Search
pavimento in gomma per palestre da garage

Kućna teretana? Počnimo na podu!

Kako mogu biti sretni oni koji imaju dovoljno prostora u kući za malu kućnu teretanu. Domaća teretana doslovno poziva na trening i stoga je veliki motivacijski čimbenik. Kada planirate graditi teretanu, najbolje je početi s temeljima i razmotriti vrstu podlage. Teška opterećenja koja se moraju prenijeti na pod zahtijevaju gumenu podlogu. Polaganje gume je vrlo jednostavno, to je projekt kojeg možete sami odraditi.

Kako odabrati pravu podlogu?

Pločice, parket i slični podovi su izvrsni za dnevni boravak i sobu za spavanje ali su potpuno neprikladni za teretanu. Zbog teških opterećenja koja padaju s visine, pod se može brzo oštetiti.

Kao što je već rečeno, gumena podloga je najbolji izbor. Lako se čisti, dovoljno je samo sapunasta topla voda i podloga izgleda ko nova. Također je guma dovoljno čvrsta i nudi izvrsnu zaštitu.

Možete odabrati podlogu u valjku koja je prikladnija ako želite ravnomjerniji izgled teretane ili podlogu u pločama koja omogućuje različiti raspored i brze promjene ako su potrebne. U svakom slučaju, polaganje gume nije problem, možete to učiniti sami.

 

Postavljanje podloge u valjku s dvostrano ljepljivom trakom

Trebat će vam:

  • Gumena podloga u valjku
  • Dvostrano ljepljivi trak
  • Nož za tapeciranje (olfa nož)
  • Valjak za polaganje tepiha

 

Prije nego počnete postavljati gumu, pazite da je pod čist. Razmotajte podlogu u valjku na način na koji želite da bude postavljena. Ako valjak ima posebne uzorke, pazite da su uzorci na svakom valjku konzistentni jedan s drugim. Prekomjerne komade možete rezati sa oštrim nožem kako bi se spriječilo trganje rubova.

Kada ste zadovoljni rasporedom i izgledom poda, postavite obostrano ljepljivu traku po opsegu svake role i čvrsto pritisnite svaku stranu prema tlu. Nakon otprilike jednog sata ljepilo se počne prianjati, a zatim pomoću cilindra čvrsto spojite gumu s ljepilom i originalnim podlogom. Ako nemate cilindra, također možete koristiti svoje noge i pritisnite prema tlu.

 

Postavljanje podloge u valjku s ljepilom:

Trebat će vam:

  • Gumena podloga u valjku
  • Ljepilo
  • Nož za tapeciranje (olfa nož)
  • Valjak za polaganje tepiha

 

Također, u ovom slučaju, tlo mora biti čisto i paziti je potrebno da je tlo i suho zbog upotrebe ljepila. Razmotajte podlogu u valjku na način na koji želite da bude postavljena. Ako valjak ima posebne uzorke, pazite da su uzorci na svakom valjku konzistentni jedan s drugim. Koristite nož za tapeciranje kako biste se riješili suvišnog materijala. Ljepilo nanosimo na približno tri metra temeljne podloge. Razmotajte tri metra valjka i pritisnite ga nasuprot prevučene površine. Ponavljajte postupak dok sva guma nije pričvršćena na podlogu.

Nakon dobrog sata s teškim cilindrom, ponovno pritisnite gumu zajedno s ljepilom.

 

Postavljanje gumenih ploča

 Postavljanje ploča je vrlo jednostavno, a također omogućuje brze izmjene ili čak uklanjanje, na primjer, ako pronalazite bolje mjesto za vaše vježbanje.

Opet, vrlo je važno da se tlo očisti od prašine, prljavštine i masnoće. Predlažemo vam da započnete na mjestu koje je najvidljivije. Odande položite ploče poput slagalice. Kad dosegnete kut gdje ne možete položiti cijelu ploču, najprije izmjerite prostor za punjenje, izrežite ploču i postavite ju na mjesto.

Nadamo se da smo vas uvjerili da je gumena podloga najbolji izbor za (domaću) teretanu. Svim prednostima možemo dodati još jednostavno polaganje. Naravno, uvjereni smo da imate dodatnih pitanja o ovoj temi pa vas pozivamo da ostavite svoj komentar. Odgovorit ćemo vam isti dan!

 

 

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!