Search

Velké sny pro malé prostory | Mikro domácí posilovna pro vzpírání

Co je malé, to je hezké! Žádná místnost, skříň nebo garáž není příliš malá, aby vám zabránila vytvořit si vlastní domácí posilovnu svých snů.

Jak víme, vše se odvíjí od typu sportu, který provozujeme, různé disciplíny potřebují různé typy vybavení. No a dnes společně zjistíme, jak si vyrobit jakýkoli typ domácí mikro posilovny podle toho, jaký sport provozujete.

Mikro domácí posilovna pro VZPĚRAČE

Na rozdíl od jiných sportů naštěstí vzpírání pro vás jako majitele malých prostor potřebuje málo vybavení, avšak kvalitní. Jak je známo, zátěž používaná při tomto druhu sportu je důležitá a musí být podepřena materiály, které tuto váhu vydrží.

Cvičení vzpírání

Vzpěrači v zásadě trénují svou sílu pomocí tří skupin cviků.

  1. Mrtvý tah
  2. Relax na rovné lavici čili Bench press anglicky
  3. Dřep

Vybavení pro vzpírání

Typ vybavení, které je potřebné k provádění výše popsaných cviků, je :

  1. Osa
  2. Rovná lavice
  3. Stojan
  4. Sada bumperů
  5. Podlaha, která utlumí nárazy

Kolik místa na to potřebujeme? No, určitě ne moc, s prostorem o rozměrech pouhých 3 m x 3 m nebo dokonce 3 m x 2 m (v nejextrémnějších případech) bychom mohli snadno realizovat naši domácí mikro posilovnu pro vzpírání.

Jaké si koupit vybavení?

Když jsme zjistili, kolik místa je zapotřebí, můžeme začít přemýšlet o tom, jaké vybavení k tomu potřebujeme.

Začněme tím nejdůležitějším – lavicí.

Lavice pro kombinované vzpírání

Pokud se věnujete vzpírání opravdově, měla by být činka ve správné vzdálenosti od paží. Ujistěte se, že jste našli kvalitní výrobek, který tento rys respektuje.

Pokud zvedáte stovky kilogramů, je bezpečnost a stabilita konstrukce, kterou používáte, velmi důležitá. My v Kingsboxu jsme vyrobili jeden z nejlepších modelů posilovacích lavic na trhu.

Lavice Kingsbox Combo PL Bench

Kombinovaná lavice pro vzpírání

Spojením dvou klíčových produktů pro silový trojboj jsme vytvořili jedinou stabilní strukturu. Lavici Kingsbox Combo Pl Bench lze použít jako stojan pro dřepy s dvojicí klasických stojanů na činky (uchyty J-Cups) i jako lavici na cvičení tlaků s kulatými ložisky, která usnadňují pohyb činky i při lehu.

Bezpečnostní ramena poskytují ochranu během tréninku, zatímco stupínek za lavicí byl navržen pro ty, kteří vám budou při tréninku pomáhat.

Kombinovaná lavice pro vzpírání 2

Jaké rozměry má tato super lavice pro vzpírání? Skutečně obsaženo.

  • Výška: 82 – 100 cm
  • Délka: 120 cm
  • Šířka: 110 cm

Díky těmto rozměrům si můžete pořídit lavici špičkové kvality, kterou lze instalovat do opravdu malých prostor.

Lavice pro samotný vzpěr

Pokud si nechcete koupit řešení COMBO, můžete použít jednu rovnou lavici a koupit si samostatný stojan. Zde jsou modely plochých lavic, které doporučujeme.

Rovná lavice Flat Bench Royal

Rovná lavice Flat Bench Royal

Nová lavice má širší základnu (250 mm) pro pohodlnější cvičení a rám z ocelových profilů (60 x 60 mm).

Dostupná na této adrese.

Rovná lavice Flat Bench Mighty

Rovná lavice Flat Bench Mighty

Rozšířili jsme naši nabídku lavic a vytvořili novou řadu Mighty s většími profily, která je ještě stabilnější. Díky profilům širokým 8 cm je tato lavice vhodná do posiloven Powerliftingu (vzpírání) i Crossfitu, kde se toto vybavení používá nejčastěji.

Dostupná na této adrese.

Stojan pro vzpírání

Při provádění cviků, jako je přední nebo zadní dřep, je nezbytné mít pro činku oporu. Stojan vám také umožní bezpečně provádět cviky, jako jsou vzpěry na ploché lavici čili anglicky Bench pressu.

Jaký stojan zvolit?

V našem katalogu máme desítky řešení od samonosných stojanů až po ty, které lze připevnit na zeď. Začněme však od prvního:

Nízký stojan Mighty Power Rack CX-35 Short

Nízký stojan Mighty Power Rack CX-35 Short

Má stejnou kvalitu jako naše stojany CX, ale má menší výšku.

Nízký stojan Mighty Power Rack CX35 Short 2250 je jedním z našich nejoblíbenějších zařízení. Jak by také ne – jedná se o stabilní, multifunkční konstrukci, která je dostupná a vhodná do každé posilovny.

Po obdržení mnoha žádostí od zákazníků, kteří mají ve svých posilovnách nízké stropy, jsme se rozhodli snížit výšku konstrukce a snížit sloupy na výšku 225 cm. Všechny ostatní vlastnosti zůstaly nezměněny, takže stojan je kompatibilní se všemi výrobky řady Mighty. Montážní šrouby jsou zahrnuty v ceně.

Dostupné na této adrese.

Stojan Royal Squat Rack SX-5 II

Stojan Royal Squat Rack SX-5 II

V případě, že chcete lehčí a pohodlně přenosnou konstrukci z prostorových důvodů, navrhujeme náš legendární stojan Royal Squat Rack SX-5 II.

Stabilita tohoto dřepovacího stojanu je mnohem vyšší než u ostatních dřepovacích stojanů.

Příliš často se děje, že při tréninku dřepů, tlaků nebo Bench pressu máte potíže s podpíráním balanční tyče na stojanu, protože musíte být vždy velmi opatrní, abyste vycentrovali podpěry na obou stranách současně a nepřevrátili jeden ze dvou podstavců.

S tímto stojanem jsme tento problém vyřešili. Tento stojan, řezaný laserem, svařený profesionálními svářeči a lakovaný práškovou barvou v černé barvě, je velmi stabilní. Ve fázi podpírání činky budete mít stejný pocit, jako když činku položíte na sloupky plošiny. Můžete opřít více než 250 kg.

Dostupná na této adrese.

Činky pro vzpírání

Jedním z nejžhavějších témat v této disciplíně je volba činky pro vzpírání. Jak víme, hmotnost pro tento typ činky je neskonale větší než pro jiné sporty, ale Kingsbox myslel opravdu na všechno a představuje své činky pro vzpírání (PL).

Činka Power Warrior

Činka Barbell Power Warrior

Vzpírání je specifický sport, a právě pro tuto charakteristiku potřebuje speciálně navržené činky. Díky průměru 29 mm (na rozdíl od všech ostatních činek, které mají průměr 28 mm) je činka pevnější, což je důležité zejména při provádění dřepů.

Činka je vybavena unikátní značkou Knurl Mark, která je vhodná pro silové posilování, a má také centrální vroubkování.

Dostupná na této adrese.

Činka Dark Knight

Činka Dark Night

Osa Dark Knight je speciální činka, která kombinuje nejlepší vlastnosti činek pro vzpírání a weightlifting. Stejně jako všechny naše činky zůstává věrná dvojitému středně silnému vroubkování, které kromě toho, že zajišťuje pevný úchop, je také vhodná pro všechny typy tréninku.

Dostupná na této adrese.

Osa Underground Power Bar

Osa Underground Power Bar

Vzpírání je velmi specifický sport, který vyžaduje velmi specifické činky. Osa Underground Power Bar byla vyrobena ručně a podle standardů Mezinárodní federace silového trojboje (IPF). Od ostatních olympijských činek ji odlišuje průměr 29 mm a absence ložisek, díky čemuž je činka pevnější. Středová část je potažena černým zinkem, rukojeti jsou pochromované.

Činka má jednoduché a středové hrubé vroubkování, které zajišťuje dobrý úchop.

Osa Underground Power Bar je vynikající na dřepy, Bench press i mrtvé tahy.

Dostupná na této adrese.

Podlaha pro do domácí mikro posilovny pro vzpírání

Rohož proti nárazům byla navržena pro všechny, kteří potřebují odolný povrch vhodný pro všechny typy tréninku, včetně těch, při kterých se opakovaně hází těžká břemena na zem.

Rohož Royal Paving Rubber 2.0

Její složení umožňuje, aby povrch pohlcoval odrazy při pádech činek a závaží, a snižoval tak jejich hluk. Chrání také podlahu před možným poškozením způsobeným těžkými břemeny, která jsou házena na zem.

Pryž tak tlumí nárazy, snižuje odskok a hluk, a navíc se velmi snadno instaluje a čistí. Její složení zajišťuje velkou pevnost, dlouhou životnost, bez odlupování. Můžete ji použít k pokrytí podlahy celého prostoru, k realizaci vzpěračské plošiny, či k přidání výšky Plyo boxu apod. Ideální podlaha jako pro funkční posilovny.

Dostupná na této adrese.

Kotouče pro vzpírání

Kotouče pro vzpírání se vyrábějí ze dvou materiálů, obvykle z gumy a oceli nebo pouze z oceli. My v Kingsboxu vám nabízíme náš legendární bumperový kotouč Competition Bumper Plate. Je vyroben podle nejvyšších evropských standardů.

Bumperové kotouče Kingsbox Competition Bumper Plates

Bumperové kotouče Kingsbox Competition Bumper Plates

Určeny pro zkušenější vzpěrače, pro které jsou soutěže každodenní záležitostí.

Pro zajištění efektivního tréninku se barvy bumperů liší v závislosti na jejich hmotnosti, což usnadňuje jejich rozlišení a dohledání. Průměr disků odpovídá IWF normám (450 mm). V porovnání s ostatními disky, bumperové kotouče Bumper Plates Compettion jsou o něco tenčí, takže na jednu činku si můžete naložit větší váhu. Vložka z nerezové oceli má větší průměr, díky čemuž je odolnější a vhodná pro vysoce intenzivní trénink.

Dostupné na této adrese.

Ocelové kotouče KingsBox Steel Plates

Ocelové kotouče KingsBox Steel Plates

Ti nejnáročnější sportovci chtějí pro svůj každodenní trénink jen to nejlepší: milimetrovou přesnost a žádné odchylky hmotnosti. Tyto kotouče jsou vyráběny s mimořádnou přesností – mají totiž dokonale vyváženou hmotnost a tvar. Otvor je standardní velikosti (50,4 mm).

Dostupné na této adrese.

Shrnutí

Udělat si domácí mikro posilovnu pro vzpírání se zdálo jako nemožné, že? A místo toho jsme pro vás na pouhých 9 metrech čtverečních dokázali vytvořit skutečnou profesionální posilovnu.

Stačí, když vstoupíte na stránky a začnete nakupovat veškeré vybavení pro svou domácí posilovnu.

V případě speciálních požadavků nebo poradenství nás neváhejte kontaktovat prostřednictvím e-mailu info@kingsbox.com

Sommario
Nome articolo
Velké sny pro malé prostory | Mikro domácí posilovna pro vzpírání
Descrizione
Velké sny pro malé prostory | Mikro domácí posilovna pro vzpírání
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!