Sök
FFC Audace Case Study

Från ett hyreshus till det överlägset vackraste gymmet: Audace kamp och crossfit

Från ett hyreshus till det överlägset vackraste gymmet

Trieste är en vacker kuststad nära oss. Även om vissa skulle kalla det en slumrande stad, har framsteg setts under de senaste åren: staden har vaknat upp från ett djupt viloläge, den besöks av fler och fler turister, och lokalbefolkningen blir också mer aktiv. Och det är exakt lokalbefolkningen som använder sig av de flera olika sportanläggningarna utspridda på de pittoreska smala gatorna i staden.

Men vi är särskilt förtjusta i en idrottsanläggning, en Trieste-gemenskap av idrottare. Vi blev vänner med ledningen av Audace fight e crossfit gym i början av vår resa, och ömsesidig respekt och samarbete har fortsatt att utvecklas under åren. De var inte bara en av våra första kunder, våra anställda tränades också under deras professionella vägledning; Vi har framgångsrikt deltagit i organisationen East Coast Challenge-tävlingen i fyra år.

Kingsbox x Audace

Vår vänskap går alltså tillbaka till de dagar då Audace fight e crossfit-medlemmar fortfarande tränade i en lägenhet. Ja, du läste rätt. Deras första gym bestod av två lägenheter i ett hyreshus. De började med kampsport och lade sedan till funktionell träning som naturligt utvecklades till crosstraining. Naturligtvis innebar detta att styrketräning nästan förbjöds, en stålkonstruktion placerades i den smala korridoren och idrottare arrangerades i flera mindre utrymmen.

Trots bristen på utrymme ökade antalet utövare eftersom de, som Giulio (en av grundarna) sa, investerade i att bygga gemenskapen istället för utrymmet. Människor kände ett vänligt och professionellt tillvägagångssätt och deltog gärna i kurserna.

Ägarna visste dock att de inte skulle kunna ”leva” under sådana förhållanden under en längre tid, och därmed började sökandet efter det perfekta utrymmet. Med mycket fantasi blev de kära i en gammal övergiven byggnad som från början var en fabrik och senare en militärpost. Utrymmet hade rangliga väggar och ett nedsänkt tak, för att inte tala om elledningar och andra installationer. Men pojkarna från Audace-samhället såg sitt framtida gym i denna skröpliga byggnad: det övre utrymmet skulle upptas av kampsportsutrustningen och det nedre utrymmet skulle ägnas åt crosstraining.

Naturligtvis var de också medvetna om problemen: väggarna var av tegel, vilket innebar att det var svårt att borra i dem, och i mitten av byggnaden stod en bärande pelare som förhindrade uppförandet av en fristående riggstruktur och flera mindre pelare.

När visionen blir verklighet …

Vi tog itu med problemen gradvis. Naturligtvis kunde vi inte flytta den bärande pelaren, så det var nödvändigt att stärka väggarna som kom att stödja väggstrukturen. Enligt vårt förslag hälldes betong i en av väggarna och därmed förvandlades den till en bärande. Väggriggen tar också mindre plats jämfört med den fristående, så den centrala delen förblev ledig för alla besökare av de fullbokade träningskurserna.

Väggstället är naturligtvis specialtillverkat. Det är 360 cm högt, vilket var genomförbart eftersom taken är mycket höga. För att så många som möjligt ska kunna använda riggen samtidigt lade vi till gymnastiska ringar och klätterrep. Den gyllene färgen fångar en direkt och smälter perfekt in i tegelväggarna, samt lyfter gymmet till en sammanhängande helhet.

Resultatet av långt arbete och genomtänkt planering är ett modernt och rymligt gym, som ändå behåller sina ursprungliga funktioner och genomsyras av historiens anda. Vi är glada att den gamla och skröpliga byggnaden fick nytt värde.

Vad kommer framtiden att föra med sig?

Så fort du sätter din fot i gymmet blir du förbluffad över det. Baserat på våra följares kommentarer är vi övertygade om att detta är det vackraste gymmet runt omkring. Vi är stolta över att ha kunnat hjälpa ägarna till Audace gym att förverkliga sina drömmar.

Men viktigast av allt är att relationen mellan Giulio och Giandomenico har förbättrats ännu mer och vi tror mer och mer på att arbeta tillsammans med ytterligare planerade gymuppgraderingar samt att organisera en allt viktigare tävling bland europeiska tävlingar: East Coast Challenge.

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!