Search

Squat Rack of Power Rack | Hoe kies je de beste voor thuis fitness

Als u serieus gaat gewichtheffen met de halterstang in uw thuisgym of garagechef, zult u hoogstwaarschijnlijk een squatrek of power rack moeten kopen.

Welk rek te kopen

Als u een site voor fitnessapparatuur zoals de onze bezoekt, wordt u geconfronteerd met een groot aantal soms onbekende termen en tientallen beschikbare opties.

  • Krachten
  • Half rek
  • Volledig rek
  • Tuig
  • Jcup
  • Veiligheidsriemen

En nog veel meer. Kortom, je moet jezelf een hoofdpijn bezorgen…

Aangezien dit een van de duurste onderdelen van uw home gym zal zijn, vinden wij het echt heel belangrijk dat u goed weet wat u koopt.

Verschillen tussen een squat rek en een power rack

Er zijn 3 belangrijke verschillen tussen een squatrek (ook bekend als squatrek of half rek) en een Krachten (ook bekend als volledig rek of krachtkooi).

Een Krachten is 1) groter 2) veiliger 3) stelt u in staat aanzienlijk meer oefeningen uit te voeren dan een basis squatrek.

Omdat je een rek nodig hebt

Barbells kunnen een van de nuttigste en meest veelzijdige hulpmiddelen zijn om aan uw home gym toe te voegen, maar we weten allemaal dat het bijna onmogelijk is om een geladen barbell op zijn plaats te brengen om een oefening zoals bankdrukken uit te voeren, maar niet als u over een rek beschikt.

Het aantal oefeningen dat je met een halterstang kunt uitvoeren als je een rek hebt van welke soort dan ook, is exponentieel groter dan het aantal oefeningen dat je zonder kunt doen.

Het verschil is zo groot, dat u waarschijnlijk niet eens moet investeren in een halterstang als u niet in het bezit bent van een rek. We weten dat het misschien niet bemoedigend lijkt, maar we zijn er zeker van dat u met onze begeleiding het perfecte rek voor uw behoeften zult vinden, tegen de beste prijs.

Rack = Veiligheid

De korte versie …

Als je gaat trainen met een halterstang, heb je een rek nodig. Honderden mensen raken gewond omdat ze geen goede ondersteuning hebben, zoals een rek tijdens uitdagende oefeningen.

Een kort overzicht van de termen en namen van het squatrek

Wanneer u op het net surft op zoek naar het perfecte rek, zult u veel verschillende termen tegenkomen. Velen van hen zijn gewoon verschillende manieren om hetzelfde te zeggen. Het kan verwarrend zijn, dat weten we heel goed, maar we zullen het voor u vereenvoudigen en het terugbrengen tot twee microcategorieën.

Het squat rek

Het squatrek is ook algemeen bekend als: Squat stands en halfbacks. In het kader van dit artikel zullen we deze drie termen door elkaar gebruiken, maar meestal zullen we dit type rek gewoon squatrek noemen.

Een squatrek wordt gevormd door twee verticale kolommen met vaste of steunvoeten die het mogelijk maken het evenwicht te belasten en het aan het einde van de oefening te laten rusten.

De stabiliteit, veiligheid en veelzijdigheid variëren naargelang het model. Hieronder vindt u een reeks van squat rekken beschikbaar op onze winkel.

Koninklijke Squat Rack SX-15 II

Het Royal Squat Rack SX-15 II is gemaakt van hoogwaardige stalen profielen met afmetingen van 60 mm x 60 mm x 3 mm, wat betekent dat het gemakkelijk tot 450 kg en meer kan dragen. Aan het Rack is ook een bar toegevoegd voor pull-up of muscle-up en is hier te koop

Mighty Squat Rack SX-15

De structuur is onmisbaar voor al wie het beste compromis wil tussen een rig en een spuitstandaard: hij maakt zowel de training met gewogen squats als oefeningen aan de stang mogelijk. De Mighty-versie is uiterst stabiel, zodat u uw spieren gemakkelijk kunt trainen. Voor meer stabiliteit kunt u het rek bovendien belasten met bumpers of het verankeren aan de vloer.

De structuur is gemaakt met 80 80 mm stalen profielen en is hier te koop.

Het Krachten

Het Krachten wordt ook wel een compleet rek of krachtkooi genoemd.

Een power rack verdubbelt het aantal staanders dat een squatrack heeft, voor een totaal van vier. Vier is echter niet het maximum aantal staanders van een power rack. Het is niet ongewoon om rekken te vinden met 6 of zelfs 8 staanders.

Een voorbeeld? Hier is onze:

Mighty Power Rack CX-39

Mighty Power Rack CX-39

In de eerste twee rijen kolommen kunnen veiligheidsspelden worden aangebracht waarmee u veilig alle oefeningen kunt uitvoeren waarvoor u gewoonlijk een trainingshulpmiddel nodig hebt. Ze kunnen ook worden gebruikt als hulpmiddel om aangepaste pauzes en vele andere oefeningen uit te voeren.

Het middelste gedeelte, tussen de tweede en derde rij kolommen, is breder en heeft naast de gebruikelijke chin-upstang ook een multigreepstang waarmee u comfortabel smalle of brede pull-ups en chin-ups kunt uitvoeren.

Het laatste deel van de structuur moet worden gebruikt om de uitrusting zoals schijven en olympische barbells op te bergen. Als u wilt, kunt u ook andere accessoires aan de zijkant toevoegen (een dip bar is inbegrepen in het pakket) en zo de kers op deze stalen taart zetten is hier te koop.

In het algemeen is een power rack natuurlijk altijd hoger dan een squat rack. Maar iedereen die ruimte of een beperkt budget heeft, kan gerust een squatrek kopen zoals we je hierboven hebben laten zien.

Voorbeelden van power rekken

Hier zijn enkele voorbeelden van power racks beschikbaar onder de tientallen verschillende modellen die verkrijgbaar zijn bij dit adres in onze winkel

Accessoires Krachten en squatrek

Er zijn veiligheidsvoorzieningen die exclusief voor elk type rek zijn ontworpen, en veel accessoires die modulair aan uw rek kunnen worden toegevoegd, laten we samen eens kijken waar we het over hebben.

Sajet Spotters e Angel Arms

Angel Arms of Sajet Spotters zoals ik zeg je wilt zijn stalen profielen die veiligheid bieden tijdens de training en zijn compatibel met al onze rigs en rekken van de Mighty-serie (of de Mighty-serie). Hun doel is om veiligheid te bieden wanneer u oefeningen uitvoert op de bank, tijdens de lifts en squats, fysiek gaan vervangen van uw trainingspartner genoemd in jargon spotter.

Om meer veiligheid te bieden, zijn enkele wijzigingen aangebracht, waardoor hij robuuster en langer is geworden. De gaten aan de zijkanten zijn kleiner dan 14 mm en bieden de mogelijkheid om weerstandsbanden en andere accessoires toe te voegen, door ze eenvoudig met een kleine pin te bevestigen en zijn hier te koop

Veiligheidsriem per Power Rack

Onze veiligheidsriemen zijn compatibel met al onze Mighty-installaties. In de set ontvangt u twee paar stalen dragers, pinnen en een paar straps in Nailan. Onze Sajet Staps zijn 70 mm breed, ondersteunen tot 4 ton gewicht en bieden betrouwbare bescherming tijdens de moeilijkste oefeningen. Om de positie van de riemen te veranderen hoeft u de pinnen niet te verplaatsen, aangezien de dragers op dezelfde manier zijn gemaakt als de J-cups, dus ze zijn gemakkelijk te monteren en zijn hier te koop.

Mighty Dip Bar

De dip bar ontleent zijn naam aan de meest voorkomende oefening die op deze trainingsaccessoires kan worden uitgevoerd. Er is echter een breed scala aan oefeningen die ook op de dip bar kunnen worden uitgevoerd, om de spiergroepen van het bovenlichaam te versterken.

De koppelbeugel wordt aan de voorkant met een penbout aan de constructie bevestigt en is beschikbaar op dit adres om te kopen

Bol omhoog trekken

Onze Sphere Pull-up is compatibel met alle Royal Rig en Mighty Rigs serie constructies. Met dit kleine hulpmiddel heeft uw Rack een nieuw station om de pull-ups uit te voeren en is hier te koop.

Modulaire grijper

Het merk Kingsbox is synoniem geworden met innovatie, veelzijdigheid en het vermogen om voortdurend te vernieuwen. En dit zijn de kenmerken die de nieuwe modulaire grijper beschrijven, die uit twee delen bestaat, die op verschillende manieren kunnen worden gecombineerd.

Als basis heeft u een profiel nodig waarop u vervolgens de verschillende accessoires kunt bevestigen. Dit profiel kan samen met de rig/rack, afzonderlijk, of als onderdeel van deze set worden gekocht. In de basisprijs van dit pakket zijn twee paar houders opgenomen waarmee u de chin-up vanuit verschillende hoeken kunt trainen. U kunt dan trainen door verschillende spiergroepen aan te spreken. Met een bredere greep zult u meer op de ruggen werken, terwijl met een strakke greep de biceps een grotere inspanning zullen moeten leveren. De afstand tussen de grijpers kun je naar eigen wens aanpassen.

U zult ook de mogelijkheid hebben om aan de twee bollen waaruit het basispakket bestaat, ook twee bolvormige bollen toe te voegen, verkrijgbaar in twee maten (diameters). Naast het trainen van uw rug en armen, kunt u op deze manier ook uw grip versterken. Onze Modulaire Grijper kan hier worden gekocht.

Stevige optrekstang

De Pull-up Bar is eenvoudig te installeren op alle Royal Series Rigs en kan op de gewenste hoogte ingesteld worden. Door een Kingsbox chin-up bar aan elke kant van uw Rig te monteren, krijgt u twee extra stations om de pull-ups uit te voeren en zoals altijd kan op dit adres worden gekocht.

Multi Grip Bar

Onze nieuwe multigrip bar is zeer praktisch, hij kan gebruikt worden voor het uitvoeren van brede of smalle grip chin-ups en chin ups. Hij is compatibel met al onze installaties Royal en Mighty

en u kunt het kopen  hier in onze winkel.

Benodigde ruimte voor een rek

Niet iedereen heeft een onbeperkte hoeveelheid ruimte om thuis of in de garage een eigen fitnessruimte te bouwen. Dit betekent dat u eerst moet beslissen wat wel of niet in uw ruimte mag worden geïnstalleerd.

Een ding om te onthouden is dat u zowel ruimte nodig heeft voor het rek dat bedoeld is als structuur, als voor de uitrusting, barbells, schijven, dip bars etc. etc.. Squat rekken nemen over het algemeen visueel veel minder ruimte in dan een typische power rack.

Breedte

De breedte die nodig is voor een squatrek is ongeveer gelijk aan die van een powerrek. Dit betekent dat voor elk rek met een halterstang, u minstens 3 m breed nodig hebt.

Hoogte

De hoogte van een power rack kan gemakkelijk 250cm, dan rekenen dat je wilt doen Masclé up moet je rustig hebben tenminste 360cm, in het tegenovergestelde geval zal het voldoende 250 of zelfs minder in het geval van sommige squatracks gemaakt speciaal alleen om de barbell ondersteunen als onze Royal Squat Rack SX-5 II die meet in hoogte slechts 186cm.

Royal Squat Rack SX-5 II.

De stabiliteit van dit squatrek is veel groter dan die van de andere stuktrekken.

Te vaak dat u trainen met squats, Press of Bench Press is in de moeilijkheid in het plaatsen van de balans op de standaard als je moet altijd heel voorzichtig zijn om het midden van de steunen aan beide zijden op hetzelfde moment niet omver te werpen een van de twee voetstukken. Met deze squatstand hebben we het probleem opgelost. Lasergesneden, gelast door professionele lassers en gepoedercoat in het zwart, dit rek is zeer stabiel, tijdens de fase van ondersteuning van het evenwicht zal hetzelfde gevoel hebben als wanneer u de evenwichtsbalk op de kolommen van de rig plaatst. U kunt leunen op meer dan 250 kg en is  te koop op dit adres.

Veelzijdigheid

Een van de sleutels tot het bouwen van een respectabele thuisgym in een kleine ruimte is het kopen van apparatuur die meer dan één ding kan doen. Natuurlijk zijn er mensen die onbeperkte ruimte hebben om hun droomgame thuis te bouwen. Maar velen moeten tevreden zijn met wat het klooster doormaakt.

Dit betekent dat de apparatuur die wij zouden kopen “veelzijdig” moet zijn.

Stabiliteit

Hoewel dit per model kan verschillen, zal een power rack over het algemeen veel stabieler zijn dan een squatrack. Onthoud altijd dat stabiliteit belangrijk is als je veel gewicht verplaatst.

Accessoires

Dankzij onze rekken kunt u uw trainingsstation zelfs per stuk realiseren, naargelang uw economische beschikbaarheid, met de garantie van een kwaliteitsproduct tegen de juiste prijs.

Hier is een voorbeeld van waar we het over hebben, onze bestseller:

Mighty CX-35 CPS

Het eenvoudige en functionele ontwerp is een uitstekende basis voor elke thuisgym, de functionaliteit kan gemakkelijk worden uitgebreid met diverse accessoires en aanvullingen.

Aan de achterkant van het rek hebben we een CPS-katrolsysteem toegevoegd, waarmee je squats kunt doen met je riem, chin-ups en andere oefeningen en dit is het adres waar je het kunt kopen.

Prijs en conclusies

Wat uw budget ook is, wij zijn er zeker van dat u op onze site het juiste rek voor uw behoeften zult kunnen vinden. Ik moet echter een paar dingen onderscheiden, wat 200 EUR kost zal niet dezelfde kwaliteit hebben als wat 2000 EUR kost. Als u zoiets eist, zult u een product van slechte kwaliteit zonder garanties kopen dat niet in Europa is geproduceerd.

Er zijn honderden megakoopjes op diverse megastores, maar vergeet niet dat als het te mooi is om waar te zijn, het wel eens een pakje zou kunnen zijn, in alle opzichten.

Als u uw rek bij Kingsbox koopt kunt u rekenen op een team van professionals die altijd de telefoon beantwoorden, die een fysiek magazijn hebben en duizenden tevreden klanten hun uitstekende producten verkocht hebben, gegarandeerd door Europees gecertificeerde kwaliteit.

Sommario
Nome articolo
Squat Rack of Power Rack | Hoe kies je de beste voor thuis fitness
Descrizione
Als u serieus gaat gewichtheffen met de halterstang in uw thuisgym of garagechef, zult u hoogstwaarschijnlijk een squatrek of power rack moeten kopen.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!