Search

THE MAD KING – Benpress för Royal ben

I fitnessvärlden anses knäböjet vara ”kungen” av alla övningar, eftersom det kräver den största fysiska konditionen. Knäböjen är en av de så kallade komplexa övningarna, eftersom dess utförande aktiverar flera muskelgrupper som tillsammans bidrar till att utföra övningen korrekt.

Eftersom knäböjen är en så komplex övning som kräver rätt form och kondition, kan inte alla utföra det på grund av säkerhetsskäl. Detta betyder dock inte att träning eller förstärkning av benmusklerna måste ges upp. Det är känt att benmusklerna utgör den största muskelgruppen i människokroppen och därmed spelar en mycket viktig roll i idrottsaktiviteter såväl som i vardagen.

Den goda nyheten är att det finns ett bra alternativ till knäböjsövningen. Det är en styrketräningsträningsanordning utformad speciellt för att stärka benmusklerna på vilka en benpressövning utförs. Med hjälp simulerar utövaren knäböjsövningen på ett säkert och mycket kontrollerat sätt. Enheten är lämplig för användare som vill träna säkert och enkelt, (men samtidigt inte är tillräckligt skickliga på att utföra knäböj) återhämta sig från skada eller vill helt isolera benmusklerna för den mest optimala förstärkningen av dessa, och liknande.

Det är känt att varje person har en dominerande sida av kroppen, med vilken de kan övervinna en större del av belastningen (t.ex. höger arm / ben kan övervinna en större belastning än vänster). Därför föddes idén att designa vår enhet så att användaren kan utföra en benpressövning med båda benen på samma gång – men varje ben separat. Således kan musklerna i ett enskilt ben vara helt isolerade och följaktligen förhindra att det dominerande benet tar på sig det mesta av belastningen och bli ännu starkare och öka skillnaden mellan benen.

Designprocessen

Processen att designa enheten utfördes enligt den välkända Stanford »Design Thinking«-metoden, som är uppdelad i 5 på varandra följande faser: empati, problemdefiniering, idéskapande, prototypframställning och testning.

Empati är den första och förmodligen en av de viktigaste faserna i hela designprocessen. I denna fas är det nödvändigt att identifiera sig med slutanvändare, utforska och lära känna sina idéer, behov och önskemål relaterade till ämnet design, i detta fall en styrketräningsträningsenhet. Att förstå vad de tycker om produkten, vad som gör dem bekväma och vad de anser vara ett ”problem” eller en utmaning är av avgörande betydelse.

Att definiera problemet är förmodligen den största utmaningen inom designprocessen. I denna fas är det avgörande att syntetisera eller förena de observationer och kunskaper som erhållits från slutanvändarforskningen i den första fasen (empati) för att skriva problemformuleringen eller den vägledande principen för problemet, som fungerar som en norm för att arbeta vidare och generera idéer, och fokuserar ständigt på ett konkret fall för vilket en lösning görs (t.ex. bästa möjliga isolering av benmusklerna när man utför en benpressövning).

Idéskapandet är en fas där idéer genereras utifrån användarkunskap och utmaningen från tidigare faser av designprocessen. Vid denna tidpunkt är kreativitet och tänkande utanför lådan fördelaktigt för att generera så många olika idéer som möjligt; den oskrivna regeln är att för varje 20 lösningar är en bra. För att generera idéer kan verktyg som skapats för detta ändamål eller procedurer som brainstorming, tankekartläggning, berättande etc. användas.

Prototyper är det bästa sättet att testa genererade idéer. Vid denna tidpunkt kan allt göras, allt från mycket primitiva eller enkla prototyper som bara tjänar till att underlätta presentation och upptäcka brister i produktens design och syfte, till fullt fungerande prototyper, vars syfte är ett detaljerat test av produktens övergripande drift och hantering.

Testning är avsedd för att testa prototyper eller redan förgenererade konceptuella lösningar. När du testar produkter avsedda för mänsklig användning (särskilt om detta involverar slutanvändare) är det viktigt att observera de reaktioner och känslor som användare upplever när de interagerar med produkten i detalj. De måste ställas frågor och vägledas genom hela interaktionsprocessen. Samtidigt är det viktigt att inte påtvinga dem vår egen åsikt, eftersom målet med att testa användarorienterad design är att få faktiska åsikter och rekommendationer från de personer för vilka produkten är avsedd.

Att designa

Crosstraining övningar härstammar från den amerikanska armén, där soldater, för att uthärda den extremt ansträngande träningen lättare och för ytterligare motivation, skapade en slags tävling, där de kunde tävla mot varandra i uthållighet. Därför är utrustning och tillbehör för crosstraining designade i militär/industriell stil, eftersom denna typ av design representerar storhet med en touch av robusthet och respekt. Detta ger människor extra drivkraft att bli ännu mer beslutsamma, självsäkra och engagerade för att uppnå sina mål.

Varje företag har sitt eget designspråk eller stil som det följer, vilket tjänar till att göra företaget igenkännligt. Varumärket KingsBox handlar om försäljning och tillverkning av utrustning för funktionella och crosstraining övningar. Designen av nya produkter är inspirerad av riktlinjerna för militär och industriell design. Detta uppnås genom att implementera vinklade profiler, skarpa kanter och linjer, aggressiva former som uttrycker kraft, aggression och respekt. Industriella element som ger produkter robusthet och vikt används. Dessutom används mörka färgkombinationer för att representera exklusivitet, högre kvalitet och ge mervärde till produkter.

Designutmaning

Den största utmaningen med att designa en styrketräningsträningsenhet är att uppnå rätt ergonomi. Eftersom enheten är avsedd för mänsklig användning är det viktigt att den inte orsakar obehag för användaren eller, ännu värre, att den inte skadar användaren.

Varje person är annorlunda, så det är nästan omöjligt att göra en universell produkt som helt skulle uppfylla varje individs behov. För detta ändamål används de så kallade antropometriska tabellerna för ergonomisk design av produkter, där dimensionerna på enskilda delar av människokroppen samlas in och sorteras. Dessa fungerar som utgångspunkt för att bestämma storleken på enskilda komponenter i enheten. Dessa tabeller omfattar en viss del av befolkningen (t.ex. Europeiska unionens befolkning), delar upp den efter kön och klassificerar den efter åldersgrupp. Dessa uppgifter behandlas sedan statistiskt enligt normalfördelning (ibland Gauss fördelning eller Gausskurva) så att medelvärden och avvikelser kan erhållas. Uppgifterna delas vidare upp i procenttal. oftast är dock befolkningen uppdelad i tre delar (sett i %) den 5: e, 90: e och 95: e percentilen:

  • 5:e percentilen: andelen personer under genomsnittet,
  • 90:e percentilen: personer som är genomsnittliga,
  • 95:e percentilen: personer som ligger över genomsnittet.

Som redan nämnts är det praktiskt taget omöjligt att designa en produkt som skulle passa hela befolkningen perfekt. Naturligtvis strävar företaget efter att se till att den utformade enheten kan användas av så många användare som möjligt, så dimensionerna på enskilda kroppsdelar som behövs för att utforma enheten härrör från den genomsnittliga / största befolkningsgruppen (den 90: e percentilen – Själva namnet antyder att detta är den största andelen av befolkningen). Detta minskar kraftigt möjligheten att enheten inte skulle vara lämplig för ett stort antal användare.

Utformningen av en enhet kan inte baseras enbart på teoretiska antaganden. Produkten måste testas i praktiken, särskilt när den är avsedd uteslutande för mänskligt bruk. Således gjordes en funktionell prototyp av enheten, och dess ergonomiska lämplighet testades flera gånger. Utifrån tester kom vi fram till konkreta slutsatser om vilka dimensioner som är ergonomiskt lämpliga och vilka som inte är det. Denna process är avgörande. en ergonomiskt och estetiskt perfekt produkt eller en enhet som passar användaren perfekt och erbjuder fullständig isolering av benmusklerna för deras optimala förstärkning har skapats baserat på testprocessen.

Färdig produkt

THE MAD KING – en otroligt inspirerande benpress för riktiga kungar!

Baserat på själva namnet kan man dra slutsatsen att benpressen är en styrketräningsträningsanordning utformad för att utföra benpressövningen, vilket är ett säkert alternativ till knäböj.

Enheten används genom att justera sitsens och ryggstödets lutningsvinkel för att användaren ska kunna sitta bekvämt och helt stabilt på sitsen. När användaren sitter på enheten placerar han sig i utgångsläget för att utföra övningen genom att placera fötterna på lämplig plats på plattorna framför honom. Efter att ha tagit startpositionen kan han börja utföra övningen (rörelsen) genom att sträcka benen och därmed trycka plattorna framför sig. När han når dragkraftens slutpunkt (han har benen helt utsträckta) börjar han sänka plattorna (böja knäna) tills han når rätt vinkel mellan låret och vaden och når rörelsens nedre ändepunkter. Han upprepar hela rörelsen och stärker därmed benmusklerna.

I stället för en slutsats

I olika livssituationer följer jag en mängd olika slogans. Den som har följt mig under en längre tid vet att jag har en enkel formel: ”dröm + hårt arbete + engagemang = framgång”.

När det gäller denna produkt visade sig formeln vara mer än sann. Det har varit min stora önskan att designa träningsutrustning, ända sedan jag först satte min fot inne på fakulteten för maskinteknik, efter att ha tränat på ett gym i flera år och blivit kär i träningen. Jag arbetade hårt för att framgångsrikt slutföra mina studier, började arbeta för KingsBox-teamet och lade mycket ansträngning och arbete i själva enheten. Jag har inte saknat intresse, eftersom jag älskar sport och om jag kan försöker jag ständigt förbättra den här branschen, som ligger mig särskilt varmt om hjärtat.

Sammantaget har det lett till otrolig framgång: en maskin som jag är stolt över och som också är ämnet för min masteruppsats.

Sommario
Nome articolo
THE MAD KING - Benpress för Royal ben
Descrizione
I fitnessvärlden anses knäböjet vara "kungen" av alla övningar, eftersom det kräver den största fysiska konditionen. Knäböjen är en av de så kallade komplexa övningarna, eftersom dess utförande aktiverar flera muskelgrupper som tillsammans bidrar till att utföra övningen korrekt.
Autore
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!