Sök

En stor hall, 4 olika träningsområden

Ordet ketsui på japanska betyder beslutsamhet, stark viljestyrka. Så tänker Lorenzo, ägaren till ett gym i Schweiz, som började sin sportresa med kampsport och för flera år sedan blev kär i crossfit och öppnade sitt första gym. Det blev snabbt för litet för alla som lärde känna och älskar denna sport och Lorenzos intresse för kvalitet och systematisk träning.

Lorenzo kontaktade oss

Lorenzo kontaktade oss med en önskan att få en preliminär kalkyl för utrustningen, samtidigt som han lanserade en kampanj på en av insamlingsplattformarna för att förverkliga sina drömmar och det bredare samhällets drömmar: ett större gym, ny kvalitetsutrustning, fler alternativ för träning, fler människor han kan beröra med sitt sätt att tänka.

Han var medveten om att han hade en stark gemenskap omkring sig. Kampanjen stöddes inte bara av utövarna, utan också av lokalbefolkningen som såg en fördel i att utöva sport och leva en hälsosam livsstil. I utbyte mot donationer erbjöd Lorenzo alla gratis träningspass och andra praktiska priser. På kort tid hade han samlat ihop tillräckligt med pengar för att vi skulle kunna inleda seriösa samtal om att förverkliga hans vision.

Omedelbart efter att ha kommit in i gymmet

Utrymmet han valde som sitt eget gym var tillräckligt stort för att vi skulle kunna placera en mängd olika träningsredskap i det och placera dem i olika områden.

Omedelbart efter att ha gått in i gymmet blir vi förvånade över en stor röd rigg, som redan var gymmets varumärke. Lorenzo ville inte ge upp. Denna struktur är utformad för crossträningsövningar, och upp till 10 personer kan träna på den samtidigt, vilket också motsvarar det största antalet personer i Lorenzos grupper.

I huvuddelen av gymmet fanns också ett mindre ställ för erfarna idrottare som tränar i det öppna gymkonceptet. I gymmets mindre del fanns även plattformar för tyngdlyftning, konditionsmaskiner och relax-avdelning. Cf Ketsui lägger trots allt stor vikt vid gemenskap och umgänge, så soffområdet är definitivt en logisk lösning. Förutom stålkonstruktionerna beställde CF Ketsui all utrustning för optimal träning från oss: från olympiska skivstänger och viktskivor till kettlebells, plyolådor och konditionsutrustning.

Att sätta ihop allt

Lorenzo önskade att all utrustning installerades av vårt erfarna team. Trots vissa problem orsakade av pandemin och de hårda byråkratiska procedurerna i Schweiz, lyckades pojkarna ändå resa till den idylliska kantonen Ticino. På bara tre dagar lyckades de lägga ut allt gummi, ställa in riggarna, installera alla små tillbehör och ordna KingsBox träningshjälpmedel så att besökarna förblev mållösa vid öppningen.

Slutsats

Alla är mycket nöjda med gymutrustningen. Detta är inte det enda positiva: antalet utövare ökade, så ytterligare några delar av basutrustningen köptes för att säkerställa optimal träning för alla. Därefter, på inrådning av vår försäljningskonsult som besökte gymmet, lades personliga skyltar till stålkonstruktionerna med gymmets namn och logotyp.

Med utmärkt samarbete och stark viljestyrka har vi återigen bevisat att allt är möjligt – och utrustat gymmet, som kommer att tjäna många fler i många år framöver!

Sommario
Nome articolo
Fallstudie: CrossFit Ketsui
Descrizione
Ordet ketsui på japanska betyder beslutsamhet, stark viljestyrka. Så tänker Lorenzo, ägaren till ett gym i Schweiz, som började sin sportresa med kampsport och för flera år sedan blev kär i crossfit och öppnade sitt första gym. Det blev snabbt för litet för alla som lärde känna och älskar denna sport och Lorenzos intresse för kvalitet och systematisk träning.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!