Search
Case Study: Claw Hammer

Edinstvena telovadnica z izrazito osebnostjo

Kupec je imel na razpolago veliko telovadnico, razdeljeno v dva glavna prostora. Postavil nam je izziv, saj je želel, da projektiramo postavitev telovadnice in poskrbimo tudi za montažo, mi pa smo dobili priložnost, da sodelujemo pri največjem projektu, kar smo jih do sedaj imeli.

  • Stranka: CrossFit Claw Hammer
  • Razpoložljiv prostor: 1300 m² prostora za Cross Training, Weightlifting, trening tekmovalcev, prostor za skupinske treninge, prostor za druženje
  • Lokacija: Sesto San Giovanni (Milan, Italija)
  • Potrebe stranke: Po meri izdelan Rig, po meri izdelana cona za tekmovalce, gumirana podlaga, po meri izdelani racki za trenerje, montaža
  • Kontakt: Simone Vergani (CEO podjetja CTDM)

Izziv:

Število Cross-training telovadnic v Italiji narašča, prav zato naša stranka ni želela le »še ene telovadnice«, pač pa edinstven prostor s prepoznavno identiteto.

Za prvega od dveh prostorov je kupec želel, da je opremljen za skupinske treninge, medtem ko je drugi prostor nekoliko bolj ekskluziven, namenjen treningu tekmovalcev in trenerjev, elitnim tekmam in privatnim lekcijam. Kupec je želel, da bi lahko v telovadnici hkrati trenirali športni navdušenci z različnimi stopnjami predznanja in izkušenj, ne da bi se med seboj motili ali da bi vadeči imeli občutek kaosa. Poleg tega sta morala biti oprema in izgled telovadnice prilagojena seminarjem in večjim tekmovanjem, ki jih kupec želi v prihodnosti gostiti.

Lastnik Simone je potreboval kakovostno certificirano opremo, primerno za vse vadeče. Ne pozabimo, cilj telovadnice je sprejeti različne profile – od začetnikov do atletov-tekmovalcev, ne da bi eni ali drugi bili prikrajšani za kakovost, ki si jo zaslužijo.

Simone je imel tudi nekaj želja, ki smo jih lahko uresničili le z izdelavo po meri: jekleno kletko v barvah telovadnice in dva manjša racka izdelana ekskluzivno za oba glavna trenerja.

Lastnik telovadnice se je na KingsBox obrnil, ker je vedel, da lahko tukaj dobi po meri izdelane rešitve in zadovoljitev vseh svojih potreb.

Verjetno ni treba poudarjati, da je KingsBox z veseljem zgrabil ponujeno priložnost!

Rešitev:

KingsBox se je projekta lotil z navdušenjem. Ko je Simone predstavil svoje ideje in opisal izgled telovadnice, ki ga je imel v mislih, smo bili prepričani, da smo pravi partner za njegov podvig. Nenazadnje smo imeli dovolj predhodnih izkušenj, da smo se lahko spopadli s to megalomansko telovadnico. Ponudili smo mu lahko pomoč in podporo od začetka do konca projekta, torej od prvega renderja do zadnje položene plošče gume.

Potrebnih je bilo le nekaj telefonskih klicev, v katerih smo izmenjali mnenja in že smo lahko ponudili rešitev.

Kot vedno smo začeli pri podlagi.

Četudi se je Simone zanimal za gumo v roli debeline 0,8 mm, se je na koncu strinjal z nami in izbral primernejšo gumo za njegova betonska tla. Odločil se je za plošče v velikosti 100 × 100 cm, debeline 1,5 cm. Ta podlaga je bila izbrana tako za prekritje večjega prostora za skupinske vadbe kot tudi manjše, tekmovalne cone. Izbrana debelina bo poskrbela za zaščito kolutov in druge opreme.

Gumijasta podlaga za telovadnico

Naslednji predlog je bil Zidna struktura (Wall rig).

Četudi ima Simone v lasti enega največjih prostorov, kar smo jih kdaj videli, in bi lahko zlahka montirali prosto-stoječo strukturo, smo raje predlagali zidno strukturo Mighty serije v dolžini 18 metrov. Na ta način smo večino prostora prihranili za vaje s prostimi utežmi.

Claw Hammer 3D risba zidnega riga

Da smo kletki povečali funkcionalnost, smo na daljše stebre dodali nastavke za plezanje po vrvi in gimnastične kroge. Dodali smo tudi tarče za wall ball, tako da prostor zgleda polnejši, vadeči pa lahko vadijo v okolju, ki je isto kot na tekmovanjih.

Z montažo zidne kletke smo v telovadnici sprostili 600 m² prostora.

Zahvaljujoč tej rešitvi se lahko v telovadnici odvijajo tudi največji dogodki, primerljivi z najprestižnejšimi v Evropi.

Prostor št. 1 – oprema

Naš cilj je bil, da telovadnico opremimo tako, da lahko trenerji pripravijo katerikoli WOD, ne da bi ga morali prilagajati zaradi manjka opreme. Izbrali smo naše najpopularnejše olimpijske palice Kings Bar in Queens Bar s pripadajočimi koluti.

Seveda nismo pozabili na:

Vsi radi cikel treningov moči prekinemo z nekaj kardio vajami. S to mislijo je CF Claw Hammer izbral naprave Concept2 in Assault, za katere smo uradni zastopniki. V telovadnici je tako na voljo široka paleta kardio opreme, od simulatorjev veslanja, koles, do tekaških stez in Ski Erg-ov.

Montaža Concept2 vesljača

Rešitve za shranjevanje opreme:

V glavnem prostoru smo umestili stojala za shranjevanje opreme ter jih kombinirali s stojali za palice in kolute, s čimer smo dodatno zaščitili opremo in poskrbeli za njeno dolgo življenjsko dobo.

Prostor št. 2 – tekmovalna cona

Kot že rečeno, tudi v tem prostoru je na tleh guma 100×100 cm, debeline 1,5 cm. Ker tekmovalci dnevno trenirajo z večjimi obremenitvami, smo položili še šest platform za weightlifting, kar bo varovalo ne le opremo, pač pa tudi tekmovalce.

Tako kot Simone smo tudi mi čutili potrebo, da trenerjem izkažemo spoštovanje za vsakodnevni trud, zato smo jim zagotovili personalizirano opremo, zaradi česar bo telovadnica še prej postala njihov drugi dom. V prostoru je pet Mighty zidnih rigov z eno postajo za počepe, vsak v drugi barvi in z drugačnimi gravurami, za vsakega izmed trenerjev drugačen.

Vsi ti detajli bodo poskrbeli tudi za odlično marketinško zgodbo telovadnice.

Ker tekmovalci potrebujejo najboljšo možno opremo, je ta manjši prostor opremljen z našimi najboljšimi palicami – Royal Bars.

Prostor je v celoti zasnovan tako, da zagotavlja zasebnost in miren kotiček za tekmovalce, kjer se lahko koncentrirajo in fokusirajo, ne da bi jih motili udeleženci skupinskih vadb.

Prostor samo za tekmovalce je velika redkost, zato smo toliko bolj zadovoljni s končnim rezultatom. Veseli smo, da smo lahko lastnikovo ambiciozno vizijo pretvorili v realnost.

Zaključek

Simone nas je soočil z norim projektom. 1300 m² površine za treniranje z dvema ločenima prostoroma.

KingsBox se je z vsemi štirimi vrgel na projekt in vse dokončal v enem intenzivnem mesecu.

CF Clawhammer je sedaj ena največjih telovadnic v Italiji, z zmožnostjo gostiti 500 ljudi na seminarjih ali drugih dogodkih, na treningih pa je lahko vključenih več kot 20 atletov. Ima enega najboljših tekmovalnih programov v Evropi, ki mu sledijo odlični trenerji in atleti.

CF Clawhammer se je soočil z izzivom: 1300 m² so morali zapolniti na najboljši in najbolj učinkovit način. KingsBox je podal rešitev.

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!