Zoek

Crosstraining Box | Laten we het samen ontwerpen met het advies van het verkoopteam

Een sportschool of een vak voor Crosstraining of zelfs voor Functioneel Fitness openen lijkt misschien gemakkelijk gezegd, maar wij kunnen u verzekeren dat na zoveel jaar enkele van de mooiste sportscholen van Europa te hebben gemaakt, de waarheid een andere is.

Maar al te vaak komen mensen die een doos openen voor vervelende verrassingen te staan, zoals:

 • Het verkeerde materiaal hebben gekocht
 • Het verkeerd hebben om de opleidingsruimten te ontwerpen
 • Te veel apparatuur kopen voor te weinig ruimte

Deze en nog veel meer fouten kunnen een slechte manier zijn om je avontuur in de fitnesswereld als eigenaar te beginnen.

Waarom deze ongemakken gebeuren

Heel vaak vertrouwt u door gebrek aan ervaring op de verkeerde mensen of probeert u het zelf en komt u stipt voor uw fouten te staan, die soms ook enkele duizenden euro’s kunnen kosten, wat zwaar weegt op de gezondheid van uw start-up.

Hoe deze fouten te vermijden

Heel eenvoudig, u moet zoals altijd een beroep doen op bekwame en serieuze vakmensen die u kunnen helpen om de opleidingsruimte van uw nieuwe bedrijf van de grond af op te bouwen. Eerlijke mensen die er niet alleen aan denken om u zoveel mogelijk apparatuur te verkopen, maar die u echt helpen bij de realisatie van uw bedrijfsproject, te beginnen bij de keuze van het lokale.

Wij weten dat het zeer moeilijk is om dergelijke mensen te vinden, niet omdat zij er niet zijn, maar omdat zij met weinigen zijn en het altijd zeer druk hebben, en soms is het moeilijk om met hen in contact te komen.

Wat is de alternatieve oplossing

Velen zouden geen antwoorden geven. Maar wij van Kingsbox hebben altijd de tevredenheid van onze klanten op de eerste plaats gezet, die met de tijd, echte vrienden en leden van de Koninklijke Familie zijn geworden en wij dachten de eerste professionele gids ooit te realiseren om vanaf nul uw box te ontwerpen en al het materiaal zelf te kopen, net als echte professionals.

Ben je klaar om een expert te worden in crosstraining uitrusting? Oké, laten we gaan, laten we samen aan deze reis beginnen.

Kies de juiste locatie

Het begint allemaal met de keuze van de bedrijfsruimte waarin u uw box of uw sportschool wilt realiseren. Eerst moet je begrijpen wat we in onze sportschool willen onderwijzen. Waarom is dat belangrijk? Omdat op basis van wat we willen onderwijzen, de kenmerken van de structuur die we nodig hebben zullen veranderen.

Laten we een voorbeeld nemen:

Open een Crosstraining Box

Een Crosstraining box heeft zeer speciale kenmerken om op te letten, hier zijn enkele essentiële:

Kies de plaats

Als je aan Crosstraining doet of het hebt zien oefenen weet je dat het erg luidruchtig is. Niet zozeer om de vreugdekreten van de atleten omdat ze een wod op tijd hebben afgesloten 🙂 maar om de geluiden die komen van het laten vallen van wippen geladen met kg en kg stootkussens, de 20 kg halters die aan het einde van een training worden gedropt, de trillingen die worden geproduceerd door al dit continue loslaten van al dit gewicht, dag na dag, les na les.

Wij verzekeren u dat wij tientallen klanten hebben gehad die problemen hadden met de buurt, alleen omdat zij niet a priori met deze mogelijkheid rekening hadden gehouden, en dat zij werkelijk ernstige problemen hadden.

Ons advies is dus om een bedrijfsruimte te zoeken, eventueel op de begane grond, uit de buurt van woningen en bedrijven die u problemen zouden kunnen bezorgen. De slimste optie is indien mogelijk een gemakkelijk toegankelijk industrieterrein te vinden dat is ondergedompeld in een context van bedrijven die geen lawaaiproblemen hebben.

2 de voordelen van deze keuze: Ten eerste de laagste huurprijs en ten tweede het ontbreken van buurtproblemen door het lawaai dat door de apparatuur wordt geproduceerd.

Bereken de benodigde ruimte

Het plafond

Een plafond van een Crosstraining box moet minstens 4 meter meten. Een tuig met klimringen en touw heeft een afmeting vanaf 3,60 cm, waaraan tenminste 40 cm leefruimte moet worden toegevoegd om het airconditioningsysteem te kunnen plaatsen.

Een van de eerste stappen is dus het vinden van een commerciële ruimte (meestal heeft een industriële loods deze kenmerken) die aan deze vraag beantwoordt.

Omvang per gebruiker

De formule voor de berekening van de benodigde ruimte is zeer eenvoudig. Elke gebruiker heeft minstens 9 vierkante meter nodig zonder rekening te houden met de ruimte voor de opslag van materiaal zoals roeiers, hometrainers, halters, kettlebells, plooiboxen, barbells en zonder rekening te houden met de uitrusting (gebaseerd op de configuratie die we later zullen kiezen)

Vergeet niet dat de 9 vierkante meter als zuiver moeten worden beschouwd, alleen voor beweging tijdens het gebaar, zodat het berekenen van de benodigde ruimte heel eenvoudig zal zijn door middel van de formule SMV (Minimum Vital Space):

U x N = benodigde zuivere meters

U die overeenkomt met de gebruiker x 9mt in het kwadraat vermenigvuldigd met N het aantal gebruikers per klas dat wij tijdens onze lessen willen ontvangen.

Vergeet niet dat de dozen van Crosstraining in tegenstelling tot de klassieke sportscholen met isotinic machines zijn verplicht om een minimale leefruimte per gebruiker hebben als gevolg van de WOD altijd anders die het gebruik van evenwicht bijvoorbeeld dat alleen maatregelen 220cm dan berekenen dat we minimaal 40cm per kant nodig om te voorkomen dat botsen met de gebruiker naast, de rekening is al snel gedaan.

Beeldmateriaal voor de uitrusting

Het tuig

De opstelling is een van de fundamentele hulpmiddelen voor een Crosstraining box, zijn positie kan zowel centraal of lateraal zelfdragend zijn of leunend tegen de muur en vastgezet door middel van speciale steunen

Dat u de ene positie verkiest boven de andere zult u er rekening mee moeten houden dat deze ook ruimte inneemt. Neem bijvoorbeeld een Crosstraining box die besloten heeft plaats te bieden aan 16 personen per les.

Hoe groot moet een opstelling zijn om comfortabel plaats te bieden aan 16 gebruikers? Een opstelling voor 16 gebruikers moet minimaal 8 pull-upjes stangen hebben, zodat de gebruikers elkaar kunnen afwisselen tijdens de WOD.

Rig Free Stand (zelfdragend)

Zoals u op de foto kunt zien, heeft deze opstelling 8 handige optrekstangen, ook wel Pull-up Station-wagon genoemd. In dit geval kunnen 16 personen trainen voor elke training, wisselend naargelang het type training dat nodig is.

Een tuig als dit heeft een omtrek van 4140 mm breed bij 2750 mm hoog om voor elke kant een meter toe te voegen.

Leenplatform (aan de muur bevestigd)

Zoals u op deze foto kunt zien, is dit een opstelling die aan de muur met 4 Pullup-stations moet worden geplaatst. Dus om comfortabel 16 gebruikers te kunnen trainen heb je 2 van deze rigs nodig. Het voordeel van een wall rig is dat het op vrijwel elke muur van uw box kan worden geplaatst en dat maakt zijn modulariteit tot zijn kracht. In feite kunt u alle modules toevoegen die nodig zijn om de gewenste grootte te bereiken.

In ons geval kunnen 4 extra Pull-up Stations modulair worden toegevoegd of kan een spiegelpositie worden geplaatst op een andere muur van uw fitnessruimte.

Een opstelling als deze heeft een totale afmeting van 4140 mm breed bij 2750 mm hoog om een meter omtrek toe te voegen voor elke kant, behalve de muur natuurlijk.

Perimeter opslagruimte

We hebben samen gezien hoe we de minimale leefruimte en de massa van de installatie kunnen berekenen. Nu moeten we de parameterruimte berekenen die nodig is om al het materiaal op te slaan dat bij de opleiding hoort.

Een crosstraining box heeft in principe dit soort apparatuur nodig:

Box uitrusting van Crosstraining

 1. Tuig
 2. Ghd
 3. Barbells
 4. Bumpers
 5. Kettlebells
 6. Halters
 7. Med Ball
 8. Plyo Box
 9. Roeier
 10. Aanvalstoets
 11. Air Runner
 12. Fiets Erg
 13. Sky Erg

Het spreekt vanzelf dat dit soort materiaal binnen de trainingsparameter beschikbaar moet zijn, uiteraard aan de zijkanten geplaatst en bijgevolg de ruimte zal innemen. Bij die ruimte komt nog een looppad van één meter langs de hele omtrek, zodat we veilig 2 strekkende meters kunnen berekenen die de hele omtrek omzeilen.

Toiletten, douches en receptie

Bij de berekening van de benodigde vloeroppervlakte is het altijd goed om de nodige ruimte voor alle technische ruimten toe te voegen en natuurlijk:

 1. Heren kleedkamer
 2. Kleedkamer voor vrouwen
 3. Toiletten
 4. Douches
 5. Receptie
 6. Technische ruimten

De minimumoppervlakte voor elk van de twee kleedkamers die van toepassing zijn op sportzalen met een capaciteit van maximaal 10 personen bedraagt 1,6 vierkante meter per persoon, met een minimum van 6,4 vierkante meter. De kleedkamers zijn uitgerust met een toilet met tenminste één wc, een wastafel en twee doucheplaatsen per vierentwintig gebruikers.

Opgelet, de wetgeving ter zake is zeer streng, wij raden u aan artikel 7 te raadplegen dat in het Publicatieblad op dit adres is gepubliceerd.

Conclusie DEEL 1

Attentie! Dit is slechts het eerste deel van onze grote reis naar het ontwerp en de uitvoering van uw perfecte crosstraining box. Mis het tweede deel niet waar we het zullen hebben over welke apparatuur te kopen en hoe deze te kiezen op basis van het aantal gebruikers in uw sportschool, om zo onnodige verspilling te voorkomen.

Sommario
Nome articolo
Crosstraining Box | Laten we het samen ontwerpen met het advies van het verkoopteam

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!