Search

Analiza slučaja: FT CLUB Leipzig

Indice dei contenuti

Težak izazov, vrhunsko rješenje

FT CLUB Leipzig nalazi se, kao što i samo ime govori, u njemačkom gradu Leipzigu. Grad privlači sve ljubitelje arhitekture i glazbenih festivala, a zahvaljujući naporima jedne osobe i našoj opremi, sada može biti i odredište svih ljubitelja funkcionalnog treninga, koji mogu trenirati na 160 četvornih metara prostora i diviti se racionalnom rasporedu opreme.

Prostor je podijeljen u nekoliko cjelina: prostor za trening, dnevni boravak, svlačionice s tuševima i recepcija. Teretana je okružena velikim prozorima koji pružaju ne samo izvrsno svjetlo, već i čine da se prostor čini otvorenijim i većim. Iako klub ima na raspolaganju relativno veliki prostor, prostor za trening ima jedan nedostatak koji je vlasnicima zadao popriličan broj problema. U sredini sobe postavljeni su široki stupovi za potporu koji zauzimaju puno prostora i sprječavaju neometano vježbanje, a optički smanjuju prostor. Uz to, stropovi su bili nešto niži, što je onemogućavalo postavljanje naših klasičnih stupova; morali smo ih izraditi po mjeri.

Foto: https://www.facebook.com/ftclub.leipzig/

Srećom, između potpornih stupova bilo je dovoljno prostora, pa smo uspjeli napraviti 1 postajuj za čučnjeve i 16 postaja za zgibove sa svake strane. Za realizaciju projekta bili smo prisiljeni razviti i proizvesti mnoge elemente po mjeri, jer naši standardni elementi jednostavno nisu odgovarali omjeru stupova i visine stropa.

Projekt je bio dobar primjer koliko nas daleko mašta može odvesti ako radimo samostalno sa vlastitim idejama inspiriranima vlastitim iskustvom. Činjenica da je to bio tehnički zahtjevan projekt samo je još više zaintrigirala naše dizajnere, jer svaki od njih ima sportski mentalitet i takvi ih projekti ne zastrašuju. Upravo suprotno, bili su sretni što su mogli pokazati svoje inovativne pristupe i fleksibilnost.

Marom je potom za svoju promociju snimio i video kojeg je rado podijelio s nama. Odgledali smo ga nekoliko puta i svaki put smo nevjerojatno ponosni na sebe.

Video: FT-Club Leipzig Youtube

 

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!