Sök

Fallstudie: Royal Hip Thruster

Visste du att den största (inte den längsta!) muskeln är den så kallade stora gluteusmuskeln (latin: musculus gluteus maximus)?

Och inte utan anledning. Denna muskel, tillsammans med sina (mindre) systrar gluteus minimus och gluteus medius, är ansvarig för stretching, extern rotation och höft bortförande. Den tar hand om dagliga rörelser som att stiga upp från en stol, gå uppför trappor, springa över vägen, stå upprätt i en militär formation eller – om vi har tur – utföra avancerade Kamasutra-poser.

Vi tillverkade Royal Hip Thruster just för att vi är medvetna om vikten av att stärka musklerna i den bakre kedjan. Det är lämpligt för fritidsidrottare som tränar i sitt garage, liksom idrottare som tränar på stadion och de som går till gymmet. Alla ovanstående kommer att förbättra deras sportresultat och rörelsekvalitet. För att inte tala om en vacker rumpa (åtminstone kvinnors) …

Vårt mål? Att erbjuda en enkel lösning på marknaden. Det är Royal Hip Thruster.

Redan vid en snabb inspektion när det kommer till konkurrenterna märkte jag att deras lösningar är ologiska och vissa till och med farliga. Framför allt saknade jag den enkla rörelsen med hjälp av hjul, förmågan att anpassa sig till utövarnas olika höjder och möjligheten att fälla ihop enheten när den inte används. Och låt oss inte glömma estetiken! Det här är lika viktigt som användbarhet… Precis som med rumpan! Så jag fokuserade på alla dessa brister under utvecklingen och försökte fixa dem.

Med noggrann planering kunde vi lansera Royal Hip Thruster, som erbjuder möjligheten att anpassa sig till olika höjder, den kan lagras i en position som upptar drygt 0,2 kvadratmeter golvyta och – tack vare inbyggda hjul – enkel förflyttning runt träningsutrymmet. Dessutom kan gummiband fästas på enheten i så många som fyra olika positioner, vilket ökar svårigheten med vissa övningar.

Om du under träningen undrar varför du fortfarande känner dig bekväm trots den extra belastningen av bandet, ligger svaret i ryggstödet. Ryggstödets kudde lutar med 25°, vilket ger bättre stöd, och följaktligen är känslan under träningen trevligare. Tror du mig inte? Ge det ett försök! 😊

Hip Thruster-ramen är tillverkad av fyrkantiga stålprofiler och 5 mm tjocka laserskurna stålplattor. Stålplattorna bekräftar att detta verkligen är en KingsBox-produkt. Alla metalldelar är täckta av den berömda svarta pulverfärgen, resistent mot repor och slitage. Kudden (ja, den som ger dig en så bra känsla) anpassar sig perfekt till kroppen på grund av den speciellt valda fyllningen. Och för körsbäret på toppen har vi sytt en KingsBox-lapp i kudden och gett den hedersgraden som medlem av KingsBox-enheterna, precis som i armén.

Författare: Nik Stegel

Sommario
Nome articolo
Fallstudie: Royal Hip Thruster
Descrizione
Visste du att den största (inte den längsta!) muskeln är den så kallade stora gluteusmuskeln (latin: musculus gluteus maximus)? Och inte utan anledning.
Autore
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!