Zoek

Een unieke sportschool met een duidelijke persoonlijkheid creëren

De klant had een grote sportzaal, opgesplitst in twee ruimtes. Hij daagde ons uit met een inrichtings- en montageproject zoals we nog nooit eerder waren tegengekomen.

 • Cliënt: CrossFit Claw Hammer
 • Beschikbare ruimte: 1300m² ruimte voor Crosstraining, Gewichtheffen, wedstrijdtraining, een ruimte voor groepslessen en een chill-out ruimte voor klanten
 • Locatie: Sesto San Giovanni (Milaan, Italië)
 • Behoeften: Aangepaste tuigage, aangepaste concurrent gebied, vloeren, aangepaste Rack voor coaches, installatie
 • Contact: Simone Vergani (CEO van CFDM)

Indice dei contenuti

De Uitdaging:

Het aantal cross-trainingsboxen in Italië groeit met de dag. Onze klant wilde niet “de zoveelste sportschool”, maar een unieke ruimte met een eigen persoonlijkheid.

Hij wilde dat de eerste van de twee ruimtes zou worden ingericht voor verschillende groepslessen, terwijl de tweede ruimte exclusiever zou zijn en bedoeld voor privélessen, trainingen van coaches en topwedstrijden. Het belangrijkste doel was om atleten van verschillende niveaus tegelijkertijd in de sportschool te kunnen ontvangen zonder een gevoel van chaos of afleiding te creëren. Daarnaast wilde de eigenaar seminars en grotere wedstrijden kunnen organiseren, dus moest het ontwerp ook aan die behoeften worden aangepast.

Simone, de eigenaresse, had behoefte aan gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit dat geschikt was voor alle vaardigheidsniveaus: de box wilde immers zowel beginners als elitedeelnemer ontvangen, zonder de ene of de andere groep de kwaliteit te ontzeggen die zij verdienden.

Bovendien was het voor hen essentieel om een op maat gemaakt rek te hebben in de RAL-kleur van hun eigen sportschoollogo. Voor hun twee hoofdtrainers hadden ze twee exclusief ontworpen rekken voor ogen die hun karakter zouden weerspiegelen.

Simone wendde zich tot KingsBox omdat hij wist dat KingsBox op maat gemaakte oplossingen kon maken voor al zijn verzoeken en meer.

Natuurlijk greep KingsBox deze kans met beide handen aan.

De oplossingen:

KingsBox benaderde de uitdaging met enthousiasme.

Toen Simone zijn ideeën en het ontwerp dat hij in gedachten had eenmaal had gepresenteerd, waren we er 100% zeker van dat wij de juiste partner voor hem waren. We hadden immers genoeg ervaring om dit monster van een sportschool aan te pakken. We konden hem vanaf het begin persoonlijk bijstaan: we ontwierpen de renders en legden het laatste stukje rubber.

Na een paar gesprekken en het uitwisselen van ideeën, waren we klaar om oplossingen aan te bieden.

Zoals altijd, begon alles met een vloer.

Hoewel Simone een rol rubber van 0,8 cm dik wilde, was hij het er uiteindelijk mee eens dat voor het type betonnen vloer dat hij in de sportzaal had, rubberen tegels van 1,5 cm 100×100 een betere oplossing zouden zijn. Deze vloerbedekking werd gekozen om de hele centrale ruimte en het wedstrijdgedeelte te bedekken. De gekozen dikte zal de bumpers en andere apparatuur veilig en gezond beschermen gedurende duizenden valpartijen.

 

Onze volgende suggestie was een Wall Rig oplossing.

Hoewel Simone een van de grootste ruimtes had die we ooit hebben gezien en er gemakkelijk een vrijstaande opstelling kon worden geplaatst, kozen we voor een 18 meter lange Mighty Wall Rig. Op deze manier behielden we het grootste deel van de ruimte voor lichaamsgewicht en andere oefeningen.

 

Om meer functie aan de klassieke wall rig toe te voegen, installeerden we lange pilaren voor touwklimmen en ring muscle-ups apparatuur. We besloten ook om muurbal doelen toe te voegen, zodat de ruimte er voller uitziet en atleten kunnen oefenen in een competitiemachtje omgeving.

Met de wall rig hebben we meer dan 600 m² ruimte vrijgemaakt. Met deze oplossing heeft CF Claw Hammer nu de mogelijkheid om enkele van de grootste evenementen in Europa te organiseren.

Kamer Een – Uitrusting voor de hoofdruimte:

Het doel was om de zaal zo uit te rusten dat elke mogelijke WOD zonder aanpassingen kon worden uitgevoerd. We kozen onze “merkambassadeur barbells” Kings Bar en Queens Bar met bumper platen.

De Box was ook uitgerust met:

 • Halters
 • Kettlebells
 • Plyo dozen
 • Med ballen
 • Slam Ballen
 • Touwen
 • Banken
 • Ringen

We willen allemaal onze cyclus van krachttraining doorbreken met wat cardio-oefeningen.

Met dit in gedachten heeft CF Clawhammer gekozen voor Concept 2 producten, gecombineerd met Assault producten. Zij bezitten nu een uitgebreid assortiment cardio-apparatuur, zoals Roeiers, BikeErgs, Air-bikes, Runners, SkiErgs.

Met andere woorden, zij bezitten alles wat zij nodig hebben om de volgende fittest op aarde voor te bereiden.

 

Opslag oplossingen:

In de hoofdruimte hebben wij ons begeerde multi-opbergsysteem geïnstalleerd, gecombineerd met een opbergsysteem speciaal voor barbells en bumpers, dat zorgt voor extra bescherming van de uitrusting.

Kamer twee – De wedstrijdruimte uitrusting:

Net als in de hoofdruimte hebben we gekozen voor de 1,5 cm 100×100 vierkante tegels. We hebben echter ook zes platforms voor gewichtheffen geïnstalleerd om het veiligheidsniveau van alle atleten bij het uitvoeren van zware liften te verhogen.

Samen met Simone voelden we de behoefte om de coaches het respect te tonen dat zij verdienen en hen te voorzien van gepersonaliseerde apparatuur die van CF Claw Hammer hun tweede thuis zal maken. Daarom hebben we deze ruimte ingericht met vijf, onderstation Mighty Wall Rigs in verschillende kleuren. Elke hoofdtrainer van CF Claw Hammer heeft zijn eigen rig, elk in een eigen kleur en met een speciale unieke gravure aan de zijkant.

Al deze details zullen er ook voor zorgen dat de Box goed vertegenwoordigd is binnen socialmediamarketing campagnes.

Aangezien de deelnemers die de faciliteiten gebruiken, superieure uitrusting nodig hebben, hebben we besloten ze uit te rusten met onze top-of-the-line barbells; de Royal bars.

Bovendien is deze ruimte ontworpen om privacy te bieden en een plaats voor de deelnemers om zich te concentreren en te concentreren, terwijl zij de cliënten die groepslessen volgen niet afleiden.

Het komt zelden voor dat een Box een ruimte heeft die volledig gewijd is aan professionals, en we zijn ongelooflijk tevreden met het eindresultaat. We zijn blij dat we het ambitieuze concept van CF Claw Hammer in realiteit hebben kunnen omzetten.

Conclusie

De klant, Simone, stelde een waanzinnig project voor: 1300 m² oefenterrein met twee verschillende zones voor trainingen.

KingsBox stortte zich met volle overgave op het project en voltooide alles binnen een maand. Het project was intens. We boden een complete oplossing van de eerste rendering tot de montage.

CF Clawhammer is nu een van de grootste Boxen in Italië, in staat om meer dan 500 mensen te ontvangen op hun evenementen, terwijl er klassen zijn van 20+ mensen. Het heeft een van de beste competitieprogramma’s in Europa; dit alles ondersteund door uitstekende coaches en atleten.

CF Clawhammer had een probleem over hoe 1300 m² op de beste en meest effectieve manier te vullen. KingsBox leverde de oplossing.

 

Sommario
Nome articolo
CrossFit Klauwhamer - Een goed voorbeeld van een samenwerking
Descrizione
De klant had een grote sportzaal, opgesplitst in twee ruimtes. Hij daagde ons uit met een inrichtings- en montageproject zoals we nog nooit eerder waren tegengekomen.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!