Fallstudie: CF Live and Train

Vi träffade ägaren av CF LAT först på en av tävlingarna som vi sponsrar. Han var en av tävlingsdeltagarna och fångade omedelbart vår blick. Det var hans hängivenhet och kärlek till sporten som fick oss att bjuda in honom att bli en av våra Royal atleter. När Dag ringde oss för ett halvår sedan, med nyheten att han är redo för det stora steget, att öppna sitt eget gym, kunde vi inte ha varit stoltare.

  • Kund: CrossFit Live och Train
  • Utrymme tillgängligt: 230 m² utrymme för crosstraining, utomhusterrass
  • Plats: Albert-Schweitzer Gasse (Gratz, Österrike)
  • Behov: specialtillverkad fristående rigg, anpassade Cerakote olympiska skivstänger, gummigolv, anpassat konstgräs
  • Kontakt: Dag Magnus Bloch (ägare)

Utmaningen:

Det var en utmaning för Dag att hitta en plats för sitt gym. När han först kontaktade oss, hade han ännu ingen plats garanterad. Vi ville inte slösa bort någon tid, så vi började planera grunderna direkt. Tillsammans gjorde vi en lista över den utrustning som han skulle behöva oavsett var hans gym var.

Till slut hittade han ett ställe som han verkligen gillade. Det var en 230 m² stor plats, med tillräckligt med utrymme för att bygga omklädningsrum och en terrass för hangout-sessioner efter träningen. Låter perfekt, men det fanns ett potentiellt problem: platsen hade ett centralt golvvärmesystem installerat.

Dag ville att hans gym skulle återspegla färgerna och stilen på hans logotyp: rena linjer i vitt, blått och orangerött, så det mesta av utrustningen var specialtillverkad: personliga Cerakote skivstänger i blått och rött, personligt svart Sprinttrack-gräs och en personlig fristående rigg.

Lösningarna:

Vibrationsdämpande dyna

Den första utmaningen som vi behövde ta itu med var golvvärmen. Dag ville inte riskera att skada det hyrda utrymmet och han ville inte förbjuda ”viktsläpp” i sitt gym. Han installerade först den 10 cm tjocka antivibrationsplattan i hela träningsområdet. Sedan lade han ett lager plywood över det och slutligen installerade han gummigolvet. För att vara extra säker beställde han tillräckligt med KingsBox Shields par för en hel träningsklass som gjorde tyngdlyftningar.

Noggrant planerad rigg

Att ha klätterrep och gymnastiska ringar i sitt gym var viktigt för Dag, han ville erbjuda sina kunder hela korsträningsupplevelsen. Men de låga taken, med ventilationsschakt som dessutom sänkte höjden, gjorde att vi var tvungna att designa runt schakten. Riggen slutade med 9 höga pelare med ring/repfästen och 8 låga pelare med dubbla Wall Ball-mål fästa vid dem. Resultatet var en mycket funktionell och dynamisk FR-16 Rig

Utrustning för träningssområdet

Vinkelrätt mot riggen installerade han anpassat gräs för Släd- och yoke-träning. Ha la till två Royal Sleds 2.0 och Two MX-45 Yokes till sitt utrustningssortiment. Han lade också till Mighty GHD, 4 platta bänkar och ett gäng Royal plyolådor. För konditionsträning valde han en kombination av Concept Rowers, Ski Ergs, Bike Ergs och Air bikes.

Viktigt för kunden var också att hålla sitt träningsutrymme rent och snyggt. Vi kombinerade olika KingsBox-förvaringslösningar så att varje utrustning skulle ha sin plats:

– Två KingsBox Multistorage-system för förvaring av Wall balls, Slam bollar, Hex Hantlar.

– Två olika lösningar för förvaring av viktskivor, KingsBox Tower och KingsBox Castle.

– En hopprepshängare.

– En multi-hängare för förvaring av band.

– Och KignsBox Bridge, golvförvaringslösning för olympiska skivstänger.

Slutsats

Dag såg till att skapa ett gym som hans besökare skulle se som sitt andra hem. Han var noga med detaljer som design och såg till att omklädningsrummen och toaletterna var tillräckligt stora. Han lade till en plats i gymmet för att umgås och på så sätt uppmuntra vänskap och få gemenskapet att växa. Han skapade en plats som förkroppsligar dessa ord i namnet på hans gym: Lev och Träna.

Sommario
Nome articolo
Fallstudie: CF Live and Train
Descrizione
Vi träffade ägaren av CF LAT först på en av tävlingarna som vi sponsrar. Han var en av tävlingsdeltagarna och fångade omedelbart vår blick. Det var hans hängivenhet och kärlek till sporten som fick oss att bjuda in honom att bli en av våra Royal atleter.
Nome autore
Kingsbox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!