Crossfit LAT – Case Study

Naše poznanstvo z lastnikom telovadnice se je začelo pred nekaj leti na enem izmed tekmovanj, ki ga sponzoriramo. Opazili smo njegovo predanost, pridnost in entuziazem ter ga povabili med naše Royal atlete. Seveda smo bili še bolj navdušeni, ko nam je sporočil, da se je končno odločil za veliki korak in odprtje svoje telovadnice.

  • Stranka: CrossFit Live And Train (LAT)
  • Razpoložljiv prostor: 230 m2 prostora za Cross Training, zunanja terasa
  • Lokacija: Albert- Schweitzer Gasse (Gradec, Avstrija)
  • Potrebe stranke: po meri izdelan Rig, po meri izdelane olimpijske palice, gumirana podlaga, po meri izdelana umetna trava
  • Kontakt: Dag Magnus Bloch

Izziv

Ko nas je Dag kontaktiral, še ni imel izbranega prostora, zato se še nismo ukvarjali s podrobnostmi, pač pa smo pripravili seznam opreme, ki bi jo potreboval, ne glede na velikost in razporeditev telovadnice. V Gradcu ni veliko razpoložljivih primernih površin, zato je moral Dag zavihati rokave in hitro najti primerno lokacijo za Cross training. Končno je dobil 230 m2 velik razgiban prostor, kateremu se ni želel odreči, četudi je nekaj težav predstavljajo talno gretje. Prostor je imel lep zunanji kotiček za druženje in veliko prostora za sanitarije, najpomembnejši pa je bil seveda osrednji del – dovolj velik za vse lastnikove potrebe.

Dag je želel, da je večji del opreme v barvah njegovega logotipa, prostor je želel poživiti še z belo jekleno strukturo, ki jo je bilo treba načrtovati in kasneje namestiti tako, da lahko »živi« v simbiozi s prezračevalnimi jaški montiranimi na strop.

Rešitev

Proti-vibracijska podlaga

Dag si ni mogel privoščiti tveganj v prostoru, ki ga najema, in je želel najprej zaščititi obstoječe talno gretje. Najprej je po celem prostoru, ki je namenjen treningu, položil plast spužve, nato vezano ploščo in šele na vrh je postavil gumo. Na del telovadnice, ki je namenjen olimpijskemu dvigovanju uteži, je umestil še nekaj parov KingsBox Shields za optimalno varnost.

Pozorno načrtovan Rig

Dag je želel, da bi na kletko pričvrstili tudi gimnastične kroge, vendar to ni bilo mogoče čez celotno dolžino prosto-stoječega riga zaradi že omenjenih prezračevalnih jaškov. Prva zato so samo določeni stebri višji in imajo nosilce za kroge (ali vrvi za plezanje), na nižje stebre pa smo – zato da smo dodali dinamičnost in funkcionalnost – namestili dvojne tarče za wall ball.

Sistemi za shranjevanje opreme

Prostor ni tako velik, da bi si lahko trener ali vadeči lahko privoščili, da bi bil razmetan. Skupaj z Dagom smo zato veliko pozornosti namenili shranjevalnim površinam: multi storage je namenjen žogam, kettlebellom in heksagonalnim ročkam, Dag ima tudi dve različni stojali za kolute ter obešalnika za elastike in kolebnice, palice so shranjene na Bridge stojalu. Ko smo že pri palicah, naj omenimo, da so vse Cerakote palice v barvah Dagove telovadnice (modre in oranžno-rdeče).

Širok izbor opreme

Pravokotno na rig smo položili še po meri izdelan kos umetne trave, ki ga sedaj vadeči pridno izkoriščajo za treninge z našimi Royal sanmi.

Dag je dodal še nekaj ravnih klopi, Mighty GHD, Royal plyo box, pri nas je naročil tudi vso Concept in Assault opremo.

Zaključek

Dag je poskrbel za učinkovito razporeditev prostora, primerno osvetlitev, odlično je uredil tudi kopalnico, na kar včasih trenerji in lastniki pozabljajo. V začetku poletja je zaključil še projekt zunanje terase, ki je postala umirjen kotiček za druženje po treningih in krepitev družinskega duha med vadečimi. Nenazadnje je to največ, kar si lahko Dag želi: povezano skupnost, ki uresničuje rek »zdrav duh v zdravem telesu«.

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!