Search

Case Study: Work and barbell

U medicinskoj i farmaceutskoj industriji standardi su izuzetno visoki. To se naravno odnosi i na Roche Diagnostics, još jednu uspješnu tvrtku s kojom smo imali čast surađivati. Same vrijednosti i vizija tvrtke svjedoče o tome da kvaliteta njihovih proizvoda ( trenutno razvijaju cjepivo protiv novog koronavirusa) i rad njezinih zaposlenika moraju biti na sto posto. Naravno, visoki standardi vrijede i za sve dobavljače s kojima tvrtka surađuje.

Inspirirajuće tvrtke poput Roche Diagnostics brinu se o svim svojim zaposlenicima i njihovim potrebama u zamjenu za uloženi trud – pa je Roche Diagnostics svojim zaposlenicima priuštio teretanu u upravnoj zgradi i nazvao je “Work and barbell”

Klijent je imajo tri zahtjeva:

  • čelična konstrukcija morala je biti pričvršćena za strop, bez potpornih stupova, tako da je na raspolaganju što više prostora za slobodan trening i TRX vježbe,
  • unatoč tome, rack (ako ga uopće možemo tako nazvati! 😊) morao je izgledati zapanjujuće,
  • cijena je morala biti što niža. Naravno, za projekt se prijavilo i nekoliko drugih tvrtki, tako da smo morali ponuditi dobru cijenu bez žrtvovanja kvalitete.

Izazov:

Po prvi su se put naši inženjeri suočili s klijentom koji je zatražio da cijeli rack bude pričvršćen samo na strop. Ovo nije bio samo zahtjev ludog klijenta, jer su iza toga stajali opravdani razlozi: prostor namijenjen teretani ima podno grijanje; uz to bi stupovi ometali slobodan trening i vježbanje s TRX-om. Nezgodna je bila sama duljina konstrukcije: protezala se na 10 metara stropa!

Rješenja:

Morali smo dobiti mišljenje građevinskog inženjera; opremljeni njegovim preporukama i vlastitim znanjem, naši inženjeri su se bacilli na posao.

Konstrukciju smo pričvrstili posebno izrađenim stupovima na tri točke za strop, a s obje strane dodane su još dvije zidne šipke koje nemaju nikakvu potpornu funkciju, niti su pričvršćene za tlo, ali su vrlo korisne za funkcionalne vježbe i istezanje.

Prilikom planiranja strukture morali smo uzeti u obzir i mogućnost daljnjeg širenja racka.

Zaključak

Unatoč svim proračunima i 3D crtežima, bili smo na rubu živaca sve do same intalacije strukture. No čim su nas kontaktirali iz tvrtke, preplavio nas je val olakšanja: klijenta je impresionirala jedinstvena, izuzetno stabilna i prekrasna struktura!

Klijent Roche Diagnostics također je pohvalio naš odjel za korisničku podršku, jer je komunikacija bila glatka, brza i klijent je uvijek bio informiran o svim koracima.

Oduševljenje je bilo obostrano, dojmio nas se i profesionalizam klijenta jer smo prvi put imali priliku surađivati ​​s tako velikom multinacionalnom tvrtkom. Ovo iskustvo preporučujemo svima. Osim toga, nikada prije nismo napravili takvu strukturu, a takvi su izazovi za naše inženjere samo šlag na kraju svakodnevnih poslova kojima se bave.

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!