Sök

En svår utmaning, en förstklassig lösning: FT CLUB Leipzig

Indice dei contenuti

Pelare i mitten av träningslokalen

FT CLUB Leipzig ligger, som namnet antyder, i den tyska staden Leipzig. Staden lockar alla älskare av arkitektur och musikfestivaler, och tack vare insatserna från en person och vår utrustning kan den nu också vara destinationen för alla fans av funktionell träning, Man kan träna på 160 kvadratmeter och beundra den rationella utformningen av utrustningen.

Utrymmet är uppdelat i flera enheter: träningsrum, lounge room, omklädningsrum med duschar och reception. Gymmet är omgivet av stora fönster, vilket inte bara ger utmärkt ljus, men också gör att utrymmet verkar mer öppet och större. Även om klubben har ett relativt stort område till sitt förfogande, har träningsområdet en nackdel, vilket gav ägarna en hel del bekymmer. I mitten av rummet finns breda stödpelare, som tar upp mycket utrymme och förhindrar obehindrad träning, samtidigt som utrymmet optiskt minskar. Dessutom var taken något lägre, vilket gjorde det omöjligt att installera våra klassiska pelare; Vi var tvungna att specialtillverka dem.

Marom Gold, som arbetar som gymchef, kontaktade oss med en önskan att hjälpa honom att hitta en lösning för att sätta upp ett rack i utrymmet. Han ville ha ett funktionellt rack, vilket inte ytterligare skulle minska utrymmet för träning med fria vikter – vilket redan gjordes av stödpelarna och konstgräset, som han lade med tanken att idrottare på detta sätt skulle ha ytterligare träningsmöjligheter. Han hoppades att han även efter installationen av racket skulle ha tillräckligt med utrymme för att åtta idrottare skulle kunna träna samtidigt. Trots att den största utmaningen var funktionaliteten ville Marom inte ge upp lyxen som en stålkonstruktion har. Han ville ha tillräckligt med knäböjs- och chin-up-stationer, och andra tillbehör över standardnivån också: en dipbar, mål för Wall ball och Monkey-pelare.

De mekaniska ingenjörerna stod inför en intressant utmaning, så de vecklade ut gymmets rumsliga planer och började beräkna och testa olika lösningar i ingenjörsprogrammet. Efter mycket övervägande kom de äntligen fram till en lösning: Om vi ville ta hänsyn till alla önskemål från kunden, göra utrymmet funktionellt och rationellt placera racket i det, fanns det inget annat val än att bygga racket runt pelarna. Vi presenterade en teknisk 3D-ritning för kunden, som också innehöll alla dimensioner, och Marom bekräftade entusiastiskt projektet.

Foto: https://www.facebook.com/ftclub.leipzig/

Lyckligtvis fanns det tillräckligt med utrymme mellan stödpelarna, så vi kunde göra 1 position för knäböj och 16 positioner för chin-ups på varje sida. För genomförandet av projektet var vi tvungna att utveckla och producera många skräddarsydda element, eftersom våra standardelement helt enkelt inte motsvarade förhållandet mellan kolumnerna och takets höjd.

Projektet var ett bra exempel på hur långt fantasin kan ta oss om vi lämnas att arbeta självständigt med våra egna erfarna idéer. Det faktum att det var ett tekniskt krävande projekt fascinerade bara våra designers ännu mer, eftersom var och en av dem har en idrottsmentalitet och inte skräms av sådana projekt. Tvärtom var de glada över att kunna visa sina innovativa tillvägagångssätt och sin flexibilitet.

Marom spelade då också in en video för sin marknadsföring, som han gärna delade med oss. Vi tittar på den flera gånger och den gör oss otroligt stolta över oss själva varje gång.

Video: FT Club Leipzig

Sommario
Nome articolo
Fallstudie: FT CLUB Leipzig
Descrizione
FT CLUB Leipzig ligger, som namnet antyder, i den tyska staden Leipzig. Staden lockar alla älskare av arkitektur och musikfestivaler, och tack vare insatserna från en person och vår utrustning kan den nu också vara destinationen för alla fans av funktionell träning, Man kan träna på 160 kvadratmeter och beundra den rationella utformningen av utrustningen.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!