Search

Mighty SPS – Švicarski nož svake teretane

Kao izviđač i nadobudni istraživač, oduvijek sam se divio “švicarskom nožu” od malih nogu. Iako se smatrao najuniverzalnijim dijelom opreme svakog avanturista, nož je imao rješenje za svaku prepreku, čak i onu najspecifičniju, sa svojim pojedinačnim dodacima. Uvijek sam ga želio imati, ali uvijek su me odbijali, govoreći da još nisam dovoljno velik avanturist (da, u tim krugovima mogao si imati takav alat samo kad si bio dovoljno iskusan) ili da ga nisam još uvijek zaslužio, to mislim doslovno. Od Drugog svjetskog rata nož švicarske vojske nije održao samo svoj ugled, već i cijenu.
Moje divljenje i strast prema stvarima koje imaju potpunu funkcionalnost, a time i dodatnu vrijednost, još uvijek su prisutni. Ne samo kao mladi avanturist, već i kao mladi dizajner i ambiciozni gimnastičar, donio sam odluku da u teretani razvijem uređaj koji bi bio pravi švicarski nož. Uređaj mora biti univerzalan za sve vrste pokreta ljudskog tijela, ali vrlo specifičan za svaku mišićnu skupinu. Htio sam razviti uređaj koji će na prvi pogled pobuditi zanimanje i strahopoštovanje. Svi bi mogli imati mogućnost vježbanja na ovom uređaju, čak i mladi perspektivni gimnastičari.

I tako je pala odluka …

Na FIBO 2019., vodećem međunarodnom sajmu za fitness, wellness i zdravlje, a za nas prvom sajmu uopće, predstavili smo uređaj kakav nitko nikada prije nije imao. Željeli smo stvoriti uređaj koji će imati mogućnost izvođenja čučnjeva s remenom, jer je to rješenje za sve koji imaju problema s kralježnicom i ne mogu izvoditi klasični čučanj sa šipkom. Sjajno! Sada imamo poseban alat za jedan problem, ali ako želimo švicarski nož među fitnes opremom, moramo zadržati univerzalnost, pa smo i dalje zadržali sve funkcije rack-a, a time i mogućnost izvođenja klasičnih potisaka za prsa, čučnjeva ili zgibova.

Razmišljali smo o tome kako upotrijebiti kabel za čučanj s remenom za neku drugu vrstu pokreta. Svi smo nekoliko dana intenzivno razmišljali i tražili rješenje, međutim, sve je bilo uzalud. Došao je vikend, a s njim i vrijeme za opuštanje u prirodi. Tako sam, sasvim slučajno, dok sam veslao na obližnjoj rijeci, došao do ideje. Što bi se dogodilo kad bismo dodali mogućnost veslanja na našem uređaju? I voila! Uređaj smo počeli razvijati kako bi se kabel za izvođenje čučnjeva mogao koristiti i za veslanje.

Izvrsno, uređaj nam sada nudi rješenje za izvođenje svih vježbi koje uključuju upotrebu kabela, osim vertikalnih “pull-downs”. Naravno, to nije prihvatljivo. Možete li zamisliti da švicarskim nožem izrežete kožni remen, otvorite bocu vina, ali ne možete ošišati nokte? Pa, ne možemo ni mi, pa smo dodali još jedan sustav koloturnika kako bismo riješili problem vertikalnih “pull-down-ova”.

Jeste li znali da nož švicarske vojske ima i čačkalicu? Znate li zašto? Jer može! I zato smo na naš uređaj dodali i Jammer Arms. Uistinu smo napravili univerzalni uređaj s vrlo specifičnim alatima.

Ali kako sada sve to možemo manifestirati i to u našem poznatom „cool“ stilu !?

Svi uključeni razmišljali su o tom pitanju, ne samo ja, mladi dizajner i strastveni gimnastičar. Bez prave ideje i s negativnim razmišljanjima, otišli smo toliko daleko da smo projekt gotovo napustili. Ideja o izradi multifunkcionalnog uređaja za fitnes tipičnog, ravnog izgleda nije dolazila u obzir čak ni u najluđim snovima neprospavanih noći. Počeli smo se pitati želimo li uopće višenamjenski uređaj, jer to nije naše područje stručnosti. Podržavamo funkcionalno vježbanje i ne želimo se uspoređivati ​​s tipičnom, stereotipnom fitnes industrijom. Zašto uopće ulaziti u tako nešto? Nakon dobro razrađenih ideja, želja i problema, kada smo riješili gotovo sve probleme svijeta, došli smo do zaključka da moramo početi od osnova.

Vratimo se na osnove …

Utvrdili smo da će uređaj biti oblikovan prema strukturi rack-a, tj. prema našim već testiranim Mighty stupovima i profilima. Svi pomoćni elementi naše strukture izrađeni su od kvadratnih profila od 80 mm i pločica dizajniranih u našem tipičnom, grubom stilu. Kako se radi o revolucionarnom proizvodu, proizvodu je dodan detalj strelica >>, koje se smatraju simbolom razvoja i kretanja.

A što je s kombinacijom boja?

Želja nam je bila izoštriti sva prethodno navedena svojstva pravilno odabranom kombinacijom boja. Ne bismo to mogli učiniti bolje nego s kombinacijom zlatne i crne s kromiranim detaljima. Zlatna boja predstavlja pobjedu, snagu, karizmu. Na najvišoj razini, zlato je čak povezano s višim idealima. Crna, međutim, nadopunjuje zlato značenjima discipline, elegancije i profinjenosti. Ploča za hodanje i rolleri prekriveni su kromom koji svojim odrazom daju osjećaj harmonije.

Krajnji rezultat: Mighty Squat Pulley System

Moćan kao admiralnski brod naše linije profila od 80 mm, Čučanj, jer je uređaj s kojim se mogu izvoditi i klasični čučnjevi i čučnjevi sa remenjem, pulley stoji kao podsjetnik da imate posla sa sistemom koloturnika i system označava sustav koji povezuje sve što je specifično u univerzalni dio opreme, poput švicarskog noža.

Ukratko, Mighty SPS univerzalni je uređaj za uvježbavanje određenih pokreta. Sadrži rješenja za kretanje svakog dijela tijela, samo trebate znati kako se njime rukuje (poput noža).

Zaključak

Kao programer i ljubitelj sporta jako sam zadovoljan uređajem. I ne samo zato što mi je povjeren razvoj glavnog proizvoda s kojim smo se prvi put javnosti pokazali na sajmu u svjetskim razmjerima, već i zato što sam zahvaljujući KingsBoxu bio osobno odgovoran za dizajniranje modela registrirano u Uredu za intelektualno vlasništvo Europske unije. No najveće zadovoljstvo dolazi iz osjećaja da mogu biti dio nečega čemu sam se divio kao mladi istraživač, a to je razvoj sjajnog proizvoda za univerzalnu upotrebu.

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!