Sök

Squat Rack eller Power Rack | Hur väljer man det bästa för hemmagymmet

Om du ska träna tyngdlyftning med skivstången på allvar i ditt hemmagym eller garagegym, kommer du sannolikt att behöva köpa ett knäböjsställ eller power rack.

Vilket rack ska man köpa

Genom att besöka en plats med träningsutrustning som vår kommer du att möta en mängd, ibland okända, termer och dussintals tillgängliga alternativ.

  • Power rack
  • Half rack
  • Full rack
  • Rigg
  • J-cups
  • Säkerhetsremmar

Och mycket mer. Kort sagt, du kommer att ha huvudvärk…

Med tanke på att detta kommer att vara en av de dyraste delarna av ditt hemmagym, tycker vi att det verkligen är mycket viktigt att veta vad du köper.

Skillnader mellan knäböjsställ och power rack

Det finns 3 huvudskillnader mellan ett knäböjsställ (även känt som squat stand eller half rack) och ett power rack (även känt som ett fullt rack eller power cage).

Ett power rack är 1) större 2) säkrare 3) gör att du kan utföra betydligt fler övningar än med ett squat rack.

Eftersom du behöver ett rack

Skivstänger kan vara ett av de mest användbara och mångsidiga verktygen att lägga till i ditt hemmagym, men vi vet alla att det nästan är omöjligt att placera en laddad skivstång, för att utföra en övning som bänkpress, om du inte har ett rack.

Antalet övningar du kan utföra med en skivstång när du äger ett rack av något slag är exponentiellt högre än antalet övningar du kan göra utan det.

Skillnaden är så stor att du förmodligen inte ens borde investera i en skivstång om du inte äger ett rack. Vi vet att det kanske inte verkar uppmuntrande, men vi är säkra på att du med vår vägledning hittar det perfekta racket för dina behov, till bästa pris!

Rack = Säkerhet

Den korta versionen …

Om du ska träna med en skivstång behöver du ett rack. Hundratals människor skadas för att de saknar rätt stöd (som ett rack) under utmanande övningar.

En snabb genomgång av villkoren och namnen på knäböjsstället

När du bläddrar på nätet på jakt efter det perfekta racket kommer du att stöta på många olika termer. Många av dem är helt enkelt olika sätt att säga samma sak. Det kan vara förvirrande, vi vet, men vi kommer att förenkla det för dig och dela in det i två makrokategorier.

Knäböjsstället

Knäböjsstället är också allmänt känt som: Squat-stativ och half rack. I den här artikeln kommer vi att använda dessa tre termer omväxlande, men för det mesta kallar vi den här typen av rack helt enkelt för knäböjställ.

Ett knäböjsställ bildas av två vertikala pelare med fast eller stödbas som gör att du kan belasta balansen och vila den i slutet av övningen.

Dess stabilitet, säkerhet och mångsidighet varierar beroende på modell. Nedan finns en serie knäböjsställ tillgängliga i vår butik.

Royal Squat Rack SX-15 II

Royal Squat Rack SX-15 II är tillverkad av högkvalitativa stålprofiler med måtten 60 mm x 60 mm x 3 mm, vilket innebär att det enkelt kan hålla upp till 450 kg och mer. Till detta rack lade vi också till en stång för pull ups och muscle ups och finns att köpa här

Mighty Squat Rack SX-15

Strukturen är oumbärlig för alla som vill ha den bästa kompromissen mellan en rigg och ett knäböjsställ: det tillåter både träning med viktad knäböj och övningar på stången. Mighty-versionen är extremt stabil, så du kan enkelt träna dina muscle-ups. För större stabilitet kan du ladda racket med viktskivor eller förankra det i golvet.

Konstruktionen är tillverkad av 80 80 mm stålprofiler och finns att köpa här.

The Power rack

Power rack är också känt som ett komplett rack eller power cage.

Ett power rack fördubblar antalet stolpar som har ett knäböjställ, totalt fyra. Fyra är dock inte den maximala gränsen för stolpar som finns på ett power rack. Det är inte ovanligt att hitta rack med 6 eller till och med 8 stolpar.

Ett exempel? Här är vår :

Mighty Power Rack CX-39

Mighty Power Rack CX-39

De två första raderna av pelare tillåter installation av säkerhetsstift med vilka du säkert kan utföra alla övningar som du vanligtvis behöver en träningskamrat för. De kan också användas som ett hjälpmedel för att utföra anpassade pauser och många andra övningar.

Den mellersta delen (mellan den andra och tredje raden av pelare) är bredare och har förutom den vanliga chin up-stången också en multigreppsstång med vilken du bekvämt kan utföra smala eller breda pull-ups och chin-ups.

Den sista delen av strukturen bör användas för att förvara utrustningen som viktskivor och olympiska skivstänger. Om du vill kan du också lägga till andra tillbehör på sidan (en dip bar ingår i paketet). Denna stålkaka finns att köpa här.

Sammantaget är ett power rack alltid högre än ett knäböjställ. Men alla som har utrymmes- eller budgetgränser kan köpa ett knäböjställ som visats ovan.

Exempel på power rack

Här är några exempel på power rack som finns bland de dussintals olika modeller tillgängliga på denna webbadress i vår butik

Tillbehör Power Rack och Squat Rack

Det finns säkerhetsanordningar som är utformade uteslutande för varje typ av rack, och många tillbehör att lägga till till ditt rack. Låt oss se tillsammans vad vi pratar om.

Safety Spotters and Angel Arms

Angel Arms eller Safety Spotters är stålprofiler som erbjuder säkerhet under träning och är kompatibla med alla våra riggar och rack i Mighty-serien. Deras syfte är att erbjuda säkerhet när du utför övningar på bänken, under lyft och knäböj. De kommer att fysiskt ersätta din träningspartner (spotter).

För att erbjuda större säkerhet har vissa ändringar gjorts, och har därför blivit mer robusta och längre. Hålen på sidorna är mindre än 14 mm vilket ger möjlighet att lägga till motståndsband och andra tillbehör. Fixera dem helt enkelt med ett litet stift som finns att köpa här

Säkerhetsrem per Power rack

Våra säkerhetsremmar är kompatibla med alla våra Mighty-anläggningar. I setet får du två par stålhållare, stift och ett par remmar i nylon. Våra säkerhetsremmar är 70 mm breda, stöder upp till 4 ton i vikt och erbjuder tillförlitligt skydd under de svåraste övningarna. För att ändra remmens position behöver du inte flytta stiften, eftersom bärarna är gjorda på ett liknande sätt som J-Cups. De är lätta att montera och finns att köpa här.

Mighty Dip Bar

Dip Bar har fått sitt namn från den vanligaste övningen som kan utföras på dessa träningstillbehör. Det finns dock ett brett utbud av övningar som också kan utföras på Dip Bar för att stärka överkroppsmuskelgrupperna.

Dip Bar är fastsatt på strukturen framifrån med en stiftbult och finns att köpa här

 

Sphere Pull up

Vår Sphere Pull up är kompatibel med alla Royal rigg- och Mighty rigg-konstruktioner. Med detta lilla verktyg kommer ditt Rack att ha en ny station för att utföra pull ups. Finns att köpa här.

Modular Gripper

Varumärket Kingsbox har blivit synonymt med innovation, mångsidighet och förmågan att förnya sig kontinuerligt. Och det här är egenskaperna som beskriver vår nya Modular Gripper, som består av två delar och kan kombineras på olika sätt.

Som bas behöver du en profil där du sedan fixar de olika tillbehören. Den här profilen kan köpas tillsammans med riggen/racket, separat eller som en del av den här uppsättningen. I grundpriset för detta paket sätts två par uttag som gör att du kan träna chin ups från olika vinklar. Du kan sedan träna genom att värva olika muskelgrupper. Med ett bredare grepp kommer du att träna baksidan av kroppen, medan med ett smalt grepp kommer bicepsen att göra en större ansträngning. Avståndet mellan Grippers kan du justera efter din smak.

Du kommer också att ha möjlighet att lägga till de två uttagen som utgör baspaketet, även två sfäriska uttag, som finns i två storlekar (diametrar). Förutom att träna rygg och armar så kan du också stärka ditt grepp. Vår Modular Gripper kan köpas här.

Sturdy Pull-up Pull up-stång

Pull up-stång är enkel att installera på alla riggar i Royal-serien och kan ställas in på önskad höjd. Genom att montera en Kingsbox chin up-stång på varje sida av din rigg får du ytterligare två stationer för att utföra pull ups och som alltid kan köpas här.

Multi Grip-stång

Vår nya Multi Grip-stång är mycket praktisk, den kan användas för att utföra breda chin-ups eller smala chin-ups. Den är kompatibel med alla våra Royal och Mighty konstruktioner

och du kan köpa den i vår butik.

Utrymmeskrav för ett rack

Inte alla har ett obegränsat utrymme för att bygga sitt eget gym hemma eller i garaget. Detta innebär att det första att göra är att bestämma vad som kan eller inte kan monteras i ditt utrymme.

En sak att komma ihåg är att du behöver både utrymme för racket avsett som en struktur, och för utrustning, skivstänger, viktskivor etc etc… Squat rack i allmänhet upptar visuellt mycket mindre utrymme än ett typiskt power rack.

Bredd

Bredden som krävs för ett knäböjsställ är ungefär densamma som ett power rack. Detta innebär att för alla rack som håller en skivstång behöver du minst 3 m (bredd).

Höjd

Höjden på ett power rack kan lätt nå 250cm, om du vill göra muscle-up bör du ha minst 360cm. Det räcker med 250 eller ännu mindre för vissa knäböjsställ skapade specifikt för att endast stödja skivstången, som vår Royal Squat Rack SX-5 II som mäter endast 186cm i höjd.

Royal Squat Rack SX-5 II.

Stabiliteten hos detta knäböjsställ är mycket högre än hos de andra knäböjsställen.

Många gånger när du tränar knäböj, press eller bänkpress ligger svårigheter i att placera balansen på stativet eftersom du alltid måste vara mycket försiktig med att centrera stöden på båda sidorna samtidigt för att inte välta en av de två piedestalerna. Med detta knäböjsställ löste vi problemet. Laserskuren, svetsad av professionella svetsare och pulverlackerad i svart, detta rack är mycket stabilt, stödet av balansen kommer att ha samma känsla som när du placerar balansstången på riggens pelare. Du kan luta dig på över 250 kg och finns att köpa här.

Mångsidighet

En av nycklarna till att bygga ett respektabelt hemmagym på ett litet utrymme är att köpa utrustning som kan göra mer än en sak. Naturligtvis finns det några människor som har obegränsat med utrymme för att bygga sitt drömhemgym. Men många måste vara nöjda med vad de har.

Detta innebär att utrustningen vi ska köpa måste vara ”mångsidig”.

Stabilitet

Även om detta kommer att variera beroende på modell, kommer ett power rack totalt sett att vara mycket stabilare än ett knäböjställ. Kom alltid ihåg att stabilitet är viktigt när du har att göra med mycket vikt.

Tillbehör

Tillbehör

Tack vare våra rack kommer du att kunna realisera din träningsstation en bit i taget, beroende på din ekonomiska tillgänglighet, med garanti för att ha en kvalitetsprodukt till rätt pris.

Här är ett exempel på vad vi pratar om, vår bästsäljare:

Mighty CX-35 CPS

Dess enkla och funktionella design är en utmärkt grund för alla hemmagym, dess funktionalitet kan enkelt utökas genom att lägga till olika tillbehör och komplement.

På baksidan av racket har vi lagt till ett CPS-pulley system, som gör att du kan träna knäböj med bälte, chin-ups och andra övningar. Finna att köpa här.

Pris och slutsatser

Oavsett din budget är vi säkra på att du på vår webbplats kommer att kunna hitta rätt rack för dina behov. Jag måste dock göra några distinktioner, det som kostar 200 euro kommer inte att ha samma kvalitet som det som kostar 2000 euro. Att kräva något sådant kommer att leda till att du köper en produkt av dålig kvalitet utan garantier och en produkt som inte produceras i Europa.

Det finns hundratals erbjudanden på olika ”megastores”, men kom ihåg att om det är för bra för att vara sant, så är det nog det.

När du köper ditt rack från Kingsbox får du ett team av proffs som alltid svarar i telefon, som har ett fysiskt lager och som har tusentals nöjda kunder samt utmärkta produkter med europeisk certifierad kvalitet.

Sommario
Nome articolo
Squat Rack eller Power Rack | Hur väljer man det bästa för hemmagymmet
Descrizione
Om du ska träna tyngdlyftning med skivstången på allvar i ditt hemmagym eller garagegym, kommer du sannolikt att behöva köpa ett knäböjsställ eller power rack.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!