Search
FFC Audace Case Study

Od telovadnice v stanovanjskem bloku do najlepše telovadnice daleč naokrog: Audace fight e crossfit

Od stanovanjskega bloka do najlepše telovadnice daleč naokrog

Trst je čudovito obmorsko mesto v naši bližini. Četudi bi ga nekateri označili za otrplo, je v zadnjih letih viden napredek: mesto se je prebudilo iz globokega zimskega spanca, obiskuje ga vedno več turistov, pa tudi domačini so vse bolj aktivni. Prav njim služi več različnih športnih objektov raztresenih po slikovitih ozkih uličicah mesta.

A nam je prav posebno blizu en športni objekt, ena tržaška skupnost športnikov. Vodstvo Audace fight e crossfit telovadnice se je z nami spoprijateljilo že na samem začetku naše poti, medsebojno spoštovanje in sodelovanje pa se je tekom let le še razvijalo. Ne le, da so bili eni izmed naših prvih strank, tudi naši zaposleni so trenirali pod njihovim strokovnim vodstvom, že štiri leta uspešno sodelujemo pri organizaciji tekme East coast challenge.

Kingsbox x Audace

Naše prijateljstvo torej sega še v čase, ko so člani Audace fight e crossfit trenirali v stanovanju. Da, prav ste prebrali. Njihova prva telovadnica je bila sestavljena iz dveh stanovanj v bloku. Začelo se je z borilnimi veščinami, nato so dodali še funkcionalno vadbo, ki se je naravno razvila v Cross training. Seveda je to pomenilo, da so bile vaje z utežmi skorajda prepovedane, jeklena struktura je bila postavljena na ozkem hodniku, atleti pa so se razporedili v več manjših prostorov.

Kljub prostorski stiski je število vadečih raslo, saj, kot je povedal Giulio, eden od ustanoviteljev, so namesto na prostoru gradili na skupnosti. Ljudje so začutili prijazen in strokoven pristop ter z veseljem obiskovali vadbe.

Vseeno pa so lastniki vedeli, da dolgo ne bodo mogli »prebivati« v takšnih razmerah in začelo se je iskanje popolnega prostora. Z veliko domišljije so se zaljubili v staro zapuščeno stavbo, ki je bila najprej tovarna, nato pa vojašnica. Prostor je imel majave zidove in vdrto streho, da o električni napeljavi in drugih priključkih niti ne govorimo. A fantje iz Audace skupnosti so v tej podrtiji videli svojo bodočo telovadnico: zgornji prostor bi zasedala oprema za borilne veščine, v spodnjem pa bi se posvečali Cross training vadbi.

Seveda so se zavedali tudi težav: zidovi so bili opečnati, kar je pomenilo, da je bilo vrtanje v zid oteženo, na sredi stavbe pa je stal nosilni steber, ki je onemogočal postavitev prostostoječe rig strukture, ter več manjših stebrov.

Ko vizija postane realnost…

Težav smo se lotili postopoma. Nosilnega stebra seveda nismo mogli prestavljati, zato je bilo treba poskrbeti za okrepitev zidov, ki bodo nosili zidno strukturo. Po našem predlogu so v enega od zidov vlili beton in ga tako spremenili v nosilnega. Zidni rig v primerjavi s prostostoječim zavzame tudi manj prostora, osrednji del je tako ostal na razpolago za vse obiskovalce polno zasedenih tečajev.

Zidna kletka je seveda narejena po meri, visoka 360 cm, kar so si lahko privoščili, saj so stropi zelo visoki. Da lahko rig uporablja čim več ljudi istočasno, smo nanj dodali še gimnastične kroge in vrvi za plezanje. V oči takoj pade tudi zlata barva, ki se odlično sklada z opečnatimi zidovi ter telovadnico povzdigne v zaokroženo celoto.

Rezultat dolgega dela in premišljenega načrtovanja je moderna in prostorna telovadnica, ki vseeno ohranja prvotne značilnosti in je prežeta z duhom zgodovine. Veseli smo, da je stara in razpadajoča stavba dobila novo vrednost.

Kaj bo prinesla prihodnost?

Ko stopiš v telovadnico, ostaneš odprtih ust in tudi na podlagi komentarjev naših sledilcev smo prepričani, da gre za najlepšo telovadnico daleč naokrog. Ponosni smo, da smo lahko lastnikom Audace telovadnice pomagali uresničiti sanje.

Najpomembneje pa je, da se je odnos z Giuliom in Giandomenicom še izboljšal, še bolj verjamemo v skupno sodelovanje tako pri nadaljnjih predvidenih nadgradnjah telovadnice kot tudi pri organizaciji vse pomembnejše tekme na zemljevidu evropskih tekmovanj: East Coast Challenge.

 

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!