Grote dromen voor kleine ruimtes | Microhome gym voor powerlifting

Klein is fijn! Geen kamer, kast of garage die te klein is, zul je beletten je eigen droom van een powerlifting thuisgym te creëren.

Zoals we weten begint alles met het soort sport dat we beoefenen, verschillende disciplines hebben verschillende soorten uitrusting nodig. Welnu, vandaag zullen we samen ontdekken hoe je elk type microhome gym kunt maken op basis van de sport die je beoefent.

Microhome gym voor POWERLIFTER

In tegenstelling tot andere sporten heeft powerlifting gelukkig voor u als eigenaar van een kleine ruimte weinig materiaal nodig, maar wel kwaliteit. Zoals bekend zijn de belastingen die bij dit soort sport worden gebruikt groot en moeten ze worden ondersteund door materialen die tegen het gewicht bestand zijn.

Oefeningen van powerlifting

In principe trainen de powerlifters hun kracht met drie groepen oefeningen

 1. Deadlift
 2. Ontspannen op een platte bank, of bankdrukken in het Engels
 3. Squat

Uitrusting voor powerlifting

Het soort apparatuur dat nodig is om de hierboven beschreven oefeningen uit te voeren, vertaalt zich in:

 1. Een halterstang
 2. Een vlakke bank
 3. Een rek
 4. Een set bumpers
 5. Vloer om schokken op te vangen

Hoeveel ruimte hebben we nodig? Nou zeker niet zo veel met een ruimte van slechts 3m X 3m of zelfs 3m X 2m (in de meest extreme gevallen) kunnen we gemakkelijk onze microhome gym realiseren door de powerliften.

Welk gereedschap moet ik kopen?

Nu we hebben bedacht hoeveel ruimte we nodig hebben, kunnen we gaan nadenken over het soort apparatuur dat we nodig hebben.

Laten we beginnen met het belangrijkste, de bank.

Bank voor gecombineerd gewichtheffen

Als u serieus aan gewichtheffen doet, moet de halter op de juiste afstand van de armen worden gehouden. Zorg ervoor dat u een kwaliteitsproduct vindt dat deze eigenschap respecteert.

Als u honderden kilo’s tilt zijn de veiligheid en stabiliteit van de constructie die u gebruikt van vitaal belang. Wij van Kingsbox hebben één van de beste Powerlifting bankmodellen op de markt gemaakt

Kingsbox Combo PL Bank

Combo bank powerlifting

Door het combineren van twee belangrijke producten voor Powerlifting hebben we één enkele stabiele structuur gecreëerd. De Kingsbox Combo Pl Bench kan zowel gebruikt worden als squat stand met een paar klassieke halterrekken (J-Cups) en als drukpers bank met ronde lagers die de beweging van de halter vergemakkelijken, zelfs als hij ligt.

De veiligheidsramen bieden bescherming tijdens de training, terwijl het opstapje achter de bank is ontworpen voor degenen die u tijdens uw training zullen helpen.

Combo bankje powerlifting 2

Welke afmetingen heeft deze super powerlifting bank? Echt ingeperkt.

 • Hoogte: 82 – 100 cm
 • Lengte: 120 cm
 • Breedte: 110 cm

Dankzij deze afmetingen kunt u een bank van superieure kwaliteit kopen die in heel kleine ruimten kan worden geïnstalleerd.

Beschikbaar op dit adres.

Bank voor enkelvoudig gewichtheffen

Als u geen Combi-oplossing wilt kopen, kunt u een enkele platte bank gebruiken en een afzonderlijk rek kopen. Hier zijn de modellen van flat benches die wij aanbevelen.

Platte bank Royal

Flat Bench Royal

De nieuwe bank heeft een bredere basis (250 mm) voor comfortabeler oefeningen en een stalen profiel frame (60 60 mm).

Beschikbaar op dit adres.

Platte Bank Machtig

Flat Bench Mighty

We hebben ons assortiment bankjes uitgebreid met een nieuwe Mighty-versie met grotere profielen, waardoor hij nog stabieler is. Met 8 cm brede profielen is deze bank geschikt voor sportscholen voor powerlifting en CrossFit, waar deze apparatuur vaker wordt gebruikt.

Beschikbaar op dit adres.

Rack Powerlifting

Wanneer u oefeningen zoals de voorste of achterste squat uitvoert, is een steun voor de halter essentieel een rek zult u ook toelaten om veilig oefeningen uit te voeren zoals ontspannen op een vlakke bank, of bankdrukken in het Engels.

Welk rek te kiezen?

In onze catalogus vindt u tientallen oplossingen, gaande van zelfdragende rekken tot rekken die aan de muur worden bevestigd. Maar laten we beginnen bij de eerste:

Mighty Power Rack CX-35 kort

Mighty Power Rack CX-35 Short

Alle kwaliteit van onze CX rekken, maar met een kleinere hoogte

Het Mighty Power Rack CX35 Short 2250 is een van onze populairste installaties. Hoe kan het ook anders – het is een stabiele, multifunctionele structuur, toegankelijk en geschikt voor elke sportschool.

Na talrijke verzoeken te hebben ontvangen van klanten die lage plafonds in hun sportschool hebben, hebben we besloten de hoogte van de structuur te verminderen, waardoor de kolommen verlaagd zijn tot 225 cm hoogte. Alle andere kenmerken blijven ongewijzigd, zodat het rek compatibel is met alle producten uit de Mighty-serie. Bevestigingsschroeven zijn bij de prijs inbegrepen.

Beschikbaar op dit adres.

Koninklijke Squat Rack SX-5 II

Royal Squat Rack SX-5 II

Als je een lichtere en gemakkelijk te transporteren structuur wilt omwille van de ruimte, stellen we ons legendarische Royal Squat Rack SX-5 II voor.

De stabiliteit van dit squatrek is veel groter dan die van de andere squatrekken.

Te vaak dat hij traint met squats, Press of Bench Press is in moeilijkheden in het ondersteunen van de evenwichtsbalk op de standaard, omdat je altijd heel voorzichtig moet zijn om de steunen te centreren aan beide zijden op hetzelfde moment om niet te kantelen een van de twee sokkels.

Met dit squatrek hebben we dat probleem opgelost. Lasergesneden, gelast door professionele lassers en gepoedercoat in zwart, dit rek is zeer stabiel, tijdens de ondersteuningsfase van de halter heb je hetzelfde gevoel als wanneer je de halter op de kolommen van het tuig plaatst. U kunt leunen op meer dan 250 kg.

Beschikbaar op dit adres.

Halters voor gewichtheffen

Een van de heetste hangijzers in deze discipline, de keuze van de barbell bij powerlifting. Zoals bekend is het gewicht voor dit type barbell oneindig veel groter dan voor andere sporten, maar Kingsbox heeft werkelijk aan alles gedacht en presenteert zijn barbells van PL.

Barbell Power Warrior

Barbell Power Warrior

Krachttermen is een specifieke sport en juist voor deze eigenschap zijn speciaal ontworpen barbells nodig. Dankzij zijn diameter van 29mm (in tegenstelling tot alle andere barbells die een diameter van 28mm hebben) is de barbell stijver, wat vooral belangrijk is bij de uitvoering van squats.

De halterstang is voorzien van een unieke Knurl Mark, geschikt voor Power lifting en heeft ook een centrale knurling.

Beschikbaar op dit adres.

Dark Knight barbell

Dark Night Barbell

De Dark Knight Bar is een speciale halterstang die de beste eigenschappen van halterstangen voor powerlifting en gewichtheffen combineert. Net als al onze barbells blijft hij trouw aan de dubbele middelsterke keurling, die niet alleen zorgt voor een stevige grip, maar ook geschikt is voor alle soorten training.

Beschikbaar op dit adres.

Ondergrondse Energiereep

Underground Power Bar

Powerlifting is een zeer specifieke sport die zeer specifieke barbells vereist. De Underground Power Bar is met de hand vervaardigd volgens de normen van de International Powerlifting Federation (IPF). Wat hem onderscheidt van andere Olympische barbells zijn de diameter van 29 mm en de afwezigheid van lagers, waardoor de barbell stijver is. Het centrale deel is bekleed met zwart zink, de handgrepen zijn verchroomd

De barbell heeft een enkele en centrale karteling, ruw, wat zorgt voor een goede grip.

De Underground Power Bar is uitstekend voor squats, bankdrukken en deadliften.

Beschikbaar op dit adres.

Vloer microhome gym powerlifting

Het antireuma tapijt is ontworpen voor al diegenen die een duurzame ondergrond nodig hebben, geschikt voor alle soorten training, ook die waarbij herhaaldelijk zware lasten op de grond worden gegooid.

Koninklijk bestratingsrubber 2.0

Door zijn samenstelling absorbeert het oppervlak de weerkaatsing van de val van de barbells en gewichten, waardoor het lawaai dat daardoor wordt veroorzaakt, wordt verminderd. Het beschermt de vloer ook tegen mogelijke schade veroorzaakt door zware lasten die op de grond worden geworpen.

Het rubber absorbeert dus schokken, vermindert stoten en lawaai en is bovendien zeer gemakkelijk te installeren en te reinigen. De samenstelling garandeert een grote sterkte, een lange levensduur, zonder schilfering. U kunt het gebruiken om de vloer van de gehele ruimte te bedekken, om uw gewichtheffingsplatform te realiseren, om hoogte toe te voegen aan uw plyo box enz. Perfecte vloeren voor functionele sportscholen.

Beschikbaar op dit adres.

Schijven voor gewichtheffen

Powerlifting schijven zijn gemaakt van twee materialen, meestal rubber/staal of alleen staal. Wij van Kingsbox bieden u onze legendarische Competitie Bumper Plate. Gemaakt volgens de hoogste Europese normen.

Kingsbox Wedstrijd Bumperplaten

Kingsbox Competitie Bumper Plates

Gemaakt voor meer ervaren gewichtheffers, voor wie wedstrijden dagelijkse kost zijn.

Om een doeltreffende training te garanderen variëren de kleuren van de bumpers naargelang hun gewicht, wat het gemakkelijker maakt ze te onderscheiden en terug te vinden. De diameter van de schijven voldoet aan de IWF-normen (450 mm). Vergeleken met de andere schijven, de Bumper Plates Competitie zijn ze iets dunner zodat je meer gewicht op een enkele barbell kunt laden. Het roestvrijstalen inzetstuk heeft een grotere diameter waardoor het duurzamer is en geschikt voor trainingen met een hoge intensiteit.

Beschikbaar op dit adres.

KingsBox plaatstaal

KingsBox Steel Plates

De meest veeleisende atleten willen alleen het beste voor hun dagelijkse training: millimeterprecisie en geen gewichtsverschillen. Deze schijven zijn met uiterste precisie geproduceerd – ze zijn in feite perfect uitgebalanceerd qua gewicht en vorm. Het gat is standaard maat (50,4mm).

Beschikbaar op dit adres.

Conclusies

Het leek onmogelijk om van Powerlifting een micro thuisgym te maken, nietwaar? En in plaats daarvan zijn we erin geslaagd om op slechts 9 vierkanten meter een echte professionele sportschool voor u te maken.

Je hoeft alleen maar naar de site te gaan en te beginnen met het kopen van alle apparatuur voor je microhome gym.

In geval van speciale verzoeken of advies aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de e-mail info@kingsbox.com

Sommario
Nome articolo
Grote dromen voor kleine ruimtes | Microhome gym voor powerlifting
Descrizione
Klein is fijn! Geen kamer, kast of garage die te klein is, zul je beletten je eigen droom van een powerlifting thuisgym te creëren.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!