Search

Case Study: Crossfit Live and Train

Vlasnika CF LAT-a prvi smo puta upoznali na nekom od natjecanja koja smo sponzorirali. Bio je jedan od konkurenata i odmah nam je zapeo za oko. Upravo ga je njegova predanost i ljubav prema sportu izdvojila i „natjerala“ nas da ga pozovemo da postane jedan od naših Royal sportaša. Kad nas je Dag prije pola godine nazvao i rekao da je spreman napraviti otvoriti svoju teretanu, nismo mogli biti ponosniji.

  • Klijent: CrossFit Live and Train
  • Dostupan prostor: 230 m² prostora za funkcionalni trening, vanjska terasa
  • Mjesto: Albert-Schweitzer Gasse (Gratz, Austrija)
  • Potrebe: po mjeri izrađena samostojeći kavez, po mjeri izrađene olimpijske Cerakote šipke, gumene podnice, po mjeri izrađena umjetna  trava (travnjak)
  • Kontakt: Dag Magnus Bloch (vlasnik)

Izazov

Dagu je predstavljalo izazov pronaći mjesto za svoju teretanu. Kad nas je prvi put kontaktirao, nije imao osigurano mjesto. Ali da ne gubimo vrijeme, započeli smo s planiranjem osnova, zajedno smo napravili popis opreme koja bi mu biti potrebna bez obzira na mjesto na kojem bi teretana završila

Uspio je pronaći mjesto koje mu se jako svidjelo. Bio je to prostor veličine 230 m², s dovoljno prostora za ugradnju svlačionica i terasom za druženje nakon treninga. Međutim, imao je jedan potencijalni problem, u prostoru je bio instaliran centralni sustav podnog grijanja.

Dag je želio da njegova teretana odražava boje i stil njegovog loga: čiste linije u bijeloj, plavoj i narančasto-crvenoj boji. Većina opreme izrađena je po narudžbi: Cerakote šipke u prilagođenoj plavoj i crvenoj boji, prilagođena crna umjetna trava Sprinttrack i prilagođeni samostojeći kavezi.

Rješenja

Antivibracijska pločica

Za početak smo se morali uhvatiti u koštac s podnim grijanjem. Dag nije želio riskirati da ošteti iznajmljeni prostor i nije želio primijeniti zabranu “bacanja utega” u svojoj teretani. Prvo je instalirao antivibracijsku pločicu debljine 10 cm. Zatim je preko njega položio sloj šperploče i na kraju je ugradio gumene podove. Kako bi se dodatno osigurao, naručio je dovoljno parova KingsBox Shield-a za cijelu grupu koja radi na dizanju utega.

Pažljivo planiran Rig

Bilo mu je važno imati konope za penjanje i gimnastičke ruče u teretani. Dag je želio svojim klijentima ponuditi čitavo iskustvo funkcionalnog fitnesa, ali niski stropovi s ventilacijskim otvorima koji dodatno smanjuju visinu, značili su da se moramo u potpunosti prilagoditi ventilacijskom sustavu. Kavez je dobio 9 visokih stupova s ​​dodacima za ruče / konop i 8 niskih stupova s ​​dvostrukim wall ball metama. Rezultat je vrlo funkcionalan i dinamičan FR-16 Rig.

Širok izbor opreme

Okomito na kavez instalirao je travu za vježbe sa sledu i yokeu i tako dodao dva Royal Sleda 2.0 i dva MX-45 Yokea u svoj asortiman opreme. Dodao je i Mighty GHD, 4 ravne klupe i hrpu Royal Plyo kutija. Za kardio trening odabrao je kombinaciju Concept Rowera, Ski Ergova, Bike Ergova i Air bikeova.

Također mu je bilo važno da njegov prostor za trening ostane neopterećen i čist. Kombinirali smo različita rješenja za pohranu KingsBox-a kako bi svaki dio opreme imao određeno mjesto:

Zaključak

Dag se pobrinuo da stvori teretanu koju bi njegovi ljudi smatrali svojim drugim domom. Pozorno je obratio pozornost na detalje poput dizajna i pobrinuo se da svlačionice i toaletni prostori budu dovoljno veliki. Dodao je mjesto u teretanu predodređeno za druženje kako bi potaknuo prijateljstvo i rast zajednice. Stvorio je mjesto koje utjelovljuje same riječi u nazivu teretane: Live and Train – Živi i Treniraj

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!