Sök

Mighty SPS – Den schweiziska armékniven i varje gym

Som pojkscout och blivande forskare har jag alltid beundrat den ”schweiziska armékniven” från tidig ålder. Trots att kniven ansågs vara den mest universella utrustningen för varje äventyrare, hade den en lösning för varje hinder, även det mest specifika, med sina individuella tillbehör. Jag har alltid velat ha kniven, men de avfärdade mig alltid och sa att jag inte var en tillräckligt stor äventyrare ännu (ja, i dessa kretsar kunde du bara ha ett sådant verktyg när du var erfaren nog) eller att jag inte förtjänade det ännu, och jag menar det bokstavligen. Sedan andra världskriget har den schweiziska armékniven inte bara behållit sitt rykte, utan också sitt pris.

Min beundran och passion för saker som har full funktionalitet och följaktligen ett mervärde kvarstår än idag. Inte bara som ung äventyrare, utan också som ung designer och blivande gymnast har jag därför tagit beslutet att utveckla en enhet som ska vara en riktig schweizisk armékniv i gymmet. Enheten måste vara universell för alla typer av rörelser i människokroppen, men ändå mycket specifik för varje muskelgrupp. Jag ville utveckla en enhet som skulle väcka intresse och respekt vid första anblicken. Trots den något förhöjda hållningen kan alla ha möjlighet att träna på denna enhet, även unga lovande gymnaster.

Och så har beslutet fattats …

På FIBO 2019, den ledande internationella mässan för fitness, wellness och hälsa och för oss den första mässan i allmänhet, presenterade vi en enhet som ingen någonsin har presenterat tidigare. Vi ville skapa en enhet som skulle ha möjlighet att utföra knäböj med ett bälte (det så kallade belt squat), eftersom detta är en lösning för alla som har ryggproblem och inte kan utföra den klassiska knäböjen med en stång. Underbart! Vi har nu ett speciellt verktyg för ett problem, men om vi vill ha en schweizisk armékniv bland träningsutrustning måste vi upprätthålla universalitet, så vi behöll fortfarande alla funktioner i racket och därmed möjligheten att utföra klassiska bröstpressar, knäböj eller pull-ups

Vi funderade på hur vi skulle använda bältes squat-kabeln för någon annan typ av rörelse. Vi tänkte alla intensivt i några dagar och letade efter en lösning, men allt var förgäves. Helgen kom och med det tiden för avkoppling i naturen. Så, helt av en slump, när jag rodde på en närliggande flod, kom jag på idén. Vad skulle hända om vi lade till möjligheten att ro på vår enhet? Och voila! Vi började utveckla enheten så att kabeln för att utföra knäböj också kunde användas för rodd.

Bra, enheten erbjuder oss nu en lösning för att utföra alla övningar som involverar användning av en kabel förutom vertikala pull-downs. Detta är naturligtvis inte acceptabelt. Kan du tänka dig att använda en schweizisk armékniv för att skära ett läderbälte, öppna en flaska vin, men inte kunna fila dina naglar? Det gör inte vi heller, så vi lade till ett annat pulley system för att lösa problemet med vertikala pull-downs.

Visste du att en schweizisk armékniv också har en tandpetare? Vet du varför? För det kan det! Och det är därför vi lade till Jammer Arms till vår enhet också. Vi har verkligen gjort en universell enhet med mycket specifika verktyg.

Men hur kan vi nu manifestera allt detta i vår välkända ”skarpa” stil!?

Alla inblandade funderade över frågan, inte bara jag, en ung designer och en ivrig gymnast. Utan rätt idé och med negativa tankar gick vi så långt som att nästan överge projektet. Idén att göra en multifunktionell fitnessenhet med ett typiskt, platt utseende kom inte att beaktas ens under de galnaste drömmarna under sömnlösa nätter. Vi började undra om vi ens vill ha en multifunktionsenhet, eftersom detta inte är vårt expertområde. Vi stöder funktionell träning och vill inte jämföra oss med den typiska, stereotypa fitnessindustrin. Varför ens gå in på något sånt? Efter välgjorda idéer, önskningar och problem, när vi hade löst nästan alla världens problem, kom vi till slutsatsen att vi måste börja med grunderna.

Tillbaka till grunderna…

Vi bestämde att enheten kommer att formas av rackets struktur, det vill säga av våra redan testade Mighty-kolumner och profiler. Alla hjälpelement i vår montering är tillverkade av kvadratiska 80 mm profiler och plattor designade i vår typiska, grova stil. Eftersom vi har att göra med en revolutionerande produkt lades en detalj av pilar >> (som ses som symbolen för utveckling och rörelse) till produkten.

Hur är det med färgkombinationen?

Vår önskan var att slipa alla tidigare listade egenskaper med en korrekt vald färgkombination. Vi kunde inte ha gjort detta bättre än med färgkombinationen av guld och svart med kromdetaljer. Den gyllene färgen representerar seger, styrka, karisma. På högsta nivå är guld till och med förknippat med högre ideal. Det svarta kompletterar dock guldfärgen med betydelsen: disciplin, elegans och sofistikering. Gångplattan och rullarna är täckta av krom, vilket ger en känsla av harmoni.

Slutprodukt: Mighty Squat Pulley system

Mighty som flaggskeppet i vår serie med 80 mm profiler, Squat som en enhet med vilken både klassiska och belt squats kan utföras, Pulley som en påminnelse om att du har att göra med en remskiva och System som ett system som förbinder allt som är specifikt i en universell utrustning – precis som den schweiziska armékniven.

Kort sagt, Mighty SPS är en universell enhet för att öva specifika rörelser. Den innehåller lösningar för rörelser av varje del av kroppen – du behöver bara veta hur man hanterar det (som en kniv).

Slutsats

Som utvecklare och älskare av sport är jag mycket nöjd med enheten. Och inte bara för att jag fick förtroendet att utveckla huvudprodukten, som vi visade för allmänheten för första gången på mässan på den global nivån, utan också för att jag tack vare KingsBox personligen var ansvarig för utformningen av den modell som registrerats hos Europeiska unionens immaterialrättsmyndighet. Men den största tillfredsställelsen kommer från känslan av att jag kan vara en del av något jag beundrade som ung forskare, och det är utvecklingen av en fantastisk produkt för universell användning.

Sommario
Nome articolo
Mighty SPS - Den schweiziska armékniven i varje gym
Descrizione
Som pojkscout och blivande forskare har jag alltid beundrat den "schweiziska armékniven" från tidig ålder. Trots att kniven ansågs vara den mest universella utrustningen för varje äventyrare, hade den en lösning för varje hinder, även det mest specifika, med sina individuella tillbehör.
Autore
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!