Search

Cijela priča iza KingsBoxove komercijalne linije proizvoda

Malo je svjetskih brendova fitness opreme koji su odlučili istovremeno spojiti opremu za funkcionalni fitness s onom klasičnom. Ali, mi smo jedni od onih nekoliko ludih koji izaberu taj put, i tako se to dogodilo.

Sve je počelo s idejom o proizvodnji sportske opreme u Europi
Prije 8 godina dok je KingsBox još uvijek bio samo ideja na papiru, dva mlada CrossTraining entuzijasta imala su s viziju proizvodnje opreme u Europi. Iako je većina ljudi vidjela jako popunjeno tržište, ta dva mladića su uz rast tvrtke vidjeli priliku za rast osobnog znanja o fitnessu, proizvodnji, razvoju, marketingu i mnogim drugim poljima.

Ideja je postala stvarnost

Samo godinu dana nakon prvih ideja na papiru, KingsBox je počeo proizvoditi osnovne kaveze i stalke u Sloveniji. Bili su vrlo jednostavni – sa stupovima, šipkama za zgibove i jedinom dodatnom opcijom – držačima za šipke.

Ali, to je bio tek početak nečeg većeg. Kupci su počeli primjećivati kvalitetu naših proizvoda i naš način razmišljanja usmjeren na rast, tako da nam je bilo doista lako prodati našu opremu i  zaposliti nove ljude koji su bili spremni marljivo raditi. Svi smo radili prema istoj viziji, a ona je da će svaka osoba u Europi imati mogućnost postati najbolja verzija sebe. Svi koji su se pridružili našem timu bili su 100% predani marljivom radu i učenju najviše što mogu kako bi izrasli u bolju osobu.

Ne samo europska, već i svjetska tvrtka

U samo 6 godina postali smo jedan od najvećih europskih proizvođača opreme za snagu i kondiciju. I to je bio znak da proširimo ciljeve i prilagodimo viziju. Naravno, naša vizija još nije u potpunosti ostvarena, ali bez obzira na to odlučili smo izaći izvan europskih granica i postati tvrtka na više kontinenata.

Otvorili smo ured u Dubaiju 2021. kako bismo radili na tržištu Bliskog istoka. Iskreno govoreći, je izazov je bio nego što smo zamišljali. Potražnja kupaca bila je velika, ali birokracija UAE nije nam izdala PDV broj, što je značilo da nismo mogli prodati opremu.

 

Pokušali smo sve, ali na kraju nam je jedina opcija bilo čekanje. Neki od naših kupaca nisu bili toliko strpljivi i odabrali su opremu druge marke. 12 mjeseci nakon otvaranja tvrtke u Dubaiju, konačno smo dobili PDV potvrdu, i srećom smo uspjeli opstati bez otpuštanja ijednog zaposlenika.

Širenje tržišta i razvoj proizvoda u isto vrijeme

U to vrijeme europsko tržište stvarno je cvjetalo. Tako je naš tim za istraživanje i razvoj narastao s 3 osobe na 7. Imali smo dovoljno kapitala da pokrenemo novi koncept za nas – komercijalnu opremu za teretane. U samo godinu dana uspjeli smo svijetu predstaviti našu prvu spravu: The Mad King u novoj komercijalnoj liniji Mad Series. To nije samo Leg press, već je to i kutna Leg Press sprava koja korisniku nudi 2 opcije. Možete je upotrebljavati kao jednonožni potisak, ali je samo jednim potezom možete pretvoriti u klasični potisak nogama. Ovo je prvi potisak nogama na svijetu koji kombinira ta 3 koncepta u jednoj spravi. Da budem 100% otvoren prema vama, nismo bili potpuno sigurni kako će naši kupci reagirati na ovu inovaciju, jer su nas gledali kao opskrbljivača opremom za cross trening, ali duboko u sebi, znali smo da je ovo pravi put koji treba slijediti.

Početak Kingsboxove komercijalne linije opreme

Tijekom tog vremena počeli smo razmišljati o otvaranju trećeg ureda u Velikoj Britaniji. Dok smo radili domaću zadaću, uočili smo novi rastući koncept na tržištu fitness industrije koji kombinira funkcionalni prostor s komercijalnim klasičnim fitness prostorom. Taj koncept već se širio po Europi, ali nismo bili 100% sigurni u njega sve dok nismo ušli na tržište Bliskog istoka i Ujedinjenog Kraljevstva. Bio je to dokaz da smo na pravom putu.

Prilagođavanje našeg razvojnog tima

Sljedeći logičan korak za nas bio je podijeliti naš inženjerski tim u 2 sektora: komercijalni i funkcionalni. Također smo pronašli najbolje trenere i mentore u poslu kako bismo ubrzali svoje učenje. Znamo da je ovo drugačije tržište s tvrtkama koje imaju više od 30 godina iskustva, pa moramo brzo učiti i raditi više od njih.

Ali, s našim znanjem o razvoju funkcionalne opreme i najboljim inženjerima na tržištu, možemo stvoriti drugačiji koncept sprava za snagu, koji uključuje puno više ljudske biomehanike i sirovi dizajn opreme, što je naš prepoznatljivi stil od prvog dana.

Svaka sprava ima svoju osobnost.

Odlučili smo da će svaka nova sprava imati ime, lice i dušu. Zato ćete vidjeti ime KingsBox Machine i logo ušiven i na kožnim jastucima.

 

Nakon predstavljanja The Mad King Leg pressa i Crazy Queen Leg Extension/leg Curla, dobili smo puno predbilježbi. Broj sprava koje smo trebali proizvesti bio je toliko velik da smo morali preurediti proizvodnu traku i sustave proizvodnje. Naš trud konačno se isplatio i dao nam novu energiju da radimo još i učimo još više.

Povratne informacije kupaca su nam najvažnije

Na temelju povratnih informacija naših kupaca, napravili smo mala ažuriranja dizajna sprava jako brzo. To nam je važno jer su kupci bili ti koji sprave upotrebljavaju više od 16 sati dnevno, a mi ih želimo napraviti na najbolji mogući način kako bismo dugoročno mogli pobijediti našu novu konkurenciju.

Pokrenuli smo sektor sprava za snagu KingsBox kao mali popratni projekt, ali njegovi razmjeri postali su veliki, baš kao što je i brend KingsBox rođen prije 7 godina iz malog studentskog projekta.

Nikada nećemo prestati dizajnirati, učiti i inovirati jer to je ono što jesmo, to nam je u DNK.

Pratite nas za još Mad Machinesa.

Autor: Dejan Kobal, CO-CEO, Head of Marketing & Innovations

Sommario
Nome articolo
Cijela priča iza KingsBoxove komercijalne linije proizvoda
Descrizione
Pogledajte što stoji iza uspješne KingsBox priče i kako su počeli proizvoditi opremu u Europi. U samo 6 godina razvili su se u jednog od vodećih proizvođača opreme u Europi. 2020. lansirali su novu liniju specijaliziranu za komercijalne fitness linije.
Autore

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!