Zoek

Gym Racks | De complete professionele gids voor het kiezen van de beste

Het vinden van het perfecte power rack of squat rack of home gym is niet altijd een snel en gemakkelijk proces. In de loop der jaren hebben we veel geleerd van onze klanten, en we dachten al onze ervaring ter beschikking te stellen om u de mogelijkheid te geven het beste rek voor uw fitnessruimte en thuisgym te kiezen dankzij onze exclusieve gids voor het kiezen van het perfecte rek.

Waarom een rek kopen

Wanneer je voor het eerst een thuisgymzaal ontwerpt, is het altijd een goede gewoonte om een lijst te maken van de apparatuur die je wilt kopen en deze vervolgens onder te verdelen in twee subcategorieën die we “essentiële apparatuur” en “apparatuur die leuk zou zijn om te hebben” zullen noemen.

Zodra we dit doen, raden wij u aan in de lijst “essentiële uitrusting” een power rack of squat rack op te nemen dat u zult zeggen.

Wij zijn van mening dat een kwaliteitspek voor krachttraining of squats essentieel is in uw fitnessruimte, of het nu gaat om een huisgymnastiek, een gedachtegymnastiek of een openluchtgymnastiek. Net als een prachtig pronkstuk is een rek altijd welkom in elke sportschool.

Een training met gewichten, bestaande uit precieze en gestandaardiseerde bewegingen, moet essentieel zijn voor alle trainingsregimes.

Ik hoef niet te benadrukken dat zulke bewegingen niet veilig of effectief uitgevoerd kunnen worden zonder een rek…

Train veilig

Een van de belangrijkste redenen om een rek te gebruiken is waarschijnlijk veiligheid. Wanneer je bewegingen uitvoert zoals het heffen op een vlakke bank of een squat en je doet het zelf zonder de hulp van een spotter, dan wordt het hebben van een rek essentieel.

Een kwaliteitspek heeft een reeks “veiligheid”systemen om te voorkomen dat vrije ladingen per ongeluk worden losgelaten. Dergelijke beveiligingssystemen beschermen niet alleen tegen verwondingen, maar stellen u ook in staat extreme lasten te gebruiken die zonder de hulp van een assistent niet mogelijk zouden zijn.

Gemakkelijk laden

Konden we maar 100 jaar teruggaan, dan zouden we vaststellen dat de “gewichtheffers” in die tijd geen oefeningen durfden te doen zoals de squat of het bankstukken en opletten, niet omdat het geen kwaliteitsbewegingen zijn integendeel.

De reden was de mogelijkheid om het gewicht in een veilige positie te brengen voor het tillen. Men had natuurlijk de hulp van andere mensen kunnen inroepen, en dat is ook wel eens gebeurd. Maar het ontbreken van een type uitrusting zoals het rek liet de evolutie van dergelijke bewegingen niet toe, althans tot de uitvinding van dit laatste.

Met de komst van het rek werden nieuwe, effectievere en veiligere telmethoden ontwikkeld. Bankdrukken en squats, bijvoorbeeld, werden de norm naarmate meer en meer mensen toegang kregen tot rockachtige apparatuur.

Onthoud: Een kwaliteitsgewichttrainingsprogramma zal bijna altijd heupoefeningen bevatten, die alleen met een rek kunnen worden uitgevoerd. Als u thuis traint, wordt een rek echt essentieel.

Veelzijdigheid

Wat je leert liefhebben en waarderen aan een rek is zijn veelzijdigheid.

Niet alleen squats en bankdrukken, een rek kan u de mogelijkheid bieden om er een hele reeks accessoires in te steken, waardoor u een trainingssessie kunt bereiken die altijd anders is.

Hoe? Hier zijn enkele voorbeelden:

Pull-up bar

Uw rek zult u een stevige basis bieden om chin-ups te maken aan de bar, omdat het deel uitmaakt van de structuur zelf, kortom, een welkom geschenk, vindt u niet?

Ringen voor gymnastiek

Het toevoegen van een paar oefeningen aan uw bestelling zal de kosten niet veel veranderen, maar het zal u in staat stellen een zeer belangrijk accessoire aan uw trainingsstation toe te voegen. Door een paarringen aan uw rockstation toe te voegen, kunt u verschillende soorten oefeningen uitvoeren die uw kracht en mobiliteit verbeteren.

Dip Bar

De dip bar ontleent zijn naam aan de meest voorkomende oefening die op deze trainingsaccessoires kan worden uitgevoerd. Er is echter een breed scala aan oefeningen die ook op de dip bar kunnen worden uitgevoerd, om de spiergroepen van het bovenlichaam te versterken.

De keuze van de juiste uitvoering hangt af van hoe breed de stijlen van de Rij/Rack zijn, waarop we de dipbar zullen monteren. Hij wordt van voren met een penbout aan de constructie bevestigd.

Bespaar ruimte voor thuis fitness

Ruimte is kostbaar, dat is altijd zo geweest. Deze metriek kan worden toegepast op alles in het leven. Met een palletrek concentreert u al uw materiaal in een precieze en compacte ruimte. Gewichten, halterstangen, ringen, bank, alles in een ruimte die niet groter is dan 3 vierkanten meter… vind je niet dat dit echt cool is?

Terminologie

U hebt tijdens uw sportcarrière vast wel eens een van deze termen gehoord:

  • Halters
  • Krachtrek
  • Tuig
  • Stand

In de war? Maakt u zich geen zorgen. Het is niet moeilijk om het verschil tussen deze termen uit te leggen:

Stand

Een standaard bestaat uit twee zijsteunen waarop de balans kan leunen met hoogten die nauwelijks meer dan twee meter bedragen.

Kracht of hurken

Een squatrek of een power rack worden gevormd door 4 kolommen die met stangen aan elkaar verbonden zijn en zijn ook nauwelijks hoger dan 2 en een halve meter.

Tuig

De eveneens door kolommen gevormde Rigs zijn de “trainingsstations” van een Crosstraining box en kunnen door hun toebehoren zelfs tot ongeveer 4 meter hoog reiken.

Nu dat het duidelijk is, laten we verder gaan!

Gebouw

Om het juiste rek te kiezen moet u op zijn minst enige vertrouwdheid hebben met de verschillende onderdelen waaruit het bestaat. De onderdelen kennen, weten wat ze doen en hoe ze zijn gebouwd is van cruciaal belang om bewust uw rek te kiezen.

Uprights

De afmetingen van de staanders worden gemeten in centimeters van breedte en millimeters van dikte. Alle staanders zijn gemaakt van staal, wat echt van belang is, is de dikte in millimeters en de breedte in centimeters van de staander.

De beste rekken op de markt hebben stalen buizen met verschillende diktes, bedenk altijd dat een pilaar die een leven lang moet meegaan NOOIT minder dan 3 millimeter dik mag zijn.

Colonne sezione Rack da palestra

Onthoud dan: Een kwaliteitspek moet altijd bepaalde kenmerken hebben, vraag de verkoper altijd naar de dikte en het type staal dat gebruikt is om zijn rekken te bouwen, indien minder dan 3 millimeter is het advies om het met rust te laten. Vergeet niet dat er uw hoofd onder die barbell geladen met 100 kg stootkussens zal zitten.

U zult zien dat veel mensen een groot probleem maken met de kwaliteit van het laswerk op sommige rekken. Hoewel u het niet zult zien totdat u het rek voor u hebt (d.w.z., marketingfoto’s tonen u meestal niet de zoldering), heb ik enkele algemene richtlijnen om op te letten.

Lassen

Een mooie las ziet eruit als een stapel centen op een rij en is de handtekening van een hooggekwalificeerde lasser die een kwaliteitslas heeft gemaakt, maar laat u niet misleiden. Een ad-hoclas is een goed teken dat u op de beenkan houden bij het kiezen van uw nieuwe opleidingspartner.

Soort gat en tussenruimte

U weet allemaal dat er langs de palen gaten zitten. Er zijn drie dingen die u in gedachten moet houden om te begrijpen of u een kwaliteitspek koopt met dergelijke gaten.

  1. Wijze van uitvoering
  2. Afstand
  3. Afmetingen

Om een gat in een dikke stalen pilaar te boren, zijn er twee methoden. De goedkoopste van de twee is het boren van gaten met een pers. Dit plooit de staanders en creëert geen zuivere en uniforme gaten. Het is begaanbaar, maar niet ideaal.

De beste manier is om de lagergaten te snijden. Dit is wat de beste rack fabrikanten zoals Kingsbox doen. Het gebruik van een laser om de gaten te snijden laat de staander intact. Dit maakt de staanders structureel gezonder. Ook creëert het een esthetisch schoner gat. Dit betekent dat accessoires (de reden waarom profielen gaten hebben) op een schone en solide manier het pand binnenkomen.

De afstand tussen de gaten is een ander detail dat niet mag worden verwaarloosd. De meeste goedkope rekken hebben een afstand van 5 cm tussen de gaten. Bij de beste op de markt bedraagt de afstand tussen de gaten maximaal 3 cm.

Grootte van het gat.

Er is natuurlijk geen standaard, maar een rek kopen voor uw sportschool bij Kingsbox garandeert totale compatibiliteit met de accessoires die wij in de aanbieding hebben. Geen verrassingen…

Draagvermogen rek

Vergeet niet altijd te vragen naar het draagvermogen, niet alleen van de structuur, maar ook van de accessoires, zoals armen of haken zoals u wilt, het wordt niet altijd aangegeven en kan soms een groot probleem zijn.

Prijsklassen

Goedkope rekken gebruiken zeer dun staal van dikte. Haken, bindingen en accessoires kunnen na verloop van tijd breken, misschien tijdens een zware training… Beknibbel niet, blijf nog een paar zaterdagavonden thuis en spaar zoveel als je kunt om een kwaliteitsproduct te kunnen kopen.

Een goed rek mag geen 200 euro kosten, dat is de waarheid…. maar wij kunnen u verzekeren dat wij u voor niet minder dan 1000 euro een professioneel kwaliteitsproduct kunnen aanbieden, gemaakt in Europa door hooggekwalificeerd personeel, met gebruikmaking van gecertificeerde kwaliteitsmaterialen.

Profiteer van ons advies, bezoek nu onze sectie gewijd aan Rekken en kies het rek dat bij u past, altijd rekening houdend met ons waardevol advies.

Sommario
Nome articolo
Gym Racks | De complete professionele gids voor het kiezen van de beste
Descrizione
Het vinden van het perfecte power rack of squat rack of home gym is niet altijd een snel en gemakkelijk proces.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!