Sök

Gym rack | Den kompletta professionella guiden för att välja det bästa

Att hitta det perfekta power rack eller knäböjsstället eller hemmagymmet är inte alltid en snabb och enkel process. Under årens lopp har vi lärt oss mycket av våra kunder, och vi tänkte ställa all vår erfarenhet till ditt förfogande för att ge dig möjlighet att välja det bästa gymstället och hemmagymmet tack vare vår exklusiva guide till att välja det perfekta racket.

Varför ska du köpa ett rack

När du utformar ett hemmagym för första gången är det alltid bra att göra en lista över den utrustning du vill köpa och sedan dela upp den i två underkategorier som vi kommer att kalla ”viktig utrustning” och ”det skulle vara trevligt att ha”.

När vi gör detta rekommenderar vi att du i listan under ”viktig utrustning” inkluderar ett power rack eller knäböjställ.

Vi tror att en kvalitetsrack eller knäböjsställ är avgörande i ditt gym, oavsett om det är ett hemmagym, garagegym eller utomhusgym. Som en underbar mittpunkt är ett rack alltid välkommet i alla gym.

Ett styrketräningssystem, som består av exakta och standardiserade rörelser, bör vara nödvändigt för alla träningssystem.

Inget behov av att betona att sådana rörelser inte kan utföras säkert eller effektivt utan ett rack …

Träna säkert

Förmodligen är en av de främsta anledningarna till att använda ett rack säkerhet. När du utför rörelser som att lyfta på en platt bänk eller knäböj (och du gör det själv utan hjälp av en spotter) blir det viktigt att ha ett rack.

Ett kvalitetsrack har en rad ”säkerhetssystem” för att förhindra oavsiktlig frisättning av fria laster. Sådana säkerhetssystem skyddar inte bara mot skador, utan låter dig också använda extrema belastningar som inte skulle vara möjliga att använda utan hjälp av en assistent.

Enkel lastning

Om vi bara kunde gå tillbaka 100 år skulle vi upptäcka att ”tyngdlyftarna” vid den tiden inte vågade göra övningar som knäböj eller bänk-stretching, inte för att det inte är kvalitetsrörelser utan tvärtom.

Anledningen berodde på möjligheten att föra vikten i säkert läge för lyft. De kunde ha bett om hjälp från andra människor, naturligtvis, och det har gjorts ibland. Men bristen på en typ av utrustning som racket tillät inte utvecklingen av sådana rörelser, åtminstone inte tills den senare uppfanns.

Med tillkomsten av racket utvecklades nya, effektivare och säkrare lyftmetoder. Bänkpress och knäböj blev till exempel normen eftersom fler och fler människor hade tillgång till rackliknande utrustning.

Kom ihåg : Ett styrketräningsprogram av hög kvalitet kommer nästan alltid att innehålla lyftövningar, som endast kan utföras med ett rack. Om du tränar hemma blir ett rack verkligen viktigt.

Mångsidighet

Det du lär dig att älska och uppskatta med ett rack är dess mångsidighet.

Inte bara  för knäböj och bänk, ett rack kan ge dig möjlighet att sätta in en hel serie tillbehör, vilket gör att du kan utföra många olika träningspass.

Hur? Här är några exempel:

Pull up-stång

Ditt rack kommer att ge dig en solid bas för att göra chin-ups, eftersom det är en del av själva strukturen. Kort sagt, en välkommen gåva, tycker du inte?

Ringar för gymnastik

Att lägga till ett par träningsringar till din beställning kommer inte att ändra kostnaden mycket, men det gör att du kan lägga till ett mycket viktigt tillbehör till din träningsstation. Faktum är att tillägget av ett par träningsringar till din rackstation gör att du kan utföra olika typer av övningar som förbättrar din styrka och rörlighet.

Dip Bar

Dip Bar har fått sitt namn från den vanligaste övningen som kan utföras på dessa träningstillbehör. Det finns dock ett brett utbud av övningar som också kan utföras på Dip Bar för att stärka överkroppsmuskelgrupperna.

Valet av rätt version beror på hur breda riggens/rackets pelarna är, på vilka vi kommer att montera Dip Bar. Den är fastsatt på strukturen framifrån med en stiftbult.

Spara utrymme för hemmagym

Utrymme är dyrbart, det har det alltid varit. Detta kan tillämpas på vad som helst i livet. Att ha ett pallet rack innebär att du kan koncentrerar all din utrustning i ett exakt och kompakt utrymme. Vikter, skivstänger, ringar, bänk, allt i ett utrymme som inte överstiger 3 kvadratmeter … Hur cool är det?

Terminologi

Visst har du hört under din idrottsupplevelse en av dessa termer:

  • Knäböjställ
  • Power rack
  • Rigg
  • Stand

Förvirrad? Var inte orolig. Det är inte svårt att förklara skillnaden mellan dessa termer:

Stand

One Stand består av två sidostöd för att luta balansen med höjder som knappt överstiger två meter.

Power or  Squat

Ett knäböjsställ eller ett power rack bildas av 4 kolumner sammanfogade av stänger och överstiger knappast 2 ½ meter i höjd.

Rigg

Riggarna som också bildas av kolonner är ”träningsstationerna” i en Cross Training-box och kan nå, genom sina tillbehör, även upp till ca 4 meter i höjd.

Nu när detta är ljusklart, låt oss gå vidare!

Byggandet

För att välja rätt rack bör du ha åtminstone lite kännedom om de olika delarna som utgör det. Att känna till delarna, vad de gör och hur de är byggda är avgörande för att medvetet välja ditt rack.

Stolpar

Storleken på stolparna mäts i centimeter (bredd) och millimeter (tjocklek). Alla rack är tillverkade av stål, det som verkligen betyder något är stolparnas tjocklek i millimeter och bredd i centimeter.

De bästa racken på marknaden har rörformigt stål med olika tjocklekar, kom alltid ihåg att en pelare avsedd att hålla en livstid ALDRIG får ha en tjocklek på mindre än 3 millimeter.

Colonne sezione Rack da palestra

Kom ihåg: Ett kvalitetsställ måste alltid ha vissa egenskaper, fråga alltid säljaren om tjockleken och typen av stål som används för att bygga racken – om det är under 3 millimeter är rådet att inte köpa det. Kom ihåg att ditt huvud kommer att finnas under skivstången som är laddad med 100 kg viktskivor.

Du kommer att upptäcka många människor med ett stort problem när det kommer till kvaliteten på svetsning på vissa rack. Även om du inte kommer att se det förrän du har racket framför dig (dvs. på marknadsföringsfoton syns det inte), har jag några allmänna riktlinjer jag vill att du ska tänka på.

Svetsning

En fin svetsning ser ut som en bunt mynt i rad och är signaturen för en högkvalificerad svetsare som gjort en kvalitetssvetsning, men låt dig inte luras. En ad hoc-svetsning är ett bra tecken när du väljer din nya träningspartner.

Typ av hål och avstånd

Ni vet alla att längs stolparna finns det hål. Det finns tre saker att tänka på för att förstå om du köper ett kvalitetsställ – observera sådana hål.

  1. Metod av genomförande
  2. Avstånd
  3. Mått

För att borra ett hål i en tjock stålpelare finns det två metoder. Den billigaste av de två är att borra hål med en borrpress. Detta viker stolparna och skapar inte rena och enhetliga hål. Det är passande men inte idealiskt.

Det bästa sättet är att skära laserhål. Detta är vad de bästa racktillverkarna såsom Kingsbox gör. Användningen av en laser för att skära hålen lämnar stolpen intakt. Detta gör stolparna strukturellt hälsosammare. Det skapar också ett estetiskt renare hål. Detta innebär att tillbehör (anledningen till att profiler har hål) kommer in i på ett rent och fast sätt.

Hålens avstånd är en annan detalj som inte får försummas. De billigaste racken har hål med 5 centimeters mellanrum. Det bästa på marknaden har högst 3 cm.

Hålets storlek.

Det finns naturligtvis ingen standard, men att köpa ett rack för ditt gym från Kingsbox garanterar total kompatibilitet med de tillbehör vi har till salu. Inga överraskningar där…

Rackviktskapacitet

Kom alltid ihåg att be om lastkapaciteten, inte bara för strukturen utan också när det kommer till tillbehör, som armar eller krokar, det är inte alltid förklarat och kan ibland vara ett stort problem.

Prisklasser

Billiga rack har mycket tunn ståltjocklek. Krokar, bindningar och tillbehör kan gå sönder med tiden, kanske under ett tungt träningspass… Snåla inte, stanna hemma några lördagskvällar till och spara så mycket du kan för att kunna köpa en kvalitetsprodukt.

Ett bra rack kostar inte endast 200 euro, det är sanningen…. men vi kan erbjuda dig en professionell kvalitetsprodukt tillverkad i Europa av högkvalificerad personal, med hjälp av kvalitetscertifierade material för mindre än 1000 eur.

Dra nytta av våra råd, besök nu vår sektion tillägnad Racks och välj den som passar dig, alltid med hänsyn till våra värdefulla råd.

Sommario
Nome articolo
Gym rack | Den kompletta professionella guiden för att välja det bästa
Descrizione
Att hitta det perfekta power rack eller knäböjsstället eller hemmagymmet är inte alltid en snabb och enkel process.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!