zullen beschouwen. Hij besteedde aandacht aan details zoals het ontwerp en zorgde ervoor dat de kleedkamers en toiletten groot genoeg waren. Hij heeft een plek in de gymzaal ingericht waar men kan rondhangen om vriendschappen en de groei van de gemeenschap te bevorderen. Hij creëerde een plek die de woorden in de naam van zijn sportschool belichaamt: Leef en Train.

Sommario
Nome articolo
Casestudie: CF Live and Train
Descrizione
We hebben de eigenaar van CF LAT voor het eerst ontmoet op een van de wedstrijden die wij sponsoren. Hij was een van de deelnemers en hij trok meteen onze aandacht.
Nome autore
Kingsbox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!