Sök

CrossTraining Box | Låt oss utforma det tillsammans med råd från säljteamet

Att öppna ett gym eller en box med crosstraining eller till och med funktionell fitness kan tyckas vara lätt, men vi kan försäkra dig om att efter så många år, då vi har gjort några av de vackraste gymmen i Europa är sanningen en annan.

Många, för många gånger, finner människor som öppnar en box otäcka överraskningar såsom:

 • Köpt fel material
 • utformat träningsutrymmena på ett fel sätt
 • Köpt för mycket utrustning för utrymmet

Här är dessa och många fler misstag som kan vara ett dåligt sätt att börja ditt äventyr i fitnessvärlden som ägare.

Varför dessa olägenheter inträffar

Mycket ofta på grund av brist på erfarenhet förlitar du dig på fel personer eller så försöker du göra det själv. Du får då behöva ta itu med dina misstag sjäv, vilket ibland också kan kosta flera tusen euro, vilket väger tungt i början.

Hur undviker man dessa misstag

Mycket enkelt, du måste alltid lita på kompetenta och seriösa proffs som kan hjälpa dig att designa träningsutrymmet i ditt nya företag från grunden. Ärliga människor som inte bara tänker på att sälja dig så mycket utrustning som möjligt, men som verkligen hjälper dig i förverkligandet av ditt affärsprojekt, som börjar direkt med valet av lokal.

Vi vet att det är mycket svårt att hitta sådana människor, inte för att det inte finns några, utan för att de är få och alltid är mycket upptagna, och ibland är det svårt att komma i kontakt med dem.

Vad är den alternativa lösningen

Många skulle inte svara. Men vi på Kingsbox har alltid satt tillfredsställelsen hos våra kunder först, riktiga vänner och medlemmar av the Royal Family och vi tänkte förverkliga den första professionella guiden någonsin för att designa din box från grunden och köpa all utrustning på egen hand, precis som riktiga proffs.

Är du redo att bli expert på utrustning för crosstraining? Okej, låt oss börja den här resan tillsammans.

Välj rätt plats

Allt börjar med valet av kommersiella lokaler där du kan förverkliga din box eller ditt gym. Först måste du förstå vad vi vill lära ut i vårt gym. Varför är det viktigt? Baserat på vad vi vill lära ut kommer egenskaperna hos den struktur som vi behöver att förändras.

Här är ett exempel:

Öppna en crosstraining box

En Crosstraining box har mycket speciella funktioner att vara uppmärksam på, här är några viktiga:

Välj plats

Om du gör crosstraining eller har sett det tränas vet du att det är mycket bullrigt. Inte så mycket på grund av idrottarnas glädjerop för att de har avslutat en WOD i tid 🙂 men på grund av ljudet som kommer från fallen av rockers lastade med kilo och viktskivornas kilo, de 20 kilos hantlarna som faller i slutet av en träning, de vibrationer som produceras av all denna kontinuerliga frisättning, dag efter dag, träninspass efter träningspass.

Vi försäkrar er att vi har haft dussintals kunder som har haft problem med grannarna, bara för att de inte har övervägt detta, och har nu riktigt allvarliga problem.

Så vårt råd är att hitta ett kommersiellt utrymme, eventuellt beläget på bottenvåningen, bort från hem och företag som kan orsaka problem. Det smartaste alternativet är att om möjligt identifiera ett lättillgängligt industriområde som är nedsänkt som inte har bullerproblem.

2 fördelar med detta val: Den första är den låga hyreskostnaden den andra bristen på problem med grannarna som kan uppstp, orsakade av bullret som produceras av utrustningen.

Beräkna det nödvändiga utrymmet

Taket

Ett tak i en crosstraining box måste mäta minst 4 meter. En rigg med klätterringar och rep har en storlek från 3,60 cm till vilken vi lägger till minst 40 cm boyta för att rymma luftkonditioneringssystemet.

Så ett av de första stegen är att hitta ett kommersiellt utrymme (vanligtvis har en industribod dessa egenskaper) som motsvarar denna fråga.

Storlek per användare

Formeln för att beräkna det önskade utrymmet är mycket enkel. Varje användare behöver minst 9 kvadratmeter utan att beräkna utrymme för förvaring av utrustning som rodd, cyklar, hantlar, kettlebells, plyobox, skivstänger och utan att ta med i beräkningen riggar (baserat på den konfiguration som vi kommer att välja senare)

Kom ihåg att de 9 kvadratmeterna ska betraktas som rena, endast för rörelse under träningen, så att beräkna det nödvändiga utrymmet kommer att vara mycket enkelt genom formeln SMV (Minimum Vital Space):

U x N = Pure meters needed

U som motsvarar användaren x 9mt kvadrat multiplicerat med N – antalet användare per klass som vi vill ha under våra klasser.

Till skillnad från klassiska gym där användarna mest använder maskinerna för att träna, måste crosstraining boxar säkerställa tillräckligt med ledigt träningsutrymme per användare. Vanligtvis inkluderar WOD:erna skivstångsövningar och det betyder att varje användare behöver tillräckligt med utrymme för att inte kollidera och skada en annan användare. Avståndet måste därför vara minst 3 kvadratmeter (skivstångens längd plus 40 cm extra på varje sida).

Platsen för utrustningen

Riggen

Riggen är ett av de grundläggande träningsredskapen för en crosstraining box, dess position kan vara antingen central eller självbärande i sidled eller lutad mot väggen och fixerad genom speciella stöd

När du väljer en position snarare än en annan måste du komma ihåg att det också upptar utrymme. Ta till exempel en crosstraining box som har bestämt sig för att rymma 16 personer per klass.

Hur stor ska en rigg vara för att bekvämt rymma 16 användare? En rigg för 16 användare måste ha minst 8 pull-up-stänger, så att användarna kan växla under WOD.

Rigg free stand (självbärande)

Som du kan se på bilden har denna rigg 8 användbara dragstänger även kallad Pullup Station jargong. I det här fallet kan 16 personer träna under varje träningspass och även modifieras beroende på vilken typ av träning som krävs.

En rigg som denna har en belastning på 4140 mm (bredd) och 2750 mm (höjd) för att lägga till en meter omkrets för varje sida.

Lutande rigg (väggmonterad)

Som du kan se på den här bilden är detta en rigg som ska placeras på väggen med 4 Pullup Station. Så för att 16 användare ska kunna tränna bekvämt behöver du 2 av dessa riggar. Fördelen med en väggrigg är att den kan placeras på praktiskt taget vilken vägg som helst i din box och gör dess modularitet till sin styrka. I själva verket kan du lägga till alla moduler som behövs för att nå önskad storlek.

I vårt fall kan ytterligare 4 pullup-stationer läggas till i modulärt läge eller en spegelposition kan placeras på en annan vägg i ditt gym.

En rigg som denna har en total dimension på 4140 mm (bredd) och 2750 mm (höjd) för att lägga till en meter omkrets för varje sida utom väggen naturligtvis.

Lagringsutrymme (perimeter)

Vi har sett tillsammans hur man beräknar minsta bostadsyta och huvuddelen av riggen. Nu måste vi beräkna det omkretsutrymme som krävs för att förvara alla tillbehör till träningen.

En crosstraining box behöver i princip denna typ av utrustning:

Boxutrustning för crosstraining

 1. Rigg
 2. Ghd
 3. Skivstänger
 4. Viktskivor
 5. Kettlebbells
 6. Hantlar
 7. Med Boll
 8. Plyobox
 9. Rodd
 10. Assault Bike
 11. Air Runner
 12. Bike Erg
 13. Sky Erg

Uppenbarligen måste denna typ av utrustning vara tillgänglig inom träningsområdet som uppenbarligen placeras på sidorna och följaktligen kommer att uppta utrymmet. På det utrymmet kommer en enmeters gångväg att läggas till längs hela omkretsen så att vi säkert kan beräkna 2 linjära meter som går runt hela omkretsen.

Toaletter, duschar och reception

Vid beräkning av de nödvändiga utrymmet är det alltid bra att lägga till det nödvändiga utrymmet för alla tekniska rum och naturligtvis:

 1. Herrarnas omklädningsrum
 2. Damernas omklädningsrum
 3. Toaletter
 4. Duschar
 5. Reception
 6. Tekniska rum

Minsta yta för vart och ett av de två omklädningsrummen som gäller för gym med en kapacitet på upp till 10 personer är 1,6 kvadratmeter per person, med minst 6,4 kvadratmeter. Omklädningsrummen är utrustade med en toalett med minst en wc ett handfat och två duschplatser för varje tjugofjärde användare.

Observera att lagstiftningen om det är mycket strikt, vi råder dig att ta en titt på artikel 7 som offentliggjordes i EGT på denna adress.

Slutsats DEL 1

OBS! Detta är bara den första delen av vår stora resa mot design och implementering av din perfekta crosstraining box. Missa inte den andra delen där vi kommer att prata om vilken utrustning du ska köpa och hur du väljer den baserat på antalet användare i ditt gym, för att undvika onödigt slöseri.

Sommario
Nome articolo
CrossTraining Box | Låt oss utforma det tillsammans med råd från säljteamet
Descrizione
Mycket enkelt, du måste alltid lita på kompetenta och seriösa proffs som kan hjälpa dig att designa träningsutrymmet i ditt nya företag från grunden.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!