Search

Klupe za dizanje utega – vodič za kupnju

Bez obzira koliko je velika tvoja teretana, ako želiš povećati svoju snagu, trebaš klupu za dizanje utega. Postoje klupe svih oblika i veličina, od kojih gotovo sve omogućuju treniranje različitih mišićnih skupina bez ozljeda.

Zbog velikog izbora na tržištu odlučili smo vam predstaviti različite vrste klupa, koje su, naravno, prikladne za različite tipove teretana. Možda u ovom postu nećete pronaći odgovor na svoje specifično pitanje, pa vas pozivamo da nam se javite na info@kingsbox.it. Imamo stručnjake koji će vam rado odgovoriti na vaša pitanja vezana uz fitness klupe.

Trenutno se klupe mogu podijeliti u četiri kategorije:

  • podesive klupe
  • ravne klupe
  • olimpijske klupe
  • posebne klupe

 

Podesive fitnes klupe

Ove klupe imaju jednostavan okvir i mehanizam za različite postavke. Tijekom svakodnevnog treninga s ručkama, možemo trenirati različite mišićne skupine, ovisno o postavkama klupe. Ove klupe nisu izgrađene za podizanje teških utega, ali obično su opremljene kotačićima tako da se ih može jednostavno staviti ispod olimpijske šipke.

Primjer ove klupe je KingsBox Royal Adjustable Bench, koji nudi 30 različitih kombinacija za podešavanje naslona i sjedala. Namijenjena je svim sportašima, bez obzira na njihovu tjelesnu kondiciju, zahtjeve ili raspoloživi prostor. Ova klupa s čeličnim okvirom jedna je od rijetkih koja je čvrsta i istodobno okretna. Ima deset različitih prilagodbi naslona i tri sjedala, što znači da je jedna od najsvestranijih proizvoda na tržištu.

 

Ravne klupe

Ove klupe su jednostavnije, ali pouzdanije i vrlo su pogodne za veliki broj vježbi. Klupa je pouzdana i stabilna, obično niža od podesive klupe.

Kao primjer ove klupe možete ponovo odabrati KingsBox proizvod – Royal flat bench, s većom bazom (250 mm) za udobnije vježbe i okvir izrađen od čeličnih profila.

 

Olimpijske klupe

Olimpijske klupe pogodne su za kućne teretane i veće teretane. Budući da ove klupe već imaju ugrađeni sustav za spremanje šipki, one su sigurnije od onih koje treba najprije povući ispod strukture. Slično kao i ravne klupe, olimpijske klupe su također pouzdane i ne zahtijevaju  održavanja. Zbog svoje veličine, sportaši također mogu koristiti duže olimpijske šipke na ovoj klupi, a na stražnjoj strani strukture, često postoje i nastavak za pohranu diskova.

 

Posebne klupe

Neke teretane uvijek traže na tržištu sportsku opremu, koja je korak ispred sličnih proizvoda, bilo u pogledu izgleda, kvalitete ili bilo kojeg drugog aspekta. Za njih su dostupne i posebne klupe kod kojih raznovrsnot vježbi nije primarni cilj i namijenjene su određenim vježbama, specifičnim mišićnim skupinama ili pokretima.

Primjer takve klupice je, na primjer, t.i. Klupa Scott. Vježbanjem na ovoj klupi izoliramo biceps i spriječimo korištenje kukova, leđa ili ramena. Drugi primjer je klupa za vježbanje trbušnih mišića, gdje su noge na mjestu i pokreti su kontrolirani.

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!