Search
FFC Audace Case Study

Od tělocvičny v paneláku po zdaleka nejkrásnější posilovnu: Audace fight and crossfit

Z bytového domu do zdaleka nejkrásnější posilovny

Terst je krásné přímořské město nedaleko nás. I když by ho někteří označili za spící, v posledních letech je vidět pokrok: město se probudilo z hlubokého spánku, navštěvuje ho stále více turistů a také místní obyvatelé jsou stále aktivnější. A právě místní obyvatelé využívají několik různých sportovišť rozesetých v malebných úzkých uličkách města.

Obzvláště jsme si však oblíbili jedno sportovní zařízení, jednu terstskou komunitu sportovců. S vedením posilovny Audace fight & crossfit jsme se spřátelili hned na začátku naší cesty a vzájemný respekt a spolupráce se v průběhu let dále rozvíjely. Nejenže patřili k našim prvním zákazníkům, ale pod jejich odborným vedením trénovali i naši zaměstnanci; již čtyři roky se úspěšně podílíme na organizaci soutěže East Coast Challenge.

Kingsbox  Audace

Naše přátelství tak sahá až do dob, kdy členové Audace fight & crossfit ještě trénovali v jednom bytě. Ano, čtete správně. Jejich první posilovna se skládala ze dvou bytů v bytovém domě. Začínali s bojovými uměními, pak přidali funkční cvičení, které se přirozeně vyvinulo v cross-training. To samozřejmě znamenalo, že posilování bylo téměř znemožněno, v úzké chodbě byla umístěna ocelová konstrukce a sportovci byli rozmístěni do několika menších prostor.

Navzdory nedostatku místa počet účastníků rostl, protože, jak řekl Giulio, jeden ze zakladatelů, investovali do budování komunity místo do prostor. Lidé vycítili přátelský a profesionální přístup a rádi se lekcí účastnili.

Majitelé však věděli, že v takových podmínkách nebudou moci „přežívat“ dlouho, a tak začalo hledání ideálního prostoru. S velkou dávkou fantazie se zamilovali do staré opuštěné budovy, která byla původně továrnou a později vojenskou základnou. Prostor měl chatrné zdi a propadlou střechu, nemluvě o elektroinstalaci a dalších zařízeních. Chlapci z komunity Audace však v této zchátralé budově viděli svou budoucí posilovnu: v horním prostoru si představovali, že bude vybaven pro bojová umění, a spodní prostor měl být věnován cross-trainingu.

Samozřejmě si byli vědomi i problémů: zdi byly cihlové, což znamenalo, že vrtání do nich bude obtížné, a uprostřed budovy stál nosný pilíř, který znemožňoval postavit volně stojící konstrukci klece, a ještě několik menších pilířů.

Když se vize stane skutečností …

Problémy jsme řešili postupně. S nosným pilířem jsme samozřejmě hýbat nemohli, takže bylo nutné postarat se o zpevnění zdí, které budou podpírat konstrukci stěny. Podle našeho návrhu byla jedna ze stěn vybetonována, a tím se změnila v nosnou. Nástěnná klec také zabírá méně místa ve srovnání s volně stojící, takže centrální část zůstala volná pro všechny návštěvníky plně obsazených lekcí.

Nástěnný stojan je samozřejmě vyroben na zakázku. Je vysoký 360 cm, což bylo možné díky tomu, protože stropy jsou velmi vysoké. Aby mohlo klec používat co nejvíce lidí najednou, přidali jsme gymnastické kruhy a šplhací lana. Zlatá barva okamžitě upoutá pozornost a dokonale se snoubí s cihlovými stěnami a zároveň povyšuje posilovnu na jednotný celek.

Výsledkem dlouhé práce a promyšleného plánování je moderní a prostorná tělocvična, která si však zachovává své původní prvky a je prodchnuta duchem historie. Jsme rádi, že stará a zchátralá budova získala novou hodnotu.

Co přinese budoucnost?

Jakmile vstoupíte do tělocvičny, překvapí vás to. Na základě komentářů našich followerů jsme přesvědčeni, že se jedná o nejkrásnější tělocvičnu široko daleko. Jsme hrdí na to, že jsme mohli majitelům tělocvičny Audace pomoci splnit jejich sny.

Ale co je nejdůležitější, vztahy mezi Giuliem a Giandomenicem se ještě více zlepšily a stále více věříme ve spolupráci na dalších plánovaných modernizacích posilovny a také na pořádání stále důležitější soutěže na mapě evropských soutěží: East Coast Challenge.

Sommario
Nome articolo
Případová studie: Audace fight & crossfit
Descrizione
Terst je krásné přímořské město nedaleko nás. I když by ho někteří označili za spící, v posledních letech je vidět pokrok: město se probudilo z hlubokého spánku, navštěvuje ho stále více turistů a také místní obyvatelé jsou stále aktivnější. A právě místní obyvatelé využívají několik různých sportovišť rozesetých v malebných úzkých uličkách města.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!