Sök
Crossfit Monterotondo Case Study

En renovering som hjälpte dem att få nya kunder – Crossfit Monterotondo

Crossfit Monterotondo är ett gym med en lång historia och en sammansvetsad gemenskap. Vi har arbetat med ägaren Francesco i flera år. Vårt första större projekt tillsammans var att utrusta deras utomhusområde 2021. Vår utomhusrigg Mighty Monkey FR16 gör det möjligt för dem att enkelt hålla crosstraining-klasser utomhus i varmare väder.


När han kom till oss med idén om en totalrenovering av deras gym kunde vi inte ha varit mer exalterade.

 

Optimera det tillgängliga utrymmet

Deras omtyckta och välanvända gym var redo för ett nytt golv och ny träningsutrustning. Men vi föreslog att vi skulle gå ett steg längre (inte bara en grundläggande renovering) och en möjlighet att verkligen optimera deras tillgängliga utrymme. Deras gym har 3 separata lokaler, var och en tillägnad sin träningsstil. Så vi tog oss an uppgiften att noggrant överväga den utrustning som fanns i varje sektion av deras gym, i linje med dess specifika syfte. Så att användarna skulle ha allt de behöver till hands och samtidigt att det inte skulle finnas för mycket extra saker runtomkring.

 

Lokal för crosstraining

Den första lokalen är tillägnad gymnastik och crosstraining i grupp. Här föreslog vi en stor Mighty fristående rigg med höga pelare att hänga klätterrep och gymnastikringar på. Riggen är tillräckligt stor för att rymma en stor grupp människor och lämnar samtidigt tillräckligt med fritt utrymme runt den.

 

Lokal för Tyngdlyftning

Den andra lokalen är främst avsedd för tyngdlyftningsträning. Här var det viktigt att ha tillräckligt med ledigt utrymme. Så vi föreslog att vi skulle lämna lokalen praktiskt taget tom. Förutom förvaringsställ för utrustning vid sidan av lokalen, föreslog vi att man skulle lämna den tom och erbjuda tillräckligt med utrymme för gruppträning med skivstång.

 

Personligt träningsområde

Den tredje lokalen är tillägnad personliga träningspass och målinriktad styrketräning. De kände att det behövdes ny träningsutrustning med ytterligare funktioner och bad oss om råd. Vi föreslog några av våra multifunktionella remskivesystem som erbjuder mest funktion och tar minst plats. Remskivorna är mångsidiga och lätta att använda för en nybörjare eller någon som kommer från en klassisk kommersiell gymmiljö.

 

Lägga till en speciell touch till hela gymmet

Under deras pågående renovering träffades vi på Rimini Fitness Fair. Francesco blev förälskad i det massiva skrivbordet vi hade i vår monter och blev glad att höra att vi erbjuder det till våra kunder. Och vi älskar hur bra det går för dem, inte bara med vår träningsutrustning utan även deras gyms nya utseende.

 

Bestämma sig för att erbjuda sina medlemmar något nytt

Monterotondo är i första hand ett crosstraining-gym med en lång historia inom området. De har dock upptäckt en ny trend och ett nytt intresse i samhället för mer riktade styrketräningspass, privat träning där man kan arbeta med sina svagheter och rehabiliteringsträning. Därför bestämde de sig för att utrusta en komplett lokal med träningsutrustning som tillgodoser det behovet: några fria vikter, specialiserade skivstänger, konditionsmaskiner och som grädde på moset även några remskivesystem för målinriktad styrketräning. Att bestämma sig för att erbjuda något mer till sina medlemmar visade sig vara en stor framgång. De har ett växande intresse för individuell träning och alla gamla medlemmar älskar de nya remskivesystemen som de kan använda under det öppna gymmet.

 

Balans mellan tradition och innovation

Vid renoveringen lyckades Crossfit Monterotondo hålla sin historia vid liv samtidigt som man uppdaterade sina anläggningar. De behöll sin berömda vägggraffiti, en hyllning till sina rötter och långvariga medlemmar. Vi är stolta över att vara en del av Monterotondos resa. En resa som blandar tradition med moderna fitnesstrender.

Sommario
En totalrenovering av det gamla gymmet - CF Monterotondo
Nome articolo
En totalrenovering av det gamla gymmet - CF Monterotondo
Descrizione
Crossfit Monterotondo är ett gym med en lång historia och en sammansvetsad gemenskap. Vi har arbetat med ägaren Francesco i flera år. Vårt första större projekt tillsammans var att utrusta deras utomhusområde 2021. Vår utomhusrigg Mighty Monkey FR16 gör det möjligt för dem att enkelt hålla crosstraining-klasser utomhus i varmare väder. När han kom till oss med idén om en totalrenovering av deras gym kunde vi inte ha varit mer exalterade.
Autore
Nome autore
Kingsbox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!