Zoek

Mighty SPS – het Zwitserse zakmes van elke sportschool

Als padvinder en aspirant-onderzoeker heb ik het “Zwitserse zakmes” altijd al van jongs af aan bewonderd. Het mes werd beschouwd als het meest universele uitrustingsstuk voor elke avonturier, maar had met zijn individuele hulpstukken een oplossing voor elk obstakel, zelfs het meest specifieke. Ik wilde het altijd hebben, maar ze wezen me altijd af, met het argument dat ik nog niet groot genoeg was als avonturier (ja, in die kringen kon je pas zo’n stuk gereedschap hebben als je ervaren genoeg was) of dat ik het nog niet verdiende, en dat bedoel ik letterlijk. Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft het Zwitserse zakmes niet alleen zijn reputatie, maar ook zijn prijs weten te handhaven.

Mijn bewondering en passie voor dingen die volledig functioneel zijn en daardoor een toegevoegde waarde hebben, blijven tot op de dag van vandaag bestaan. Niet alleen als jonge avonturier, maar ook als jonge ontwerper en aspirant-gymnast heb ik daarom de beslissing genomen om een toestel te ontwikkelen dat een echt Zwitsers zakmes in de sportschool zou zijn. Het toestel moet universeel zijn voor alle soorten bewegingen van het menselijk lichaam, maar toch zeer specifiek voor elke spiergroep. Ik wilde een toestel ontwikkelen dat op het eerste gezicht belangstelling en ontzag zou wekken. Ondanks de enigszins verheven houding, soms zelfs opschepperig, zou iedereen op dit toestel kunnen trainen, zelfs jonge veelbelovende gymnasten.

En dus is de beslissing genomen…

Op de FIBO 2019, de toonaangevende internationale beurs voor fitness wellness en gezondheid en voor ons de eerste beurs in het algemeen, hebben we een apparaat gepresenteerd zoals nog nooit iemand dat heeft gedaan. We wilden een apparaat creëren dat de mogelijkheid zou hebben om squats uit te voeren met een riem (de zogenaamde belt squat), omdat dit een oplossing is voor iedereen die problemen heeft met de wervelkolom en de klassieke squat met een stang niet kan uitvoeren. Geweldig! We hebben nu een speciaal toestel voor één probleem, maar als we een Zwitsers zakmes onder de fitnesstoestellen willen, moeten we de universaliteit behouden, dus hebben we nog steeds alle functies van het rek behouden en dus de mogelijkheid om klassieke borstdrukken, squats of pull-ups uit te voeren.

We dachten na over hoe we de riem squat kabel konden gebruiken voor een ander soort beweging. We hebben allemaal een paar dagen intensief nagedacht en naar een oplossing gezocht, maar het was allemaal tevergeefs. Het weekend brak aan en daarmee ook de tijd voor ontspanning in de natuur. Zo kwam ik, heel toevallig, tijdens het roeien op een nabijgelegen rivier op het idee. Wat zou er gebeuren als we de mogelijkheid om te roeien aan ons toestel zouden toevoegen? En voila! We begonnen met de ontwikkeling van het toestel zodat de kabel voor het uitvoeren van squats ook voor roeien kon worden gebruikt.

Geweldig, het toestel biedt ons nu een oplossing om alle oefeningen waarbij een kabel gebruikt wordt uit te voeren, behalve verticale pull-downs. Dit is natuurlijk onaanvaardbaar. Kunt u zich voorstellen dat u met een Zwitsers zakmes een leren riem kunt doorsnijden, een fles wijn kunt openen, maar uw nagels niet kunt vijlen? Nou, wij ook niet, dus hebben we een ander katrolsysteem toegevoegd om het probleem van verticale pull-downs op te lossen.

Wist je dat een Zwitsers zakmes ook een tandenstoker heeft? Weet je waarom? Omdat het dat kan! En daarom hebben we ook Jammer Arms aan ons apparaat toegevoegd. We hebben echt een universeel apparaat gemaakt met zeer specifieke gereedschappen.

Maar hoe kunnen we dit nu allemaal manifesteren in onze bekende “scherpe” stijl!?

Iedereen die bij het project betrokken was, heeft erover nagedacht, niet alleen ik, een jonge ontwerper en een fervente turner. Zonder het juiste idee en met negatieve gedachten zijn we zo ver gegaan dat we het project bijna hebben opgegeven. Het idee om een multifunctioneel fitnesstoestel te maken met een typisch, plat uiterlijk kwam zelfs tijdens de gekste dromen tijdens de cycli van slapeloze nachten niet in ons op. We begonnen ons af te vragen of we überhaupt wel een multifunctioneel toestel wilden, aangezien dit niet ons vakgebied is. Wij zijn voorstander van functionele lichaamsbeweging en willen ons niet vergelijken met de typische, stereotype fitnessindustrie. Waarom zouden we ons überhaupt met zoiets bezighouden? Na goed uitgedachte ideeën, wensen en problemen, toen we bijna alle problemen van de wereld hadden opgelost, kwamen we tot de conclusie dat we bij de basis moesten beginnen.

Terug naar de basis was het…

Wij hebben bepaald dat de inrichting zal worden gevormd door de structuur van het rek, d.w.z. door onze reeds geteste Mighty-kolommen en profielen. Alle hulpelementen van onze assemblage zijn gemaakt van vierkante 80 mm profielen en tegels, ontworpen in onze typische, ruwe stijl. Aangezien het hier om een revolutionair product gaat, werd een detail van pijlen >>, die worden gezien als het symbool van ontwikkeling en beweging, aan het product toegevoegd.

Hoe zit het met de kleurencombinatie?

Onze wens was om alle eerder genoemde eigenschappen aan te scherpen met een juist gekozen kleurencombinatie. We hadden dit niet beter kunnen doen dan met de kleurencombinatie van goud en zwart met chromen details. De gouden kleur staat voor overwinning, kracht, charisma. Op het hoogste niveau wordt goud zelfs geassocieerd met hogere idealen. Het zwart vult het goud echter aan met de betekenissen van discipline, elegantie en verfijning. De loopplaat en de rollen zijn bekleed met chroom, dat met zijn weerkaatsing een gevoel van harmonie uitstraalt.

Eindproduct: Mighty Squat Pulley Systeem

Mighty als het vlaggenschip van onze lijn van 80 mm profielen, Squat als een toestel waarmee zowel klassieke als gordelsquats kunnen worden uitgevoerd, Pulley als een herinnering dat u te maken hebt met een kabelophanging en Systeem als een systeem dat alles wat specifiek is, verbindt tot een universeel stuk gereedschap, zoals het Zwitserse zakmes.

Kortom, de Mighty SPS is een universeel apparaat voor het oefenen van specifieke bewegingen. Het bevat oplossingen voor de beweging van elk deel van het lichaam, je moet alleen weten hoe je ermee moet omgaan (als met een mes).

Conclusie

Als ontwikkelaar en sportliefhebber ben ik erg blij met het toestel. En niet alleen omdat ik belast was met de ontwikkeling van het hoofdproduct, waarmee we ons op de beurs voor het eerst op wereldschaal aan het publiek hebben getoond, maar ook omdat ik dankzij KingsBox persoonlijk verantwoordelijk was voor het ontwerp van het model dat bij het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie is geregistreerd. Maar de grootste voldoening komt voort uit het gevoel dat ik deel kan uitmaken van iets wat ik als jonge onderzoeker al bewonderde, en dat is de ontwikkeling van een geweldig product voor universeel gebruik.

Sommario
Nome articolo
Mighty SPS - het Zwitserse zakmes van elke sportschool
Descrizione
Als padvinder en aspirant-onderzoeker heb ik het "Zwitserse zakmes" altijd al van jongs af aan bewonderd. Het mes werd beschouwd als het meest universele uitrustingsstuk voor elke avonturier, maar had met zijn individuele hulpstukken een oplossing voor elk obstakel, zelfs het meest specifieke.
Autore
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!