Zoek
FFC Audace Case Study

Van een flatgebouw tot verreweg de mooiste sportzaal: Audace gevecht en CrossFit

Van een flatgebouw tot verreweg de mooiste sportzaal

Triëst is een prachtige badplaats bij ons in de buurt. Ook al zouden sommigen het een slapende stad noemen, toch is er de laatste jaren vooruitgang te bespeuren: de stad is ontwaakt uit een diepe winterslaap, ze wordt door steeds meer toeristen bezocht en ook de plaatselijke bevolking wordt actiever. En het is precies de plaatselijke bevolking die gebruikmaakt van de verschillende sportfaciliteiten die verspreid liggen door de pittoreske smalle straatjes van de stad.

Maar we zijn vooral dol op één sportfaciliteit, één Trieste gemeenschap van atleten. Wij raakten bevriend met het management van de Audace fight e CrossFit sportschool aan het begin van onze reis, en het wederzijdse respect en de samenwerking zijn zich in de loop der jaren blijven ontwikkelen. Niet alleen waren zij een van onze eerste klanten, onze medewerkers trainden ook onder hun professionele begeleiding; wij nemen al vier jaar met succes deel aan de organisatie van de East Coast Challenge competitie.

Kingsbox x Audace

Onze vriendschap dateert dus uit de tijd dat de Audace fight e CrossFit leden nog in een appartement trainden. Ja, dat lees je goed. Hun eerste sportschool bestond uit twee appartementen in een flatgebouw. Ze begonnen met vechtsporten, voegden daarna functionele oefeningen toe die zich op natuurlijke wijze ontwikkelden tot Cross-training. Natuurlijk betekende dit dat krachttraining bijna verboden was, een stalen structuur werd geplaatst in de smalle gang, en atleten werden ingedeeld in verschillende kleinere ruimtes.

Ondanks het gebrek aan ruimte groeide het aantal cursisten omdat, zoals Giulio, een van de oprichters, zei, zij investeerden in de opbouw van de gemeenschap in plaats van in de ruimte. De mensen voelden een vriendelijke en professionele aanpak en waren blij om de cursussen te volgen.

De eigenaars wisten echter dat zij niet lang in dergelijke omstandigheden zouden kunnen “wonen”, en dus begon de zoektocht naar de perfecte ruimte. Met veel verbeeldingskracht werden ze verliefd op een oud verlaten gebouw dat eerst een fabriek en later een militaire post was. De ruimte had krakkemikkige muren en een verzakt dak, om nog maar te zwijgen van de elektrische bedrading en andere installaties. Maar de jongens van de Audace-gemeenschap zagen in dit vervallen gebouw hun toekomstige sportschool: de bovenste ruimte zou worden ingenomen door de krachtsportapparatuur en de onderste ruimte zou worden gewijd aan Cross-training.

Natuurlijk waren zij zich ook bewust van de problemen: de muren waren van baksteen, waardoor het moeilijk was erin te boren, en in het midden van het gebouw stond een dragende pilaar die de bouw van een vrijstaande opstelling onmogelijk maakte, en verscheidene kleinere pilaren.

Als de visie werkelijkheid wordt…

We pakten de problemen geleidelijk aan. Natuurlijk konden wij de dragende pilaar niet verplaatsen, zodat het noodzakelijk was de muren te versterken die de muurstructuur zullen ondersteunen. Volgens ons voorstel werd beton gegoten in een van de muren en zo werd het een dragende muur. De wandconstructie neemt ook minder ruimte in dan de vrijstaande, zodat het centrale deel vrij bleef voor alle bezoekers van de volgeboekte cursussen.

Het wandrek is uiteraard op maat gemaakt. Het is 360 cm hoog, wat haalbaar was omdat de plafonds erg hoog zijn. Om zoveel mogelijk mensen tegelijk gebruik te laten maken van het rek, hebben we er turnringen en klimtouwen aan toegevoegd. De gouden kleur springt meteen in het oog en past perfect bij de bakstenen muren, en verheft de sportzaal tot een samenhangend geheel.

Het resultaat van lang werk en doordachte planning is een moderne en ruime sportzaal, die niettemin zijn oorspronkelijke kenmerken heeft behouden en doordrongen is van de geest van de geschiedenis. Wij zijn blij dat het oude en in verval geraakte gebouw een nieuwe waarde heeft gekregen.

Wat zal de toekomst brengen?

Op het moment dat je een voet in de sportschool zet, word je erdoor verrast. Op basis van de commentaren van onze volgers zijn wij ervan overtuigd dat dit de mooiste sportschool van de hele wereld is. We zijn er trots op dat we de eigenaren van sportschool Audace hebben kunnen helpen hun droom waar te maken.

Maar het belangrijkste is dat de relatie tussen Giulio en Giandomenico nog beter is geworden en dat we er steeds meer in geloven om samen te werken aan verdere geplande upgrades van de sportschool en aan de organisatie van een steeds belangrijker wedstrijd op de kaart van Europese wedstrijden: de East Coast Challenge.

Sommario
Nome articolo
Casestudie: Audace gevecht en CrossFit
Descrizione
Triëst is een prachtige badplaats bij ons in de buurt. Ook al zouden sommigen het een slapende stad noemen, toch is er de laatste jaren vooruitgang te bespeuren: de stad is ontwaakt uit een diepe winterslaap, ze wordt door steeds meer toeristen bezocht en ook de plaatselijke bevolking wordt actiever.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!