Zoek

Een moeilijke uitdaging, een eersteklas oplossing: FT CLUB Leipzig

Pilaren in het midden van de trainingsruimte

FT CLUB Leipzig bevindt zich, zoals de naam al zegt, in de Duitse stad Leipzig. De stad trekt alle liefhebbers van architectuur en muziekfestivals aan, en dankzij de inspanningen van één persoon en onze apparatuur kan het nu ook de bestemming worden voor alle liefhebbers van functionele training, die op 160 vierkantjes meter ruimte kunnen trainen en de rationele opstelling van de apparatuur kunnen bewonderen.

De ruimte is verdeeld in verschillende eenheden: oefenzaal, loungeruimte, kleedkamers met douches en receptie. De sportzaal is omgeven door grote ramen, die niet alleen voor een uitstekende lichtinval zorgen, maar de ruimte ook opener en groter doen lijken. Hoewel de club over een relatief grote ruimte beschikt, heeft de trainingsruimte één nadeel, dat de eigenaars nogal wat zorgen baarde. In het midden van de ruimte staan brede steunpilaren, die veel ruimte in beslag nemen en een ongehinderde training in de weg staan, terwijl ze de ruimte optisch verkleinen. Bovendien waren de plafonds iets lager, waardoor het onmogelijk was om onze klassieke zuilen te installeren; we moesten ze op maat maken.

Marom Gold, die als sportschoolmanager werkt, nam contact met ons op met de wens hem te helpen bij het vinden van een oplossing om een rek in de ruimte te plaatsen. Hij wilde een functioneel rek, dat de ruimte voor training met vrije gewichten niet verder zou inperken, zoals reeds het geval was met de steunpilaren en het kunstgras, dat hij had aangelegd met de gedachte dat atleten op deze manier extra trainingsmogelijkheden zouden hebben. Hij hoopte dat hij ook na de installatie van het rek voldoende ruimte zou overhouden om acht atleten tegelijk te laten trainen. Hoewel de belangrijkste uitdaging de functionaliteit was, wilde Marom geen afstand doen van de luxe die een stalen constructie biedt. Hij wilde genoeg squat- en chin-upstations, en ook andere accessoires die boven de norm liggen: een dip bar, muurbal doelen, en Apenpalen.

De werktuigbouwkundig ingenieurs stonden voor een interessante uitdaging, dus ontvouwden zij de ruimtelijke plannen van de sportzaal voor zich en begonnen verschillende oplossingen te berekenen en te testen in het engineeringprogramma. Na veel overleg kwamen ze uiteindelijk met een oplossing: als we rekening wilden houden met alle wensen van de klant, de ruimte functioneel wilden inrichten en het rek rationeel wilden plaatsen, was er geen andere keuze dan het rek rond de pilaren te bouwen. We legden de klant een technische 3D-tekening voor, waarop ook alle afmetingen stonden, en Marom bevestigde enthousiast het project.

Foto: https://www.facebook.com/ftclub.leipzig/

Gelukkig was er voldoende ruimte tussen de steunpilaren, zodat we aan elke kant 1 positie voor squats en 16 posities voor chin-ups konden maken. Voor de realisatie van het project waren we genoodzaakt veel op maat gemaakte elementen te ontwikkelen en te produceren, omdat onze standaardelementen eenvoudigweg niet overeenkwamen met de verhouding tussen de kolommen en de hoogte van het plafond.

Het project was een goed voorbeeld van hoe ver de verbeelding ons kan brengen als we zelfstandig mogen werken met onze eigen ervaren ideeën. Het feit dat het een technisch veeleisend project was, intrigeerde onze ontwerpers des te meer, omdat zij stuk voor stuk over een sportieve mentaliteit beschikken en niet geïntimideerd zijn door dergelijke projecten. Integendeel, ze waren blij dat ze hun innovatieve aanpak en flexibiliteit konden tonen.

Marom heeft toen ook een video opgenomen voor zijn promotie, die hij graag met ons deelde. We spelen het verschillende keren af en het maakt ons elke keer ongelooflijk trots op onszelf.

Video: FT Club Leipzig

Sommario
Nome articolo
Casestudie: FT CLUB Leipzig
Descrizione
FT CLUB Leipzig bevindt zich, zoals de naam al zegt, in de Duitse stad Leipzig. De stad trekt alle liefhebbers van architectuur en muziekfestivals aan, en dankzij de inspanningen van één persoon en onze apparatuur kan het nu ook de bestemming worden voor alle liefhebbers van functionele training, die op 160 vierkantjes meter ruimte kunnen trainen en de rationele opstelling van de apparatuur kunnen bewonderen.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!