Search

Obtížná výzva, špičkové řešení: FT CLUB Leipzig

Indice dei contenuti

Pilíře uprostřed školící místnosti

FT CLUB Leipzig se nachází, jak už sám název napovídá, v německém městě Lipsko. Toto město láká všechny milovníky architektury a hudebních festivalů a díky úsilí jednoho člověka a našemu vybavení se nyní může stát také cílem všech příznivců funkčního tréninku, kteří mohou trénovat na 160 metrech čtverečních plochy a obdivovat racionální uspořádání zařízení.

Prostor je rozdělen do několika jednotek: cvičební místnost, společenská místnost, šatny se sprchami a recepce. Posilovna je obklopena velkými okny, která poskytují nejen vynikající světlo, ale prostor tím také působí otevřeněji a větší. Přestože má klub k dispozici poměrně velkou plochu, cvičební prostor má jednu nevýhodu, která představovala pro majitele poměrně tvrdý oříšek. Uprostřed místnosti se nacházejí široké opěrné sloupy, které zabírají spoustu místa a brání nerušenému cvičení, přičemž prostor opticky zmenšují. Kromě toho byly stropy o něco nižší, což znemožnilo instalaci našich klasických sloupků; museli jsme je tedy vyrobit na zakázku.

Marom Gold, který pracuje jako správce tělocvičny, nás kontaktoval s přáním, abychom mu pomohli najít řešení pro vybudování stojanu v tomto prostoru. Chtěl funkční stojan, který by již dále nezmenšoval prostor pro trénink s volnou vahou, jak tomu již bylo u opěrných sloupů a umělé trávy, kterou položil s myšlenkou, že sportovci budou mít tímto způsobem další tréninkové možnosti. Doufal, že i po instalaci stojanu mu zůstane dostatek prostoru pro trénink osmi sportovců najednou. Přestože hlavní výzvou byla funkčnost, Marom se nechtěl vzdát luxusu, který ocelová konstrukce skýtá. Chtěl mít dostatek stanovišť pro dřepy a bradla a také další nadstandardní příslušenství: hrazdu pro dipy, terče pro míče Wall ball a tyče Monkey.

Strojní inženýři tedy stáli před zajímavou výzvou, a tak před sebou rozložili prostorové plány posilovny a začali navrhovat a testovat různá řešení ve strojařském programu. Po dlouhém uvažování nakonec přišli s řešením: pokud jsme chtěli zohlednit všechna přání zákazníka, funkčně uspořádat prostor a racionálně do něj umístit stojan, nezbývalo než postavit stojan kolem sloupů. Zákazníkovi jsme předložili 3D technický výkres, který obsahoval i všechny rozměry, a společnost Marom projekt nadšeně potvrdila.

Foto: https://www.facebook.com/ftclub.leipzig/

Naštěstí bylo mezi podpěrnými sloupy dost místa, takže jsme mohli na každé straně vytvořit 1 pozici pro dřepy a 16 pozic pro bradla. Pro realizaci projektu jsme byli nuceni vyvinout a vyrobit mnoho prvků na míru, protože naše standardní prvky jednoduše neodpovídaly poměru mezi sloupy a výškou stropu.

Projekt byl dobrým příkladem toho, kam až nás může zavést fantazie, pokud jsme ponecháni, abychom mohli samostatně pracovat s vlastními zkušenými nápady. Skutečnost, že se jednalo o technicky náročný projekt, naše designéry jen ještě více zaujala, protože každý z nich má sportovní mentalitu a takových projektů se nezalekne. Naopak, byli rádi, že mohou ukázat své inovativní přístupy a flexibilitu.

Marom pak pro svou propagaci natočil také video, o které se s námi rád podělil. Pouštěli jsme si ho několikrát a pokaždé jsme na sebe neskutečně pyšní.

Video: FT Club Leipzig

Sommario
Nome articolo
Case study: FT CLUB Leipzig
Descrizione
FT CLUB Leipzig se nachází, jak už sám název napovídá, v německém městě Lipsko. Toto město láká všechny milovníky architektury a hudebních festivalů a díky úsilí jednoho člověka a našemu vybavení se nyní může stát také cílem všech příznivců funkčního tréninku, kteří mohou trénovat na 160 metrech čtverečních plochy a obdivovat racionální uspořádání zařízení.
Nome autore
Kingsbox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!