Search

Case Study: Royal Hip Thruster

Ali ste vedeli, da je največja (ne mislim najdaljša!) mišica t.i. velika zadnjična mišica (latinsko: musculus gluteus maximus)?

In to ne brez razloga. Ta mišica je skupaj s svojima (manjšima) sestrama gluteus minimus in gluteus medius zadolžena za izteg, zunanjo rotacijo in abdukcijo kolka. Skrbi torej za vsakodnevne gibe kot so vstajanje s stola, vzpenjanje po stopnicah, šprint čez cesto, pokončno držo v vojaškem postroju ali – če imamo srečo – izvedbo napredne poze povzete po Kamasutri.

Prav zato, ker se zavedamo pomena krepitve mišic posteriorne verige, smo izdelali Royal Hip Thruster. Primeren je tako za rekreativce, ki trenirajo v domači garaži, kot tudi atlete na stadionu in tiste, ki obiskujejo fitnes. Prav vsi našteti bodo izboljšali svoj športni rezultat in kvaliteto gibanja. Da o pridobivanju lepe oblike (vsaj ženskih) zadnjic niti ne izgubljam besed …

Naš cilj? Trgu ponuditi enostavno rešitev. To bo Royal Hip Thruster.

Že ob hitrem pregledu konkurence sem opazil, da so njihove rešitve nelogične in nekatere celo nevarne. Predvsem sem pogrešal enostavno premikanje s pomočjo kolesc, funkcijo prilagajanja različnim višinam vadečih in možnost navpičnega pospravljanja, ko pripomoček ni v uporabi. In da ne pozabim na videz! Ta je prav tako pomemben kot uporabnost … tako kot pri zadnjici! Zato sem se pri razvoju osredotočil na vse te pomanjkljivosti ter jih poskusil odpraviti.

S skrbnim načrtovanjem smo lahko na trg lansirali Royal Hip Thruster, ki ponuja možnost prilagoditve različno visokim osebam, shranjevanje v položaju, v katerem zasede le nekoliko več kot 0,2 kvadratna metra tlorisne površine ter – zahvaljujoč vgrajenim kolescem – enostavno premikanje po vadbenem prostoru. Poleg tega lahko na napravo pričvrstimo elastike na kar štirih različnih pozicijah in s tem izvajanje vaj še otežimo.

Če se boste med vadbo spraševali, zakaj se kljub dodatni obremenitvi z elastiko ali bremenom še vedno prijetno počutite, je odgovor v naslonu. Blazina naslonjala je namreč nagnjena za 25°, zaradi česar je opora boljša, posledično je tudi občutek med treningom prijetnejši. Ne verjamete? Preizkusite! 😊

Ogrodje Hip Thrusterja je izdelano iz jeklenih profilov kvadratnega preseka ter lasersko izrezanih jeklenih plošč debeline 5 mm. Prav slednje s svojim videzom potrjujejo, da gre za KingsBox produkt. Vsi kovinski deli so odeti v vsem poznano črno prašno barvo, odporno na praske in obrabo. Blazina (ja tista, ki ti daje tako dober občutek) nudi popolno prilagajanje telesu zaradi posebno izbranega polnila. Za piko na i celotnemu izdelku smo med šivanjem blazine všili KingsBox našitek, ter mu kot v vojski nadeli častni čin člana KingsBox naprav.

Avtor: Nik Stegel

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!