logo-blog-kingsbox
SHOP

Klopi za dvigovanje uteži – nakupovalni vodnik

Ne glede na to, kako velika je tvoja telovadnica, če želiš povečati svojo moč, potrebuješ klop za dvigovanje uteži. Te so danes vseh oblik in velikosti, skoraj vse pa ti omogočajo, da brez poškodb treniraš različne mišične skupine.

Prav zaradi velike izbire na tržišču smo se odločili, da ti predstavimo različne tipe klopi, ki so seveda primerne za različne tipe telovadnic. Morda v tej objavi ne boš našel odgovora na tvoje specifično vprašanje, zato te vabimo, da nam pišeš na info@kingsbox.it. Smo strokovnjaki, ki bomo z veseljem odgovorili na tvoja vprašanja, povezana s fitnes klopmi.

Trenutno ponudbo klopi lahko razdelimo v štiri kategorije:

  • nastavljive klopi
  • ravne klopi
  • olimpijske klopi
  • specialne klopi

 

Nastavljive fitnes klopi

Te klopi imajo enostaven okvir ter mehanizem za različne nastavitve. Med vsakodnevnim treningom z ročkami lahko treniramo različne mišične skupine, odvisno od nastavitev klopi. Te klopi niso grajene za dvigovanje težjih uteži, vseeno pa so navadno opremljene s kolesi, da jih enostavno namestimo pod nastavke za olimpijsko palico.

Primer tovrstne klopi je Royal nastavljiva klop znamke KingsBox, ki omogoča 30 različnih kombinacij za prilagoditev naslona in sedeža. Namenjena je vsem atletom, ne glede na njihovo fizično pripravljenost, vadbene želje ali razpoložljiv prostor. Ta klop z jeklenim okvirjem je ena redkih, ki je trdna in hkrati okretna. Ima deset različnih prilagoditev naslona in tri nastavitve sedeža, kar pomeni, da gre za enega izmed najbolj vsestranskih izdelkov na tržišču.

Ravne klopi

Te klopi so sicer bolj enostavne, vendar zanesljive in zelo primerne za veliko število vaj, seveda predvsem tistih, ki ne zahtevajo nagibov. Ravna klop je zanesljiva in stabilna, običajno je nižja od nastavljive.

Kot primer te klopi lahko ponovno izberemo KingsBox izdelek – Royal ravna klop, ki ima širšo podlago (250 mm) za udobnejše izvajanje vaj in okvir iz jeklenih profilov.

Olimpijske klopi za dvigovanje uteži

Olimpijske klopi so primerne tako za domače telovadnice kot večje vadbene centre. Ker imajo te klopi že vgrajen sistem za odlaganje palic, so varnejše od tistih, ki jih je treba najprej zvleči pod strukturo.

Podobno kot ravne klopi, so tudi olimpijske klopi zanesljive in ne potrebujejo zamudnega vzdrževanja. Zaradi svoje velikosti lahko atleti na tej klopi uporabljajo tudi daljše olimpijske palice, na zadnjem delu strukture pa so pogosto tudi  nastavki za shranjevanje kolutov.

Specialne klopi

Nekatere telovadnice na trgu vedno iščejo športno opremo, ki je korak pred podobnimi artikli, pa naj bo z vidika izgleda, kakovosti ali kakega drugega vidika. Prav zanje so na voljo tudi posebne specialne klopi, ki ne težijo toliko k vsestranskosti, pač pa so namenjene za točno določene vaje, specifične mišične skupine ali gibe.

Primer take klopi je na primer t.i. Scott klop. Z vajami na tej napravi izoliramo bicepse in preprečimo delo z boki, hrbtom ali rameni. Drugi primer je telovadna klop za trebušnjake (abdominal bench), pri kateri so noge na mestu, gibi pa nadzorovani.

 

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!